Google Analytics

csütörtök, november 21, 2002

Az elso, ami egyelore a legmeghatarozobb negativ elmeny szerintem, hogy nem olyan nyugodt es bekes az elet, mint amilyennek vartuk. Gondolom, ez leginkabb csak Sydney-ben van igy, nyilvan videken nyugisabbak az emberek.
Persze, azert itt is joval kedvesebbek, mint otthon, tenyleg.

A masik, ami nekunk nagyon "rosszulesett", hogy a ferjem nem kapott munkat a szakmajaban egyaltalan. Persze, tudom, hogy meg nem szabad feladni (nem is adjuk!), meg minden, de azert ahhoz kepest, hogy mennyire mondjak, hogy ez mennyire hianyszakma, meg minden, ehhez kepest semmibe nem nezik itt.

Ezen kivul mas komolyabbat nem is tudok emliteni, minden mas rendben van, szerretunk itt lenni, bar meg nem tudjuk egyertelmuen, hogy meddig maradunk.
1-2 ev, 5-10 ev, vagy eletfogytiglan. Ez sokban fugg attol is, hogy a tovabbiakban hogy alakulnak a dolgok.

Zoli irta nemreg, hogy a bevandorlok nagytobbsege az elso idokben csak a kozvetlen kornyezetet tudja felterepezni, es nem nagyon lat semmit Ausztralia igazi arcabol. Na, mi meg otthon elhataroztuk, hogy mi aztan nem leszunk ilyenek, mi igenis megyunk mindenfele minden hetvegen, megnezunk mindent, amit csak lehet. Aztan elkezdtunk dolgozni, en ugye nappal, ferjem ejszaka, persze csak casual alapon mindketten, ami azt jelenti, hogy barmikor behivnak, es menni kell dolgozni, aminek persze orul a ember, mert az penzt jelent, szoval tervezni nem nagyon lehet elore, hogy mikor mit csinalsz. Annak a valoszinusege, hogy egyszerre legyen szabadnapunk, eleg eroteljesen a nulla fele konvergal... Ugyhogy csak feldelutanokra leszaladunk a tengerhez, vagy kimegyunk a Centennial Parkba, vagy vasarnap bemegyunk a city-be setalni, ilyesmi. De semmi tavolabbi. Persze a tavolabbi desztinaciok is szerepelnek a terveink kozott, de szajnos csak hosszabbtavu tervek kozott, mert jelenleg nem nagyon van ra lehetoseg. Szerintem erre szamitson mindenki, akkor nem csalodik nagyot. De kulonben nem kell elkeseredni emiatt, mert Sydney is gyonyoru, es egy csomo hely van, amit meg lehet nezni egy fel delutan alatt is! :o) Szoval hajra!


Volt valaki kozuletek Adelaide-ben, Melbourne-ben vagy Perth-ben hosszabb ideig?
Milyenek ezek a varosok? Milyenek ott a munkalehetosegek? Mert nyilvan itt Sydney-ben van a legtobb munka, de itt nagyon magasak a koltsegek (lakhatasra gondolok fokent), es tul porgos is itt az elet nekunk.
Szeretnenk inkabb egy kisebb varosba koltozni, de meg nem tudjuk, hova erdemes, ezert kerem a segitsegeteket.


Ma vegre nagyon jo napot csinaltunk magunknak a sok vegtelenul egyforma munkanap utan: elmentunk az Allatkertbe. Mar maga az ut is tok jo, mert az egyik kikotobol kell menni hajoval abba az obolbe, ahol az allatkert van. Az egesz allatkert egyik bejarata egy hegy tetejen van, ahova a kikotobol (ahol kiszallunk a hajobol) egy libego visz fel. (Ezt fokent azoknak mondom, akik meg nem jartak ott.) Nagyon allat!!! Nagyon tetszett. Sajnos ma volt vagy 40 fok - ennek megfeleloen tok pirosan jottunk haza - de szegeny allatok sem birtak tul jol a kanikulat, ugyhogy tobbseguk csak kuksolt egy sarokban.

Nagyon erdekes amugy az allatkert, nincsenek racsok, vagy ilyesmi, hanem ugy van megoldva, hogy nagyobb teruletek, az osvenyekkel egyutt korul vannak racsozva. Zsiliprendszerrel kell bemenni a latogatoknak, de kozvetlen kozel tudsz menni a kengurukhoz, emukhoz, mindenfelehez, mert nincs semmi ott.
Nagyon erdekes ,majd kuldunk kepeket. Lattunk egy foka show-t is, az is nagyon tetszett!!!

Az ausztraliaban eloknek mondom, hogy a Budapesti Allatkert sem a regi mar, gyonyoruen fel van ujitva, nagyon interaktiv, es szerintem nagyon kulturalt az is. Igaz, hogy koala peldaul nincs benne... :o(

Aztan hazafele beugrottunk az Operahazba, hat az eleg nagy csalodas volt...
Abszolut nem szep... Az egesz egy nagy betonregeteg, olyan, mint a Moszkva teri aluljaro. De tenyleg. Olyan, mintha nem lenne befejezve, vagy ilyesmi.
Szoval, csunya na. Mit szepitsuk. :o)

A tenger viszont ma is gyonyoru volt.