Google Analytics

kedd, február 28, 2006

Eljen az internet!

Az elmult hetekben fellendult a wiw. (http://www.blogger.com/www.iwiw.hu) Mar korabban is lehetett rajta ismerosoket talalni, meg minden, de amiota bevezettek azt, hogy emailt kuldenek, ha valami valtozas van, azota napi 5-10 level erkezik, hogy ez-az-amaz ismer, uzenetet kuldott, stb. Teljesen elveszettnek hitt ismerosokre lel ra az ember nap mint nap. A mult honapban ket regi baratnommel is sikerult felvenni a kapcsolatot ezuton, aminek kimondhatatlanul orulok!!!!! Martival, aki gyerekkorom legeslegjobb baratnoje es levelezotarsa volt meg Selyprol, valamint Borival, akivel szinten legjobb baratnok es osztalytarsak is voltunk jo ideig, de aztan valahogy elkerultunk egymastol es elvesztettuk a fonalat. De most megvan! ;) Arrol nem is beszelve, hogy az altalanos iskolai osztalytarsaimmal is hirtelen egymasra talaltunk, es meg talalkozot is szerveztek, (amire en persze sajnos nem tudtam menni... :(. De akkor is! Hihetetlen jo. Internet rulez. :)

péntek, február 24, 2006

3 cheers a buszsofornek!

Csak egy rovidke erdekesseg: jottun khazafele melobol, a vonatrol atszalltunk a szokasos buszunkra, (ami nem egy nagy busz, olyasmi, mint mondjuk az ujfajta 4-es buszok otthon ,vagy talan meg annal is kisebb kicsit). Nem sokkal azutan, hogy elhagytuk az allomast, az egyik utas hatrafordult ,es mondta, hogy 'hat nem tudom, hogy mindenki tudja-e ,de Tednek (aki a vezette a buszt) ez az utolso utja a 682-esen, mert jovo heten nyugdijba megy, es hogy kiabaljunk neki mind hip-hip-hurra-t. Es ugy is lett, az egesz busz (kb. 20-an lehettunk a buszon) hurrazott, meg meg is tapsoltuk. Es akkor a no elmondta azt is, hogy osszedobtak egy kis penzt, es ajandekkeppen egy buszt es a ficko nevet graviroztattak egy soros poharra.

Tok vicces volt az egesz, mert egyreszt en nem is tudtam a nevet se a fickonak, (es nem is igazan ertem, hogy mas honnan tudja... Pedig en is millioszor utaztam mar ezzel a fickoval, es kedveltem is, mert mindig nagyon segitokesz volt, es mindig meg is varta a vonatot, es kedvesen koszont is mindig, szoval rendes figura, de ennel kozelebbit nem tudtam rola.) Meg azt se ertettuk, hogy hogy dobtak ossze az emberek penzt ajandekra?!? Sima utasok, egy sima koz buszon. Hihetetlen. Ez tortent. Mindenesetre, boldog nyugdijas eveket, Ted!

szerda, február 22, 2006

Pozitivumok

Tegnap reggel tejet osztogattak az allomason, promocio volt az egyik tejgyarnak, es en is kaptam ket kis dobozzal, es most iszom vele az otthonrol kapott finom Nescafe Frappe kavet, es hat eddig is finom volt, de ezzel a tejjel még finomabb. Itt az irodaban egyebkent ingyen kapjuk a tejet, de egy bizonyos gyartol jon mindig, es csak harom fele van: zsiros, felzsiros, meg negyedzsiros. (vagy mi). (Full millk, Light, Skim Milk) De ez most egy masik fajta, kalciummal meg vassal dusitott, es nagyon finom. Remelem, maskor is osztanak majd! ;o)

Ma reggel meg egyadagos, elorecsomagolt kis muzliket osztottak, (amit en mar tisztelettel be is ettem), es ez is nyami volt. Mar egeszen hozzaszokunk, hogy minden reggel osztogatnak valamit. A mult heten egy 'ferfimagazinnak' az elso kiadasat osztogattak, kaptunk is egyet Balazsnak, de nem volt nagy durranas, ugyhogy nem fogjuk venni tobbet. ;o)

Azt is akartam még meselni, hogy tegnap reggel vettunk a buszon berletet, 67 dollar volt a kettonk heti berlete, es kifizettuk a sofornek (mert itt a buszon felszallaskor veszed a jegyet vagy a berletet), es leultunk. Es aztan amikor szalltunk le a vonatallomasnal, a sofor megallitott, hogy 10 dollarral tobbet fizettunk, es 67 dollar helyett mi 77-et adtunk, ugyhogy tessek, itt a 10-es. Teljesen meghatodtam, annyira rendesnek talaltam. Mikor beertem, irtam is egy emailt a busztarsasagnak, hogy dicserjek meg azt a fickot, mert tolunk siman el is tehette volna azt a 10-est, mert nem vettuk eszre egyaltalan. (Nem nagyon sok penz, de azert nem is keves, kb 1600 forint, neki (a sofornek) kb egy oranyi netto bere lehet... Nagyon kedvesnek talaltam.

Aztan ma mar meg is erkezett a valasz email a busztarsasagtol, hogy koszonik, hogy vettem a faradsagot es irtam nekik, es hogy a jaratszam es az idopont alapjan be is azonositottak a sofort, es hogy majd valamifele dijazasban reszesitik a kedvessegeert es az oszintesegeert. (Ezt irtam nekik en is, hogy pliz ertekeljek a kedvesseget es az oszinteseget.)

Mas erdekfeszejto nem tortent. Illetve meg annyi, hogy az igazgatonk az osztalyon egy idosebb, 60-as eveiben jaro ficko, akivel nagyon joban van egyebkent mindenki, de nincs vele tul sok kapcsolatunk, mert bent ul az irodajaban, es ott gyuszmekel egesz nap. De ma vegigsetalt az irodaink elott a folyoson, es a kollegak mind futyultek utana, meg minden, mert hogy egy nagyon csinos oltonyben volt, mikozben maskor csak ingben-nyakkendoben van, mint mindenki mas is. Csajszik is latvanyosan ajuldoztak, meg minden, nagyon aranyos jelenet volt, szegeny fickot teljesen zavarba hoztuk, ki is menekult. ;o) Azt akarom csak ezzel meselni, hogy en sosem dolgoztam meg ilyen helyen, ahol ennyire 'partner' a fonok, ennyire 'egyenrangu', hogy nyugodtan lehet utana futyulni az irodaban, meg ilyenek. Igy leirva nem volt ez valami tanulmanyos tortenet, de eloben tenyleg jopofa is volt, es szamomra elgondolkodtato is. Itt nem a hierarchia teszi az embert, az biztos. Es az emberek megis dolgoznak, es tisztelik, es szeretik a fonokoket. Most mar lassan 2 honapja lesz, hogy itt dolgozom, de meg egyetlen pletykat vagy rosszindulatu megjegyzest nem hallottam soha senkitol a fonokokre vonatkozoan, pedig van beloluk boven. (marmint fonokbol van boven) Sot, a mult heten, amikor csinaltam a prezentaciot az uj torvenyek formatumarol, akkor elotte szemelyesen idejott a legnagyobb fonok, ideallt mellem a gephez, es megnezte, hogy hogy haladok, es nagyon megdicsert, meg minden. (Elotte ideszolt telefonon, hogy jon, mert erdekli a munkam, nem csak ugy 'meglepetesszeruen' allt a hatam moge, nem 'ellenorizni' jott.)Balazst is lokdosom majd, hogy irjon most mar o is, mert neki is van egy csomo uj es erdekes a munkahelyen, de mar annyira bizi, hogy nem is ir a blogra. ;o) De majd a hetvegen biztos fog irni. Ennyi mara.

kedd, február 21, 2006

Kiskertemben uborka...

Vagyis dinnye. Dinnye no a kertunkben. Vadon. :o) Igazi, nagy, csikos, hosszukas dinnye. 3 darab. Pedig nem ultettuk oda, biztos csak odafujt a szel valami magot, vagy valami, es kinott. Mar lattuk, hogy no, indaja volt, meg levele, meg szep sraga tolcseres viragkaja, de nem tudtuk, hogy mi is az pontosn, hogy vajon tok-e, vagy uborka, vagy esetleg dinnye. De most mar tisztan latszik, hogy dinnye. 42-es. Balazs az egyik melle odatette a 42-es papucsat viszonyitaskeppen, es pont akkora volt. most mar csak ki kell varni, hogy megerjen, es megehessuk!!! Jipiiii!

hétfő, február 20, 2006

Haladok

A munkahelyemen fellendult az elet. Mondjuk, sosem unatkoztam igazan, de most aztan itt a melo csostul, bevontak mindenfele erdekes projektekbe, amikben igen nagy kedvem lelem. :o)

Az elso es legnagyobb projekt pillanatnyilag az, hogy ujra kell tervezni a mindenfele torvenyjavaslatokat, hogy hogyan is nezzenek ki az interneten. (Mert jelenleg egy sima, fekete-feher, teljesen fantaziatlan word dokumentumkent jelennek meg ezek.) Amikor megkaptam ezt a feladatot, belelkesedtem, es nekilattam a munkanak. Egy csomo talalkozom volt kulonbozo osztalyokon, kulonbozo emberekkel, hogy megtudjam, mit is akarnak, mi nem jo a jelenlegiben (a megjelenestol eltekintve), stb. Osszegyujtottem az infokat, elolvastam millio tanulmanyt a neten, hogy melyik formatum lenne a legmegfelelobb es miert (Word vs PDF vs HTML), es abbol a feladat megkapasatol szamitott ket heten belul eloalltam 5 konkret layout tervvel, amin a felettesek igen meg voltak lepodve, mert joval tobb idot szantak erre az egeszre. Nagyon tetszett az egesz itt az osztalyon mindenkinek, ugyhogy osszehivtak egy nagy management talalkozot, hogy bemutassuk, hogy mink van, hogy mit gondoltunk/tam. Kicsit izgultam ettol, mert mondtak, hogy biztos, hogy nagyon sok mindenen vitatkozni fognak, mert nehez 25 embert egyetertesre birni, ugyhogy nagyon felkeszultem, hogy ha barmibe belekotnek, vagy kerdeznek, akkor legyen mindenre flott valaszom. Ez volt most szerdan, es tenyleg rengeteget kerdeztek, de vita nem nagyon volt. Nagyon tetszett mindenkinek minden, el is fogadtak egyhanguan az egeszet ugy, ahogy csinaltam, ugyhogy most megy a miniszter ele, es elmeletileg nehany heten belul kezdhetjuk az erdemi munkat, azaz a meglevo 498 torvenyjavaslat atkonvertalasat az uj formatumba... (A meglevo csunya wordbol a szep uj html-be.) Jipi. Az uj torvenyek julius 1-jevel jonnek ki, azok mar eleve ebben az uj formaban.

Aztan ha ezzel kesz vagyok, akkor rambiztak most azt is, hogy tervezzem at a miniszterium kulso es belso honlapjat. Nahat ez megjobb, de persze meg nagyobb munka, ugyhogy egyelore nem is foglalkozom vele, csak a torvenyjavaslatokkal.Volt par tuloram is, de az a jo, hogy bar nem fizetnek tulorat, viszont le lehet csusztatni, tehat peldaul tegnap nem voltam dolgozni, mert mar egy csomo oram osszegyult, es kivettem oket egyben. Nagyon okos dolog, ram is fert egy nap pihi. (Ami persze igazabol nem volt pihi, mert probaltam utolerni magam takaritasban, elinteznivalokban, ilyesmikben, de akkor is jo volt.)

Es persze idokozben vannak kisebb munkak is, mint peldaul most a Nemzetkozi Nonapi rendezvenyre kell 'hatteret' terveznem, hogy amig a miniszter mondja a koszontot meg a beszedet, addig mi menjen kivetiton a hata mogott, fotok, zene, stb...

Ugyhogy egyaltalan nem unatkozom, tele vagyok meloval. Bar van itt az a mondas, hogy "Ha a governmentnel dolgozol, akkor delelott ne nezz ki az ablakon, mert akkor delutan mar nem lesz mit csinalnod..." De ez a mi osztalyunkra nem nagyon igaz, itt mindig sok a munka. Latszolag... :o)

Egy masik feladat is van, az egyik kollega most dolgozik a miniszterium tortenetenek az osszeallitasan a Queensland Museum szamara, es annak is az online verziojanak tervezeset+kivitelezeset rambiztak. Nagyon batrak! ;o)

Erdekes dolog ez kulonben, hogy egy 'kulfoldire' es raadasul abszolut uj munkaerore bizzak az ilyesmit, ami azert szerintem eleg nagy feladat es jelentos is. Elgondolkodtato is. Mindenesetre en mar egyaltalan nem osztom azt a nezetet, hogy a bevandorlokat nem nezik itt semmibe, es hogy eselytelenul, vagy keves esellyel indulunk a munkaeropiacon, stb. Ketsegtelen, hogy eleinte nehez, es bizonyitani kell, es nyilvan nehezebb, mint azoknak, akik itt szulettek. De nem diszkriminalnak emiatt. Ha diszkriminalnak, akkor az azert van, mert vagy nem beszelunk eleg jol angolul, vagy nincs megfelelo gyakorlatunk, de nem azert, mert kulfoldiek vagyunk. Kiveve a feketehajuakat. Oket mondjuk tenyleg diszkriminaljak. ;o)

Hat ezek mennek nalunk. Meg a 682-es busz.

csütörtök, február 16, 2006

Krimi vaaaan!

Micsoda krimi volt nalunk hetfon! Hihetetlen. Mindenki nagyban dolgozik az asztalanal, egyszer csak az egyik srac itt, akinek folyora nezo asztala van (font vagyunk a 22. emeleten, a kilatas gyonyoru es abszolut zavartalan), szolt, hogy menjunk mar es nezzuk meg, hogy ket halott ember uszik le a folyon!!!

Megneztem en is, tok ijeszto volt! Tisztan lehetett latni a labukat, meg a kezuket, fejuket, mindenfelejuket, ahogy viszi oket a viz, jo 100 meterre egymas mogott. Hihetetlen volt!!!! Neztuk, ahogy usztak le a folyon, aztan az egyik fiu felhivta a vizirendorseget... Valami orveny szeruseg is volt korulottuk, biztos halak, vagy valami, de bazi ijeszto volt. :o(((

Aztan egesz delelott forro droton volt a fiu a rendorseggel, 10 percenkent hivtak ot, aztan a vegen azt mondtak, hogy nem talaltak semmit, es hogy biztos palmalevelek voltak... Turot. Valoszinuleg csak nem akartak, hogy panikoljunk, de persze mindegy volt, mert mi mar amugy is panikoltunk. :o) Hat, itt is tortennek ilyenek... Bar, itt tobben azt mondtak, hogy lehet, hogy csak babu, es tesztelik az embereket, hogy hanyan veszik eszre, es hanyan szolnak a rendorsegnek, stb... Hogy ez is resze a lakossag terrorista cselekmenyek ellen valo vedekezesre valo felkeszitesenek. Ezt mondtak, hogy volt mar ilyen. Mindegy, mi megtettuk az allampolgari kotelessegunket, es szoltunk a rendorsegnek. (Akik aztan megprobaltak leszerelni minket ezzel a bena palmafas dajkamesevel... De mi résen vagyunk!) :o)

hétfő, február 13, 2006

Gold Coast - Az Aranypart

Tiszta szorakozas az eletunk, mert most meg a Gold coast-ra mentunk le egy hetvegere hatosban, Melinda+Posza, Anita+Misi, plusz mi ketten. Kibereltunk egy gyonyoru, haromszobas, tengerre nezo apartmant egy szallodaban ket ejre, harom napra. Penteken este indultunk munka utan, es vasarnap este jottunk haza. Sajnos az idojaras nem nagyon kedvezett nekunk, eleg esos-felhos ido volt, de azert ki lehetett birni. :o) Pentek este olyan 7 korul ertunk oda, felcuccoltunk, aztan viszonylag hamar bevettuk magunkat a szaunaba, persze csak mi lanyok, a fiuk inkabb a medencet vettek celba. Mi meg legalabb dumaltunk kicsit a fiuk nelkul a bazi melegben. A szauna kicsit furi volt, es a vegen ki is derult, hogy nem volt bekapcsolva... :o))) De akkor meg mitol volt olyan iszonyu meleg bent?!? Ez mar orok rejtely marad. Utana este meg furodtunk kicsit a medenceben, aztan mentunk aludni. A szobak beosztasarol sorsot huztunk, mert volt egy gyonyoru haloszoba, queen meretu aggyal, kulon furdoszobaval, aztan volt egy kisebb szoba egy sima franciaagy meretu aggyal, es egy induripinduri kis szobacska ket egyszemelyes aggyal. Azt hiszem, sosem volt szerencses kezem, igy aztan a sorshuzas eredmenyekeppen mi aludtunk az icipici szobacskaban, es osszetoltuk az agyakat. :o)

Az elso ejjel mi ketten fel is keltunk hajnalban, hogy lemenjunk megnezni a tengeren a napfelkeltet, es setaljunk a homokban mielott mindenki felkel. Nagyon szep volt, bar sajnos a felhok takartak a napfelkeltet, de megis jo volt. Aztan a nap nagy reszet lent toltottuk a tengerparton, majd a szalloda teto medencejeben, ahonnan kivalo kilatas nyilt az oceanra. Meg harmadnap is ezt a medencet reszesitettuk elonyben, a tengerhez mar le se mentunk, igy aztan arrol is csak utolag, itthonrol ertesultunk, hogy a tengerpartok le voltak zarva, mivel valami 100 capa lepte meg a partokat, az eppen kikelo tobbmillionyi halikrara vadaszva. :o)

Szombat este bementunk Surfers Paradise-ra setalni, vacsorazni, meg elvezni a Gold Coasti szombat este hangulatat, es ettunk is egy fini vacsit, megneztuk a Q1-et, ami ma a vilag legmagasabb lakoepulete (de persze mar epitik a mégmagasabbat), csinaltunk egy csomo invalid kepet, es rohogtunk egy csomot. Az utca kozepen osszefutottunk egy masik magyar tarsasaggal, veluk is beszelgettunk egy kicsit, es mikozben veluk beszelgettunk, egy ujabb magyar no ment el mellettunk es elegyedett beszelgetesbe velunk. :o) Nagyon kicsi a vilag.

Csatolok par kepet a furdozo tarsasagunkrol is, csak hogy bemutassam, milyen tehetseges muuszo csapat valhatna belolunk, ha akarnank. Balra a 'csillaghal' formacio lathato.

szerda, február 01, 2006

Kicsi kocsi kalandjai

Megint en. Elegge osszevissza irok, belatom. :o) De most mar jooo leszeeeeek! Most, hogy mar van ugye rendes munkank, es - elmeletileg - egy csomo extra idonk kellene, hogy legyen, most mar irhatnank gyakrabban is a blogra. De valahogy megsincs tobb idonk. Talan az utazasra, bejarasra megy el a sok ido... Meg persze azert meg mindig jarunk hetente ketszer a bunningsba is dolgozni, mert idokozben kicsit megnovekedtek a koltsegeink... Vettunk egy autot!!!! :o) Jipiii! :o)

Ugy volt, hogy mindig is szerettunk volna egy cabriot, de persze eddig sosem tudtuk megengedni, es most meg a regi jo mazdank (amit egyebkent azota is siratok, mert nagyon szerettem) mar nagyon megoregedett, es mar muszaj volt megvalnunk tole, igy aztan atgondoltuk a lehetosegeinket, es ugy lattuk, hogy most vagy soha, es megvettuk ezt az autot. Aztan ha majd jonnek a gyerekek, akkor majd ugyis csaladi autot kell vennunk, de addig nagyon jo lesz. Mar voltunk is vele itt-ott, beachen, meg mindenfele, - persze leengedett tetovel! :o) - es nagyon jo erzes. (Kiveve hatul, mert a hatso ulesen nagyon fuj a szel. De az elson kiiiiiiiraaaaaaly! :o)

A reszletek (akit erdekel): Saab 93 S, 6 eves, 2.0-as motor. Es van kis ablaktorlo a lampajan is! ;o))))) (Ez nagyon lenyeges informacio.) :o)

Ennyi mostanra. Bye.