Google Analytics

péntek, december 19, 2003

1. Ruhat nem fontos sokat hozni, mert ugysem fogtok sokat hordani... (Meleg van, es amugy sem flancolnak az emberek, az oltozkodesben az egyszeruseg
dominal) Talan egy oltonyt hozzal, hogy tudj interjura menni, de cska akkor, ha van otthon. Direkt ezert ne vegyel, mert akkor nagyszerueket lehet venni itt is.

2. Eszkozoket hozzal, amik itt nincsenek, es esetleg az ido folyman hianyozni fog: pl. nokedliszaggato es makdaralo, de csak akkor, ha neha hasznalni is fogod.

3. Elektromos gepeket szinte egyaltalan ne hozzatok, egyreszt azert, mert itt bazi olcsok, masreszt pedig azert, mert ugyis mas a csatlakozo, es akkor meg atalakitot kell venni, szoval maceras.

4. Leginkabb sajat, szemelyes targyakat hozzatok, meg olyanoka,t amiket nem lehet ittt beszerezni: konyvek, cd-k, fenykepek, ilyesmik. Timinek uzenem:
szepsegapolasi cuccokat nem nagyon erdemes ide cipelni, hiszen itt is rengeteg van, es nem dragak, sot, egy cosmo sokkal olcsobb, mint otthon.
CSak ha valami nagyon-nagyon bevalt es hon szeretett kremed van, akkor hozd.
Kulonben itt is tele van veluk a varos.

5. Szinten Timinek: esetleg cipot erdemes hozni, mert en eleg sokaig nem talaltam megfelelo cipoboltot, ahol nem csak boszorkanyorru cipoket arulnak, hanem valami normalisat is. Most mar tudom, hova kell mennem, de eleinte nem tudtam. Szoval 1-2 par cipo nem jon rosszul .De leginkabb majd csak papucsot fogtok hordani ugyis. Abbol meg szerintem itt vannak a legjobbak! :o)

Szoval, osszessegeben, ha most jonnek, akkor el tudnek jonni otthonrol egy boronddel. Asszem... :o)

szombat, december 13, 2003

Korabban szo volt a karacsonyi szokasokrol, es Zoli emlitette is a karacsonyi kozos eneklest, azaz a Christmas Carol-t.
Egy ilyen esemeny meg volt hirdetve ott is, ahol a telket vettuk, es gondoltuk, hogy mindenkeppen elmegyunk megnezni, legalabb meglatjuk, milyenek az ottlakok, meg egyaltalan, elkezdunk resztvenni a helyi kozossegi eletben. :o)

6-9-ig volt meghirdetve a dolog, mi eppen pont 6-ra ertunk oda, de mar nagyban folyt a moka. Az egesznek kicsit olyan otthoni bucsu vagy vurstli jellege volt, volt kis oriaskerek a gyerekeknek, meg egy hatalmas orias csuszda, ezeket mind ingyen hasznalhattak a gyerekek, csak sorba kellett allni.

Ahogy mentunk be a kocsival, vegig tereltek az embereket, sorban toltottek meg a parkolokat, nem kellett orakig kovalyogni, mire talaltal valami helyet, hanem feltuno sargaruhas emberek lampakkal meg tablakkal iranyitottak, hogy merre menj, hova allj. Nagyon szervezett volt!

Volt haromfele kaja, bbq virsli, azaz ott helyben frissen vaslapon kisutott virsli-kolbasz kis hagymas kenyeren, $1 dollarert, az ottani altalanos iskolasok szulei csinaltak, es a bevetelt a suli kapta, tovabba volt meg egy vattacukros, es egy indonez bufe.

Rengetegen voltak, tobbseguk valamilyen karacsonyi viseletben, karacsonyfadiszek a fulben fulbevalogyanant (Ez nagy divat, az utcan is sokan jarnak igy ilyenor karacsonytajt), girlandok az emberek fejen, meg nagy szarvasagancsok, es a vegkepp elvetemultek komoly mikulas sapkat sem atallottak felvenni, a 30 fokos melegben...

A toparton felallitottak egy kis szinpadot, es ott tortent a "musor". Volt egy fiatal lanyokbol allo korus, akik nyilvan karacsonyi dalokat enekeltek, az est folyaman tobbszor fellepett a helyi pre-school es az altalanos iskola 'korusa', ami 5-6-7 eves gyerekekbol allt, es tunderien enekelgettek a szinpadon, meg mutogattak (tudjatok, mint a YMCA-ben is, ok is mindig mutogattak, hogy eppen mit enekelnek: fenyofa, alvas, stb.), zabalnivaloak voltak. A dalokat alig-alig lehetett ugyan felismerni, de szerencsere meg a musor elott osztogattak musorfuzetet, amiben benne volt az osszes dal szovege, meg a sorrendje is, tehat az alapjan nagyjabol ra lehetett jonni, hogy mit is enekelnek a gyerekek. :o)

Aztan fellepett a helyi polgarmester es a jegyzo is, piros szerkoban, mikulassapkaban, es Jingle Bells meg ilyeneket enekeltek meg tancoltak ketten a szinpadon... Halaliak voltak! Kicsit olyanok voltak, mint a Pa-Do-Do, marmint alkatra, de ettol fuggetlenul nagyszeruen ereztek magukat, meg az embereknek is tetszettek. Most mar legalabb tudjuk, ki a polgarmester meg a jegyzo Mango Hills-ben.

Na, aztan hosszas eneklesek utan besotetedett, es elerkezett a tuzijatek ideje. A to fole lottek a raketakat, gyonyoru volt!!! Le voltam nyugozve, tenyleg. Nagyon szep volt.

Aztan megerkezett a Mikulas is, termeszetesen, nagyon klasszikus Mikulas volt, nagy gondor, feher szakallal, szemuveggel, nagy hassal, fekete ovvel, minden, ahogy kell. Mindenkinek hozott ajandekot, nekunk is! :o), mindenki kapott egy nyalokat. :o) A gyerekek kaptak szemelyre csinalt lufit is, olyan cso-lufi, amibol midenfele alakzatot lehet csinalni. Voltak kiskutyak, oroszlanok, elefantok, koronak, ilyesmik.

Allati sok gyerek volt, osszevissza szaladgaltak, gondolom elveztek, hogy vegre nem kell koran lefekudni, hanem akar este 9-ig is fent lehetnek! :o) Nagyon helyes csaladokat lattunk, jo volt latni, hogy jovore mar mi is itt fogunk lakni! :o)))

Mivel Balazs harom napja eleg beteg szegenyke, ezert mi mar 8 korul elindultunk hazafele.
Ahogy setaltunk a topartttol a kocsinkhoz, a sargaruhas emberek meg mindig ott voltak, es megallitottak a kocsikat, ha valaki at akart menni az uton.
:o) Korulbelul 2-3 percenkent jott 1-2 auto, tehat gyalogosan is tok nyugodtan lehetett volna kozlekedni, anelkul, hogy barki megallitotta volna a forgalmat, de azert igy sokkal biztonsagosabbnak tunt. :o))))) Vicces volt. (Gondolom, hogy ez is inkabb a gyerekek biztonsaga miatt volt, mert azok aztan nyaklo nelkul szaladgaltak ossze-vissza mindenfele.)

Hat, ez volt a mi Christmas Carolunk. Ha jottok, feltetlenul menjetek el egy-ket ilyenre, szinte mindennap van valahol, foleg az iskolak es templomok kornyeken erdemes nezni a programkiirasokat.

Na, megyek dolgozni.
Mi - szep boru nok - jelentkezunk innen, a vilag melegebb felerol. :o)

Kulonben egyetertek, szerintem is jot tesz a bornek a nap es a para, bar vannak ezzel kapcs ellenkezo velemenyek is, miszerint a bor sokkal goyrsabban oregszik ilyen korulmenyek kozott. Hat, nem tudom. Nekem otthon atlagos borom volt, de szepnek semmikepp sem mondhato, es telen itt se tul szep, de tavasztol oszig tenyleg megszepul az eges.z Raadasul nem is 'koszolodik' az ember bore annyira, mert itt nem annyira szennyezett a levego, stb. Szoval, tenyleg nem tudom, mire van a kozmetikus. Csak egy erdekesseg egyebkent, foleg lanyoknak: meg Sydneyben 3 hetig kerestem egy kozmetikust, aki csinal 'hagyomanyos', otthoni tipusu kezelest, tisztitast.
Ezt is nem nagyon ismerik. Aztna amikor vegre talaltam valakit, az is 10 perc alatt elintezett, es inkabb 10 fele pakolast tett fel, es masszirozot orakig. (Ami az elmenyt tekintve sokkal jobb volt, mint a hagyomanyos kezeles, ezt meg kell hagyni...) Szoval, ebbol is gondolom, hogy az itteni noknek nmee igazan van szukseguk ilyen tipusu kezelesre.

Ennyi volt mara a borgyogyaszati szaktanacsadas.

péntek, december 12, 2003

Most, hogy mar mindenki, aki nem Brisbane-ben lakik, mondott valamit az elviselhetetlen hosegrol, hadd vedjem meg szegeny kis Brisit.

Igaz, hogy mi meg csak ket honapja lakunk itt, de semmi gaz a meleggel.

Amiota Zoliek itt voltak, es mondtak, hogy napkozben nem lehet kimenni, stb, azota direkt teszteljuk a meleget, es egy csomot setalunk napkozben, es igen, meleg van, de NEM VESZES! Semmivel sem tunik rosszabbnak, mint otthon nyaron a napon setalni. Es ami eddig meg mindig segitett: egyfolytaban fujdogal a szel. Ami azert jelentosen enyhit a forrosagerzeten.

Szoval, szerintem nincs mit aggodni. Egyaltalan nem elviselhetetlen. (Mondom most, december 11-en.) Ennel azert meg lesz melegebb januar-februarban, szoval ezt a mai allitasomat majd lehet a fejemre olvasni, amikor epp kezdek februar kozepen cseppfolyossa valni, es akkor majd reviziot kerek, es majd jol visszavonom a tanaimat, de egyelore bizton allithatom, hogy oktobertol december 11-eig teljesen jo az idojaras.

kedd, december 09, 2003

Csak nehany szo a Mikulasrol: tegnap kellett volna jonnie a gaznak, de nem atallott kihagyni minket az ajandekozasbol...
Asszem, ez csak azert lehet, mert nncs kemenyunk. Se kandallonk.
(Ertelemszeruen.) De lehet, hogy a csizmat hianyolta...
(Vagy csak szetaztak a cuccai a napok ota tarto kemeny esozesben, es szegyellt ilyen azottan beallitani...) Mindegy, barmi is torent vele, nem jelentkezett. Hiaba kerestem az utcan is, a boltban is, nem volt sehol.

Komolyra forditva a szot: itt a december 6 nem jelent semmit senkinek. Mar tele van a varos nyilvan mindenfele karacsonyi diszitessel, irdatlan nagy felfujhato mikulasokkal, vilagito es eneklo rudolf szarvasokkal, miegyebbel, de ezek mind csak karacsonykor lepnek hivatalosan szolgalatba.

De legalabb a csizmapucolast megusszuk!!!! :o) Ezert is jo, hogy nyaron jon a Mikulas, mert itt nem kell hozza csizmat pucolni... Csak kidobjuk a moszkitohalo ele a strandpapucsot, es johet a Mikulas!!! :o))) Mondjuk, a strandpapucsba nem is fer annyi cucc, mint a csizmaba... :o(((

Na, jo, asziszem, eljott az ideje, hogy inkabb visszafekudjek aludni, kicsit megartott a hetvege...

szerda, december 03, 2003

Tegnap beugrottak hozzank Bertok Zoliek is, felesegevel, Katival. 5 perccel elottuk ertem haza munkabol, nem is tudtam, hogy jonnek, ugyhoy varatlanul ert a dolog, nem is tudtam keszulni. A multkor ugyanigy jartam Juliusekkal is, hogy munka utan jottek, (bar ok kulon kertek is, hogy mellozzuk a 'vendeglatast', de azert en szerettem volna valamivel keszulni, legalabb valami sutit sutottem volna, vagy ilyesmi. Szoval, csak szeretnem eloszlatni az eddig kialakult kepet, hogy rossz vendeglatok lennenk, mert imadunk sutni-fozni, vendegeket varni, keszulodni, de mondjuk most nem jott ossze egyik alkalommal sem, mivel eleg villamlatogatas volt mndketto. NA, mindegy, most mar nem magyarazom a bizonyitvanyom.

Zoliek nagyon jofejek voltak, talan csak fel orat voltak nalunk, de meg legalabb harom napot tudtunk volna megallas nelkul dumalni. Egy csomo tanacsot adtak az epitkezessel kapcsolatban, meg ugy egyebkent is. Szoval tenyleg aranyosak, csak jokat tudok roluk mondani.
(A queenslandi meleget nem birtak, es engem okoltak, amiert Ti mind Brisibe akartok jonni, ahelyett, hogy a jo napfenyes Sydneybe mennetek... Nem is en kezdtem.... :o)))))

Na, ennyit errol, megneztem a talalkozos fotokat is, mar alig varom, hogy Benneteket is szemelyesen megismerjelek!!!!
Kuldtem en is egy 'bemutatkozo' kepet Tibnek, ha esetleg fel tudja tenni valahova, hogy Ti is megismerjetek majd a repteren, ha jottok!

NA, megyek dolgozni!