Google Analytics

vasárnap, július 28, 2002

A mi kivándorlási mesénk persze nem olyan kalandos, mint az egykori 56-osoké, vagy a disszidenseké, hiszen nekik jóval nagyobb volt a kockázat is, meg minden. Mi leginkább a bürokrácia útvesztojében tévedtünk el. Csak néhány szemelvény:

AIDS-teszt

A bevándorlási procedúra során részt kell venni egy kötelezo orvosi vizsgálaton, ami nem vészes, csak elég sokáig tart. Ennek egy része az AIDS-teszt, amit a váci úti ÁNTSZ-nél végeztek. Férjemmel odamentünk reggel 7-re, ahogy kell. Egy olyasféle figura fogadott ott minket, mint amilyen áldott emléku Benny Hill formált meg többször is: duci, kopaszkás fickó, vastag, feketekeretes, 30 dioptriás szemüvegben. Mindjárt az ajtóban elvette az 5000Ft-ot fejenként, és mondta, hogy menjünk az elso ajtón balra.
Gondoltuk, o biztos csak a papírmunkát intézi. Bementem az ajtón elsoként én - hiszen hölgyeké az elsobbség ugye - de ott is ez a fickó várt.
Elkötötte a jobb karomat, majd megszúrta. Egyszer. Vér nem jött. Meg szúrta még egyszer. Majd még egyszer. Összesen nyolcszor, de vér egy csepp sem jött. Láthatóan fogalma nem volt, hogy hova is kéne szúrni, vagy egyszeruen csak nem látta abban a szódásüveg szemüvegben. Nem vagyok egy félos, de itt már azért kezdtem aggódni. Reménykedve körülnéztem a szobában, hogy hátha ez csak valami kandikamera, és mindjárt bejön valaki egy üveg pezsgovel, hgoy ez csak vicc volt, de nem így történt. Elkötötte a másik karomat is, hogy biztos ott majd sikerülni fog. Nem úgy lett. Végül - negyedik próbálkozásra - a kézfejembol sikerült vért vennie, de addigra azért már rendesen kerülgetett az ájulás. Összessségében valami 16 próbálkozás után sikerült elegendo vért kicsalnia belolem. És ez az ember a vérvevo az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Központjában...

És ez csak egy momentum... ERre készüljetek. :o)

Legközelebb írok még.

Lilla


szerda, július 24, 2002

Különben arra gondoltunk, hogy érdemes lenne "kivándorlásunk történetét"
könyvben megírni, mert amennyi bonyodalmon, herce-hurcán keresztül mentünk, az mindenki számára tanulságos lehet, aki hasonló terveket dédelget.

A követségen azt mondták, hogy ebben az új rednszerben mi vagyunk az elsok Magyarországon, akik megkapták ezt a vízumot.

kedd, július 23, 2002

Sydneybe megyünk, ismerosökhöz. REmélhetoleg várnak a reptéren :o), és náluk is fogunk lakni az elso idoben. Aztán - ha lesz munkánk - akkor majd bérelünk lakást is.

péntek, július 19, 2002

Kapott valaki közületek mostanában bevándorlási vízumot Adelaide-bol?
Azért kérdem, mert mi megkaptuk kb. két hónapja, de az a levél, amiben az errol szóló értesítést meg tájékoztatást küldték, az elveszett. A vízumot kiadták a nagykövetségen, semmi gond, de nem tudjuk, hogy abban a levélben esetleg nem írtak-e meg olyan teendoket, amiket az elso napokban el kell intézni. (Pl. bejelentkezések mindenféle hivatalokba, bankszámla niytására vonatkozó eloírások, határidok, stb.)

Ha valaki esetleg tudja, hogy mi mindent kell csinálni megérkezéskor, írjon!!!

Köszi:
Lilla