Google Analytics

péntek, március 31, 2006

Napi okosságok

Kaptam ma egy naptart az egyik kollegamtol az irodaban. (Ugy tunik, most valami naptarosztogatasok ideje lehet, tekintve, hogy elotte sosem kaptam, most meg egy het alatt kettot is...) Szoval kaptam egy naptart, olyan pici, asztali naptar, ami egyszerre csak egy napot mutat, es minden nap fel kell hajtani egy oldalt. Engem ez a resze egyaltalan nem erdekel, mert inkabb az online naptart hasznalom a gepen, amibe mindenfele emlekeztetoket is be lehet allitani, meg ilyeneket, ami az en oregedo es amugy is szelektiv agyamnak nagyon hasznos :o), de ezt megis orommel elfogadtam, ugyanis minden napra van benne egy vicces vagy elgondolkodtato idezet, es ez engem nagyon szorakoztat. ;o) (Bazira unatkozom, mi?) Minden reggel megnezem, hogy mi az aznapi gondolat, majd ha eleg jonak itelem, atemailezem Balazsnak is, hagy oruljon o is velem. :o) (Naluk egyebkent az a szokas, hogy mindenkinek van egy idezet a levelezoben beallitott alairasaban, ami szerintem nagyon eredeti otlet. Balazsnak nem talaltunk még eleg jot, de tobbieken jokat szoktunk szorakozni.)

A mai idezet: "We all like to think we are 'unique' until someone tells us we are 'different'. :o)

csütörtök, március 30, 2006

Toltott paprika - ausztral modra

Tegnap a Bunningsban kaptam egy naptarat a fonoktol, amiben minden honapra van egy recept. Es aprilisnal mi volt? Na mi? Hát Hungarian Pepper Meatball! :oD Atolvastam a receptet, es ugy latom, hogy hat semmikeppen sem valami klasszikus magyar etel, de leginkabb valahova a sokkal inkabb hagyomanyos es magyarosabb toltott paprika es a paradicsomos husgomboc koze tudnam besorolni. Persze, ez is ausztralositva van egy csoppet, peldaul tele van capsicum-mel (kaliforniai paprika), fokent zolddel es sargaval, amit nem tudtam hova tenni, de legalabb van benne paradicsompure is. :o) A vegen pedig petrezselymes joghurttal van meglocsolva, a szerintem sokkal finomabb tejfol helyett! (Ehhez mondjuk hozza kell tennem, hogy a tejfolt itt nem nagyon ismerik, nem nagyon hasznaljak. Lehet persze kapni a boltban, de talan csak egy vagy ket markat, es nem nagyon teszik semmibe. Mert nem tudjak, mi a jo. :o) Raadaul, ha veletlenul megis hasznalnak, akkor a bazi magas zsirtartalmu, szinte kemeny tejfolt eszik, pedig a finom, lightos, puha, lagy tejfol ezerszer finomabb. De ezt ok nem tudjak. Még.

Nemregiben arra a megallapitasra jutottam, hogy abban a Coles-ban, ahol mi vasarolunk, a teljes tejfol-fogyasztasnak legalabb ketharmadat mi tesszuk ki Balazzsal, mi megeszunk egy heten egy fel litert siman. (Mert ugy aruljak, 500ml-s kiszerelesben). Sokszor van ugy, hogy az egyik heten megveszem mondjuk a sorban balrol az elsot, es legkozelebb, mikor megyek, en veszem le a masodikat, a tobbi erintetlen... :o) Ugyhogy meg kell ennunk jo sokat, nehogy a vegen meg toroljek a rendelesbol, es ne lehessen kapni tobbe.

Emlekszem, az IKEAban, mikor neha ettunk olyat, hogy tejfol piritoson zoldhagymaval (ami az egyik legfinomabb reggeli szerintem), akkor teljesen marslakonak neztek minket... Aztan szepen lassan megkostoltak a kollegak is, es azota talan ok is novelik valamicsket az ausztralok tejfolfogyasztasat. De ez sajnos elenyeszo aranyt kepvisel csak a vilaggazdasagban.

Bar, azert mi igyekszunk sokat tenni a magyar konyha nepszerusiteseert - leginkabb persze aljas onzo erdekektol vezerelve, mert igy abban bizunk, hogy ha igeny lesz ra, akkor lesz tobb magyar delikat, lehet kapni tobb hozzavalot, es a vegso mennyei cel az, hogy a GESZTENYEPURET importalja ide valaki!!!!!!! Es persze az is, hogy ne arany áron adja...

Szoval, fozes. Ma peldaul turostesztat hoztam magammal ebedre, ami mondjuk nem tartozik a rendkivul bonyolult, vagy extra etelek koze, de osztatlan sikert aratott a kollegaim kozott, sorra jottek ide megszagolni, megnezni, sot egyik-masik meg hozott villat is a konyhabol, hogy megkostolhassa... A bunningsban egyszer emlitettem, hogy hetvegen meggylevest foztem, minek hatasara az egyik kollega heteken at nyuzott, hogy mikor johetne el hozzank megkostolni a hires-nevezetes magyar meggylevest. Eljott, megkostolta, megette az egeszet, es azota azt emlegeti minden alkalommal, amikor talalkozunk, es ajanlgatja masoknak is. (Ha ez igy megy tovabb, vendeglot nyitok...) :o)

A szerb kolleganomek az uborkasalataert voltak oda, amit itt szinten nem ismernek. Nagy tiszteletet tudok kivaltani azzal is :o), amikor nokedlit csinalok. Mivel annak nem igazan van pontos angol forditasa, amit meg is ertenek, ezert csak azt szoktuk mondani, hogy homemade pasta, azaz hazilag keszitett teszta. Na, hat ettol teljesen elajulnak, hogy valaki a mai vilagban kezzel csinal tesztat otthon! :oDDDD (Altalaban szivesen cserelek recepteket, de a nokedlirol nem beszelek senkinek, mert ha kiderulne, hogy milyen egyszeru, akkor egyszeriben leesnék a piedesztalrol, es azert nagyon jo ott fent! ;o)

Ja, es nem is beszelve az otthoni sutikrol, amik ossze sem hasonlithatoak az itt kaphatokkal, de ezt mar kifejtettem a multkor.

A mult heten foztem toltottkaposztat, ami azert nem lett egeszen tokeletes, mivel nem nagyon lehet konnyen kapni savanyukaposztat, igy edeskaposztabol foztem, raadasul fustolt hus se volt, ami megjobb izt adna neki. De ettol fuggetlenul szerintem nagyon finom lett - es nem utolso sorban ehhez is kellett egy jo adag tejfol a tetejere. (Ld. Vilaggazdasag. Because I care.)

Ennyi volt mara a Horvath Rozi kulonkiadasa. :oD

vasárnap, március 26, 2006

Ehes posszum naranccsal almodik

Ahogy Balazs is mondta, tenyleg csak a vasarnap maradt nekunk a kozos hetvegezesre. :o) Ugyhogy ki is hasznaltuk. ;o)

Uuuugy volt, hogy reggel jo koran felkeltunk, melegen sutott a nap (a hasunkra), szepen megreggeliztunk, aztan - gyonyoru verofenyes ido leven - felkerekedtunk, es elmentunk Malenybe (nyitott tetovel!!! Es meg az eso sem esett!!!! Jipiii!). Maleny a multkori Montville-hez hasonlo kis falucska, kozeleben egy vizesessel.

Utkozben megalltunk most annal a nagy hatalmas hordo alaku apuletnel, boraszatnal, amit a multkor lattunk utkozben, es be is mentunk bort kostolni. :) 4 félét kaptunk, (ingyenes), nagyon finomak voltak, de vegul nem vettunk, mert annyira azert nem voltak jok es eleg dragak is voltak.

Malenybe erkezve ujabb kis tortenelmi falucskat lathattunk, es mindjart be is vagtattunk az egyik peksegbe, ami a 'svajci pekseg' nevet viselte. Remeltuk, hogy tele lesz finom europai sutikkel, pereccel, ezzel-azzal, es volt is nehany finomsag, de tobbsegeben a tobbi ausztral peksegben fellelheto sutiket arultak. Ettunk azert egy sos perecet, Balazs meg egy franciakremeshez hasonlo sutit, es jollakottan folytattuk utunkat fel a hegyekbe, ahonnan gyonyoru volt a kilatas (fenykepezot sajnos nem vittunk, de majd legkozelebb viszunk), a levegot is harapni lehetett, es fontrol lattunk egy nagy tavat, ahova aztan lementunk setalni. (Lake Baroon)Ott lent a tonal krokodil szeru hullok maszkaltak, vagy 10-15, valami leguanok lehettek, ijeszto kinezetuek, de valoszinuleg teljesen artalmatlanok, mert az ott piknikelo emberek nem feltek toluk, a gyerekeket is egesz kozel engedtek hozzajuk. Ugyhogy mi is batran viselekdtunk. ;)

Setalas kozben pedig felfedeztunk egy 'hotelt', vagyis igazabol nem is hotel volt, hanem fa bungallok voltak epitve a fak tetejere, es ott lehetett megszallni. Fa hid vezetett fent a fak kozott egyik bungallotol a masikig, komoly kis utrendszer volt, mert osszesen 11 kis haziko volt elrejtve a fak lomjaiban. Korbe is vittek minket, es az egyik hazba be is mehettunk, hat valami fantasztikus az egesz!!! Mint egy mese haz!!!! Minden fabol benne, tele azokkal a gyokerekbol kifaragott butorokkal, kandallo ott fent, jacuzzi, minden, amit el tudsz kepzelni. A kilatas is meses, minden!!!! Leirhatatlanul gyonyoru volt! Kezzel faragva minden, meg a fahidakon is kis szobrocskak voltak belefaragva a korlatba, meg minden, valami hihetetlen. Persze, nem olcso a dolog, majdnem 300 dollar egy ejszaka, de meses.

Ezek utan mar hazafele vettuk az iranyt, mert delutan 2-re az uj szomszedok athivták egy italra az egesz utcat, ott voltunk 5-ig, dumaltunk, nagyon helyesek ok is, meg a tobbi szomszed is, akiket eddig nem ismertunk. Jol ereztuk magunkat, es a szomszedsag el is hatarozta, hogy legalabb havi gyakorilsaggal ossze kellene jonnunk, mindig masnal, dumalni, iszogatni, barbizni.

Aztan Meliek hivtak, hogy menjunk veluk pizzazni, ugyhogy el is mentunk, bar mi halat ettunk, de jot dumaltunk, aztan egyutt kimentunk a botanikus kertbe, (mar jocskan este volt, 8 ora korul), vittunk narancsot, hogy megetessuk a posszumokat. Ugy is lett, rengeteg posszumot találtunk, falták a narancsot, kozben agyon gyomoszoltuk oket, ezek meg hagyták, csak nyeltek befele a narancsot. :o) Jopofak voltak, mert fogtak a 'kezukben' a narancsgerezdeket, es pont ugy ettek, ahogy mi is ennenk ebben a helyzetben, hogy fogjak a ket szelet a gerezdnek, es kirágcsálják a narancs husat a hejabol. Nem tudom pontosan, hanyan lehettek, de szerintem vagy 15 biztos volt, kisebbek-nagyobbak, batrabbak es gyavabbak is. A batrak jartak legjobban, mert azokat agyon etettuk. A vegen el is nyult az egyik, remeljuk, nem oltuk meg oket... :o) Asszem, megyunk ezen a heten is! :o)

Este 10 korul ertunk haza, es akkor pedig mar csak beajultunk az agyba a faradtsagtol, de nagyon jo vasarnapunk volt, karpotolt a kimaradt szombatert!!!!

szombat, március 25, 2006

Konferencia a Flight Centre-nel

A hetvegen konferencian voltam a ceggel. Ez egy olyan félévenkénti tarsasagi osszejovetel. Jo volt. Hogy mik voltak?

A Helyszin Ramada Pelican Waters nevu szalloda Caloundra-n. Mivel a helyszin 25 perc otthonrol, ezert ugy dontottem, hogy kocsival megyek.

A berelt busz a munkahelyrol indult penteken es oda is ment vissza szombaton. Raadasul a fonokom epp egy convertible (ez a nyitott tetos auto egy valtozata. Pontosan nem tudom mi is a kulonbseg a convertible es a cabrio kozott.) autot akar venni gondoltam, jo lesz, ha megnezi a mienket. Bar mondta, hogy nem akar SAAB-ot venni mert nagyon draga. (Ehelyett egy szinten luxus kategoriaju Mazda MX5-ost vezet most eppen.)

Penteken 3-kor indultunk, a fonokom (Mark) es az egyik kollegam (Nick) jott velem az autoval. Mar majdnem ott voltunk, amikor lattunk egy kis csapatot az autopalya szelen, amint egy buszt tolnak. Persze rogton viccelodtunk, hogy azok biztos a mieink, es toljak a buszt. Es nem is tevedtunk. Tenyleg a mi csapatunk volt. :-) Kesobb kiderult, hogy kifogyott a benzin a buszbol, es kb 10 percet toltak az autopalyan a benzinkutig.

Mi gond nelkul odaertunk, bejelentkeztunk a szallodaba, aztan vacsi es utana buuuuliii!!!. Rendszerint az ilyen ceges osszejovetelek mindig valamilyen tema kore vannak szervezve, es illik aszerint oltozni. Ez a mostani a 70-es 80-as evekrol szolt. Voltak vicces oltozekek. Nekem – nem lévén semi oltozekem a 70-80-as evekbol – az hozta a hangulatot, hogy felhajtottam az ingem gallerjat. :-)

Masnap delelott konferencia, unalmas informacio hegyek a cegrol, meg hogy mikent alakul az utazasi meg repulojegy vasarlasi kedv meg szokasok.

Delben ebed. De elotte fooociii! Amiota itt vagyunk, még nem fociztam, ugyhogy nagyon vartam, hogy kiprobaljam mire emlekszem még. Hat nem sokra. De vakok kozott felszemukent igy is en voltam a kiraly! :-D Szegenyeknek semmi labda erzekuk nem volt. Nem gondoltam volna, hogy ennyire nem tudnak focizni. Mondjuk, en meg rugbyzni meg krikettezni nem tudok… Na mindegy. Legalabb egy kis sikerelmenyem volt.

Ebed utan csapatepito trening néven jatekos vetelkedot rendeztek. A resztvevoket 8 korulbelul 8-9 fos csapatba osztottak, lehetoelg ugy, hogy senki se a kollegaival legyen egy csapatban, hanem masokkal. Roviden arrol szolt hogy a csapat harom kulonbozo tipusu vetelkedo mindegyikén 4 fenykepreszletet szerezhetett egy helyszinrol. A jatek vegen meg kellett keresni ezt a helyszint, es ott kesziteni egy fotot a csapatrol amin 12 elore megadott targynak is szerepelnie kellett. Ezt a 12 targyat a verseny soran kellett osszeszedni, es latszodniuk is kellett a foton. (A targyak ilyenek voltak, hogy pl. sultkrumpli, plussállat, kavescsesze, kepeslap, cd, stb. Jo volt. A pluss allatot mi kis vakvezeto kutyank kepviselte, ami mar evek ota az eppen aktualis kocsink muszerfalarol figyeli az utat.) Nem is kell mondanom, hogy a mi csapatunk nyerte a versenyt! :-) Ermet is kaptunk, aranyermet! :-) Szoval jo buli volt.

Aztan indulas haza. En jo gyerekkent haza vittem a fonokot, mert o is feluton lakott a munkahely a konferencia kozott. Hat ez tortent.

Vasarnap, mivel a konferencia miatt csak egy naposra sikeredett a kozos csaladi hetvegenk Lillaval, mindent bezsufoltunk arra az egy napra. Errol majd Lilla ir bovebben.

péntek, március 24, 2006

Home alone - Reszkessetek betorok!

Este 9 ora lesz mindjart, es egyedul vagyok itthon. Na nem mintha Balazs elkoltozott volna, vagy ilyesmi, csak elment egy ketnapos konferenciara a Flight Centre-rel pentek-szombatra. Nem mentek messzire, csak ide Caloundrara, de hat akkor is. Meg sosem aludtam egyedul az uj hazban, ugyhogy kicsit aggodalmaskodok. (Félek is.) Na, jo nem, csak egy kicsit fura lesz biztosan. De nagy lany vagyok, megbirkozom vele. Most peldaul latvanyosan elterelem a gondolataimat, es a munkarol irok. ;o)

Uj fonokot kaptunk, mivel a korabbi elment 4 honapra long service leave-re, hajokazni Anglia partjainal. Az uj ficko jofejnek latszik, de legalabbis nagyon dinamikusnak, mert mindjart az elso napjan elrendelte, hogy mindenki koltozzon valahova mashova, mint ahol eddig ult. Elvileg valami logika is volt abban, hogy ki hova kerul, de az egeszet annyira gyorsan mondta, es mutogatta, hogy ki hova menjen, hogy en arra koncentraltam, hogy el ne tevesszem, melyik is lesz az en asztalom, hogy az indoklast es a magyarazatot elszalasztottam. De aztan kesobb megtudtam, hogy a fonok uj 'munkacsoportokat' alkotott ilyeten forman.

Az uj helyem sokkal vilagosabb es tagasabb a reginel, bar sajnos tovabbra sem tettem szert folyora nezo ablakokra. :o( De ez csak atmeneti! :o) Szepen berendezkedtunk az uj helyen, majd heves egesznapos beszelgetesekbe kezdtunk ujdonsult szobatarsaimmal. Mar lattam korabban, hogy nehany masik irodaban van egy kisasztal, amin mindenfele sutiket, kekszeket, ilyesmiket tartanak, es kerdeztem a tobbieket, hogy mit szolnanak, ha mi is rendszeresitenenk egy ilyen asztalkat. Mindenki udvozolte a dolgot, es gyorsan meg is erdeklodtuk a gondnoksagtol (vagy kitol), hogy rendelhetnenk-e mi magunknak egy ilyen kis asztalkát. Miutan megtudtuk az árakat, hamar rajottunk, hogy cselhez kell folyamodnunk, mert nincs az az isten, hogy a foigazgatonk ennyi penzt aldozna nekunk sutemenyes asztalkára.

Az egyik lany mondta, hogy o latott egy hányodo kisasztalt az egyik szomszedos iroda korul, ugyhogy ebedidoben suttyomban atosontunk oda, megtalaltuk, volt rajta egy torott szeklab, valamint egy stoc papir (de az mindig mindenhol van az ilyen irodahazakban...), korulneztunk, nem latta senki, gyorsan felkaptuk es elszaladtunk. Igy lett sutemenyes asztalunk. :o) Mission accomplished.

Aztan az uj fonok osszehivott egy meetinget, amin megtudtuk, hogy ki mit fog csinalni az uj munkacsoportokban, stb, de legeloszor is eldontottuk, hogy mostantol kethetente tartunk meetinget, es - korabbi eziranyu erdemeimre valo tekintettel - megkertek, hogy en biztositsam minden meetingre a tizorait. Fizetnek is erte, $10 dollart alkalmankent, ami rengeteg, tekintve hogy mondjuk egy tepsi sutit 2-3 dollarbol szoktam kihozni, de azt mondtak, hogy az erofeszitesemet is szeretnek kompenzalni, es kulonben is nekik minden penzt megernek az en finom sutemenyeim. (Megjegyzem, hogy bar ez nagyon jolesik, nem feltetlenul azt jelenti, hogy en aztan milyen jol sutok, hanem inkabb azt, hogy itt mennyire nincsenek finom sutemenyek altalaban.)

Amugy a suti-kerdesen tul nem sok erdekfeszejto volt a meetingen, szamomra csak az, hogy ugy nez ki, hogy en is tanacsado leszek, (mint a munkacsoportomban rajtam kivul mindenki), es a torvenyek irasaban fogok segiteni a mostani munkamon felul. (Mert ugye nagyon 'okosan' az elmult harom honap alatt letrehozott programommal, ami pillanatok alatt atkonvertalja a meglevo torvenyeket abba a formatumba, amit korabban terveztem, a web publisher munkat torvényenként egy felorarol 5 percre redukalja, tehat magam alatt vagtam a fat, most aztan vegkepp nem lesz mit csinalnom egesz nap, pedig mar eddig se voltam szuperbizi. Ugyhogy ma csondesen jeleztem, hogy engem esetleg erdekelne ez a tanacsadoi melo, es tetszett a fonoksegnek is az otlet, ugyhogy 1-2 heten belul remelhetoleg el is kezdem az eziranyu treninget. Kerdeztek, hogy melyik terulet erdekelne a torvenyhozason belul, mondtam, hogy talan a penzugyi, mert ahhoz legalabb van valami koze kozgazdasz diplomamnak. Gondolom. Mondtak, oke. (Az erdekesmodon fel sem merult bennuk, hogy se jogi vegzettsegem, se semmilyen ehhez kapcsolodo gyakorlatom nincsen... Gondolom, feltetelezik, hogy ha publikalni tudok, akkor irni se lesz gond. Na, ezzel azert lehet, hogy alaposan melléfognak... De majd ezt jol nem mondom meg nekik. ;o)

csütörtök, március 23, 2006

Larry, a hurrikan

Vagyis inkabb ciklon. Igen, azt hiszem ciklon. Legyen az. Vagy cyclone. Vagy valami, de nagyon erosen fuj, az biztos. :o( Mondtak ma a miniszteriumban, hogy valami irodankat fent Innisfail-ben el is fujta a szel a maga 290km/oras sebessegevel... De nem serult meg senki.

Reggel irt Edesanya, hogy mondtak otthon a hirekben, hogy valami oriasi gáz van itt nalunk, hogy Ausztrália déli (!) partjait elerte Larry, a tropusi hurrikan, es hogy hazak doltek ossze Melbourne kornyeken (!), stb.
Victoria allamot es QLD-t is fenyegeti, es kilakoltatasok varhatok.

Nagyszeru. Csak a felreertesek elkerulese vegett: Szegeny Melbourne még vagy 2000 km-re van tolunk is delre, es mar minket se ert a hurrikan itt Brisbane-ben, nem hogy oket. QLD-et pedig nem csak fenyegeti a ciklon, hanem ott pusztitott. Azt mondjak egyebkent, hogy mivel nagyon sok banan- es cukorultetvenyt tarolt le, ezert a banan ketszer ennyibe fog kerulni nem sokara. :o(

Most kulonben az itteni hiradasok egy masik ciklonrol is szolnak, Wati-rol, ami meg csak most jon, es lehet, hogy ez jon majd delebbre is. De remelem, nem sokkal. ;o) Ember egyebkent nem serult most sem, csak hazak, es novenyek mentek tonkre. :o(
(Nem tudom kulonben, hogy miert is adnak neveket ezeknek a hurrikanoknak-ciklonoknak, Larry, Tracy, Jim, igy kicsit 'csaladtagnak' erzi az ember ezeket a szerencsetlen hurrikanokat, ahelyett, hogy utalna oket... )

szerda, március 22, 2006

Commonwealth Games - avagy Hajra Ausztralia!

Eljott a kanaan az Ausztraloknak, itt a Commonwealth Games!!!! Ez kicsit olyan, mint mondjuk otthon az Europa Bajnoksag, ugyanis nincs itt az osszes orszag, csak azok, akik annak idejen az Brit Birodalomhoz tartoztak. (Ezek mondjuk Ausztralia, Anglia, Kanada es Uj-Zeland kivetelevel mind pici apro szigetek, amiknek nagy tobbsegerol nem is hallottunk eletunkben.) A hagyomanyos olimpiai sportagak mellett ilyenekben versenyeznek, mint bowling, tollaslabda, krikett, squash, stb...

Ez az egesz azert vicces, mert korulbelul mig ezt a mondatot irom, biztosan legalabb 10 ermet nyernek az ausztralok ebben-abban. :o) Viccesek, mert ok is belatjak, hogy azert ez a verseny nem egeszen realis, es peldaul az esti hiradoban mondtak tegnap a hirolvasok egymasnak, hogy 'ugye milyen konnyu igy ermeket nyerni, hogy nincsenek itt se az azsiaiak se az europaiak?' Szoval ok is erzik a helyzet 'komolysagat'. Mindenesetre nagyon lelkes az orszag, es buszke minden atletajara, hiszen gyakorlatilag szinte minden sportagban az ausztralok nyernek. (Ami persze nem olyan nagy dicsoseg, ha azt vesszuk, hogy peldaul vannak olyan szigetorszagok a resztvevok kozott, akiknek a teljes lakossaga(!) tesz ki csak mondjuk egy komplett bowling csapatot...)

Es azt persze mondanom sem kell, hogy ausztral resztvevok kozott is vannak magyarok, peldaul a diszkoszveto Monique Nacsa (aki mellesleg foallasban bortonor itt Brisbane-ben) valamint a triatlonos Harrop Loretta. (Es biztos van meg tobb is, de en csak ezekrol tudok egyelore.)
Mindenesetre HAJRA AUSZTRALIA es HAJRA MAGYAROK! :oD

kedd, március 21, 2006

Delben a Kiralyi Botanikus Kertben

Balazs is visszaszokott a futasra. En mar regota jarok ebedidoben az epuletunk alatt levo konditerembe ebed elott, de most Balazs is rajott, hogy milyen jo is az, hogy az ember az ebedidejet hasznalja testedzesre. ;o)

Ugyhogy a mult heten volt is ketszer vagy haromszor is, visz valtoruhat, cipot, mindent, aztan futas utan visszaerve az irodaban, lezuhanyozik, es ujult erovel folytatja a napot.

Az egyik futos utjan mult heten a Botanikus kertbe vitte ot a laba. Annyira tetszett neki a dolog, hogy a napsutesben fut az ember a parkban, a folyoparton, illetve a parkbéli tavak menten, hogy el is hatarozta, hogy egyutt is kimegyunk oda, legalabb nehanyszor egy heten.

Ma ki is probaltuk! :o) Delben lementunk Meliekhez, hogy begyujtsuk az aznapi kebabunkat ebedre, aztan felugrottunk a Loop-ra, ami egy ingyenes buszjarat a belvaroson belul, korbe-korbe, es 3 perc alatt a Botanikus kertnel talaltuk magunkat. Megettuk a kebabot, aztan setalgattunk, beszelgettunk, gyonyoru ido volt, bar a meleg miatt inkabb az arnyas setanyokat valasztottuk. Aztan nem sokkal kesobb elkaptuk a visszafele tarto Loop-ot, es nem sokkal kesobb mar bent is ultunk ujra az irodaban. De a szep, nyugodt, idilli seta utan teljesen feltoltodve, ujult erovel foghattunk a munkaba. (Mondjuk nem fogtunk, de foghattunk volna. :o) Majd talan legkozelebb. :o)

hétfő, március 20, 2006

Tengerre magyar!

A multkor Nagy Magyar Nyarbucsuztato sikeren felbuzdulva tegnap elmentunk hajokirandulni, nagyjabol ugyanazzal a tarsasaggal, akik a nyarbucsuztaton voltak, bar kicsit szukebb letszamban. Tamas Andi foglalta a hajot, mert ok mar tobbszor is voltak ilyen 'house boat'-on, es tudta hogy jo buli lesz. :o)

Maga a hajo egy 15 meteres 'yacht' volt, amire mi reggel 9 korul huszonharman felmasiroztunk, aztan a kapitany - akit bereltunk a hajoval - tartott egy kis eligazitast, megszamoltuk a mentomellenyeket, aztan kivitt minket a tengerre. Lehorgonyoztunk egy kis sziget kozeleben, es ott toltottuk a napot, kiraly volt! Volt, aki horgaszott, furdott, valamint volt a hajohoz ket kisebb csonak is, amivel ki lehetett evezni a szigetre, azok is tobbszor megfordultak a nap folyaman a szigetke es a hajo kozott.

Isteni idonk volt, kerni se kerhettunk volna ettol kedvezobb idojarast. Meleg volt, de nem tuzott a nap, a szel kellemesen fujdogalt, isteni volt tenyleg. Mi Balazzsal fent toltottuk az ido nagyreszet a hajo emeleti fedelzeten, es napoztunk, ettunk, ittunk, dumaltunk. Kiraly volt.

A tarsalgas egyik visszatero temaja az volt, hogy hogyan is tehetnenk szert egy ilyen vagy ehhez hasonlo hajora, amin aztan eltolthetnenk a hatralevo eletunket. Tobb - eletkepes es eletkeptelen - otlet is felmerult, de vegul nem jutottunk dulore. (Egy ponton meg egy Boeing gepet is akart venni kozosen a tarsasag, azt hiszem ez volt az abszolut nyugvopont, innentol mar teljesen elszalltunk... Szo szerint... :o)

Erdekes modon annyira elfaradtam a nagy semmittevesben, hogy most aztan alig birom nyitvatartani a szemem. (Az elobb egyeztettunk emailen Balazzsal az egeszsegugyi allapotunkat illetoen, es o is hasonlo cipoben jar, vagy stilusosan inkabb azt kellene mondanom, hogy egy csonakban evezunk.) :o) Pedig nem csinaltunk semmit egesz nap, de gondolom a nap, a levego meg a viz total kivette az eronket. Este 7-re ertunk haza, aztan kicsit dumaltam edesanyaekkal, aztan 9-kor mar ugy aludtunk, mint a bunda...

péntek, március 17, 2006

Szerelonel a SAAB

Mar regota halogattuk, hogy visszavigyuk a SAAB-ot egy kis 'kozmetikazasra' a szalonba, ahol vettuk, mert volt nehany aprosag rajta, amit remeltuk, hogy esetleg gratis megcsinalnak: az antenna nem jott ki teljesen, a jobb hatso ablak egy kicsit laza, ami foleg nagyobb sebessegnel gond, es valami muanyag kutyu is meg volt benne repedve valahol.

Irtunk is egy emailt a fickonak, akitol vettuk, hogy mi legyen. Persze egybol mondta, hogy hozzuk be az autot nyugodtan, es megnezik. Ma reggel be is hoztuk, gondoltuk letesszuk a szalonban, onnan bejovunk vonattal dolgozni, aztan delutan felvesszuk.

Be is jottunk, a ficko nagyon kedves volt, es egybol mondta, hogy persze, minden rendben lesz, megcsinalnak rajta mindent, ne aggodjunk. Aztan meg akartuk kerdezni, hogy hogy is jutunk oda az allomasra onnan, de ficko mar nyitotta is a sajat terepjarojat, es bevitt minket a city-be, itt tett le az epulet elott. Nagyon orultunk, mert igy sokkal gyorsabb volt, es amugy is kedvesnek talaltuk a gesztust. (Nem igazan volt elvarhato, mert azert ez nem egy annyira exkluziv szalon, ahol az ilyen termeszetes...) Egy szerb srac volt, aki elhozott, jol eldumaltunk vele az uton, es legalabb be is ertunk idoben szepen.

Aztan este melo utan felvesszuk a kocsit, megyunk vendegsegbe, aztan haza, es vegre itt a hetvegeeeeeeeeeee!!!! Jipiiiiiiii! :D

csütörtök, március 16, 2006

Hegedus a hazteton

Megyunk szinhazba!!!! :o) A multkor jottunk a vonattal dolgozni, mint mindig, es meglattam aplakatot, hogy Topol jon Brisbane-be, es ket hetig jatsszak majd a Hegedus a haztetont. Lévén az egyik kedvenc darabom, amint beertem, egybol rendeltem is ra jegyet a neten. Sajnos a szinhaz egyaltalan nem olcso itt, ezert nem is megyunk annyit, mitn szeretnenk. Sot, gyakorlatilag szinte egyaltalan nem jarunk, miota itt vagyunk, ez lesz az elso. De majd amikor megyunk haza, az alatt a nehany het alatt halmozottan kieljuk majd a kultura iranti ehsegunket! :oD

Van meg egy jegyunk, juniusban a STOMP-ra, ami pedig egy nagyon hires es nepszeru amerikai 'zajszinhaz', mindenfele haztartasi eszkozokkel 'zajonganak', koncerteznek. Ezeket a jegyeket itt hirdettek a miniszteriumban, es a csoportos foglalasra valo tekintettel kedvezmenyes jegyek, de meg igy is igen draga...

Nem igazan ertjuk, hogy miert merik ilyen dragan a kulturat, mikozben Brisbane mint varos nagyon buszke arra, hogy itt micsoda kulturalis elet van. Hat, szerintunk meg sokkal komolyabb elet lenne, ha nem lenne ilyen piszok borsos aron. Na mindegy, ez legyen a legnagyobb bajunk.

Ma meg is jottek a jegyek postan, nagyon helyes kis tasakban.

Mindenesetre nagyon varom mar a szinhazat! (Biztos Balazs is, csak o nem olyan lelkesedos fajta...) :o)

szerda, március 15, 2006

6 evesen Montville-ben

A hetvegen volt a 6. hazassagi evfordulonk. Mar korabban elhataroztuk, hogy ez alkalombol ellatogatunk Montville-be, ami egy nagyon kedves, egeszen europai hangulatu kis falucska tolunk nem messze a Sunshine Coaston.

Sajnos az ido nem alakult valami szepen, elegge logott az eso laba egesz nap, es szemerkelt is szinte folyamatosan, de nem hagytuk magunkat megzavarni. :o) Elozetes terveinket kovetve delelott kimentunk az Eumundi Marketre, mert kineztunk ott olyan fuggony rojtokat (vagy miket), amik kagyloval vannak diszitve, es olyat szerettunk volna venni a halonkba, a fuggonyokre meg a baldahinra. Meg is vettunk, nagyon szepek szerintunk. :o)

A piacon volt ket nagy puputeve is, de nem volt forgalmuk, ugyhogy csak uldogeltek szegenykek, es le voltak takarva az eso elol satorponyvaval. Meg is nezegettuk oket kozelebbrol, es olyan hihetetlen hosszu szempillajuk van, hogy csak na. Ami az esoben persze jol johetett nekik, mert elvezette a vizet a szemukbol. (A sivatagban persze ketlem, hogy az eso kivedesere jott volna letre nekik ez a szep hosszu bociszempilla... De biztos valamire jo ott is. Biztos a homokfuvas ellen, vagy valami.)

Kicsit setalgattunk meg ott, nagyon szeretjuk ezt a piacot, olyan hihetetlen jo hangulata van, es mindig lat az ember valami erdekeset. Kaptam Balazstol egy szep kis fulbevalot, amilyen volt mar nekem regebben is, csak nyoma veszett, es most meglattuk megint ott a piacon, es meg is vettuk.

Aztan a szemerkelo esoben - ami azert volt leginkabb bosszanto, mert megint csak a jo kis leveheto tetonket akartuk elvezni az uton... - szoval a szemerkelo esoben elindultunk Montville fele. Mar utkozben is lattunk a hegyekben igazi otthoni, vagy inkabb bajor stilusu hazakat, ami igazi melegseggel toltotte el a szivunket. (Ami egyebkent nagyon jol jott, mivel elegge huvos volt az ido...)

Mire odaertunk, nagyjabol el is mult az eso, es fantasztikus jot setaltunk ebben kis falucskaban, ami nagyjabol egyetlen gyonyoru girbe-gurba hegyi utcacskabol allt, de azt vegig picurka boltocskak, kavehazak, ettermek, galeriak, kezmuves boltok boritottak. Kicsit olyasmi volt, mint mondjuk Szentendre foutcaja, vagy talan inkabb Hollokoe.

Volt peldaul egy boltocska, ami ugy emlekszem valami karacsonyi bolt neven futott, es csupa karacsonyi dolgokat arult, egesz evben. Diszeket, koszorukat, karacsonyi mintas mindenfele textiliat, fahej es vanilia illatu mindenfelet, fenyoagat, ilyesmiket. Aztan jartunk tiffany lampakat es ehhez hasonlokat arulo boltban, gyonyoru kezzel faragott fabutorokat aruloban, kezzel keszitett csokolade bolt ketto is volt az utcaban, aminek mar az illataval is elteltem, volt ugyanigy cukorka keszito bolt, es persze millionyi kulonbozo stilusu galeria. Volt egy regies tipusu lakberendezesi targyakat arusito bolt is, olyan angolos, csipkek mindenhol, feher antikolt butorok, porcelan babak, ilyesmik, es a bejarat elott volt egy ugyanilyen stilusu feher odon karosszek, benne egy autos magazinnal... Mint megtudtuk, ezt az 'unatkozo ferjeknek' tettek ki, amig a felesegek bent nezelodnek a boltban.

Hazassagi evfordulonk leven gondoltuk egyszer elunk, es ebedre beultunk abba az etterembe, amelyiknek a leggyonyorubb kilatasa nyilt a hegyekre, az etlapot meg se neztuk. (Ez rosszul is elsulhetett volna, de vegul is nem volt baj.) Balazs gorgonzola sajttal elkeszitett burger-t evett friss salataval es sult hagymakarikakkal, en meg roston sult lazacot petrezselyem martassal es szinten friss salataval. Nagyon finomra sikeredett az ebed, es a levego meg kilatas is lenyugozo volt. Ebed utan valasztottunk egy sutit is, isteni finom puha kremes karamellel a tetejen. Nyami. Ezek utan a hegyes-volgyes utcacska mar nem is tunt annyira hivogatonak, mar minden lepest megereztunk... :o) De azert setalgattunk meg picit, aztan hazafele vettuk az iranyt. Maga a hazafele vezeto ut is lenyugozo volt, kar, hogy az ujra szemerkelo eso miatt nem tudtuk maradektalanul elvezni. Mindenesetre biztos, hogy nem most jartunk ott utoljara...

szerda, március 08, 2006

Boldog Nonapot!

Hiaba a tobbtizezer kilometer tavolsag, a nonapot itt is marcius 8-an unneplik. (Ami egyebkent nem minden esetben teljesen egyertelmu, hiszen peldaul az anyak napjat sem ugyanakkor unnepeljuk, itt majus masodik vasarnapjan tartjak.)

Szoval Nonap. Az egesz rendezvenyt azon a heten kezdtek szervezni, amikor idekerultem a miniszteriumba. Akkor meg lelkes ujonckent jelentkeztem is, hogy szivesen segitek a szervezesben. (Azota mar ez a lelkesedesem némiképp alábbhagyott...)

Nem volt semmi gáz, a 6 fos nonapi 'committee', azaz 'bizottsag' (ami eleg béna szo ide, de nem jut eszembe semmi jobb), szoval a 6 fos tarsasagbol az en feladatom az volt, hogy keszitsek egy prezentacio szeruseget, amit ki lehet majd vetiteni a rendezvenyen a miniszterasszony moge, zenevel, fotokkal, ezzel-azzal. Neki is lattam, es nagyjabol kesz is lettem vele mar februar vegere, amikor is kiderult, hogy a Legfelsobb Birosak nagytermeben, ahol a rendezvenyt tartjuk, nincs ilyen kivetitesi lehetoseg, ugyhogy vegul eltekintettek ettol. :o( De azert persze mindenfele masban segedkeztem a nagy napon, peldaul - az elozetes terveknek megfeleloen - papirbol hajtogatott galambokat szortam az epuletbe reggel dolgozni erkezokre. Ebben nagy oromunket leltuk a tobbiekkel, es mind egyetertettunk abban, hogy megerte az elmult nehany het szervezesi faradalma, es most kiteljesedunk ebben a hajnali papirgalamb szorasban. ;o)
(A lenyege a galamboknak egyebkent az volt, hgoy az ezevi 'temaja' a Nonapi rendezvenyeknek a beke, nok szerepe a beke teremtesben, stb.. Szoval a galamb ilyetén formán szimbolumkent hullott a dolgozo nok nyakaba tegnap reggel.)

Maga a rendezveny abbol allt, hogy a mi epuletunkbol (a ket tars-miniszteriumbol) atvonultak a nok a Legfelsobb Birosag nagytermebe (az ut tuloldalan all ez az epulet), ott meghallgattuk a miniszterasszony nagyon kedves es szemelyes beszedet, amiben arrol beszelt, hogy a harom tinedzser lanya reggelente hogyan veszekszik egymas ruhain. (Amit egyebkent eleinte nem is ertettem kristaly tisztan, hogy egyreszt hogy is jon ez ide, masreszt meg hogy miert is kell errol nekunk tudnunk, de aztan kesobb kiderult, hogy arra probalt ravezetni minket, hogy a vilagbeke az otthonokban kezdodik, es hogy a nok szerepe, es hogy igy meg ugy. Na, vegul is egesz jol sikerultek a beszedek, tul voltunk rajta. Aztan johetett a beigert es jol megerdemelt tizorai. Olyan finom dolgokat kaptunk, hogy csak na! Elmondjam, mik voltak? Elmondom. :o)
Csupa kicsi falatkak voltak, es egy csomo otletet vettem, hgoy miket fogok csinalni jovobeli vendegsegekre. :o)

Volt retestesztaban kisutott tojasrantotta (ez kicsit furan hangzik, de ez volt a legfinomabb szerintem); sult bacon-be csomagolt aszaltszilva, nyaminyami; aztan sajttal toltott minikrumplicskak; spenotos kisparnak (levelestesztabol); szilvaszoszba martogatando husgombockak, es persze 2-3 fele edes keksz, de en most inkabb a sos dolgoktol voltam oda, isteni jok voltak ezek mind. Es persze volt frissen facsart narancsle, tea es kave, ha mar egyszer tizoraizunk. ;o)

Kiraly volt. Alig varom a kovetkezo bulit. ;o)

hétfő, március 06, 2006

Nagy Magyar Nyarbucsuztato

Megtortent a Nagy Magyar Nyarbucsuztato. Mar regota terveztuk, hogy kellene csinalni egy igazai nagy talalkozot, ahova nem csak a szuk barati korunket hivjuk, de a tobbi, szamunkra kedves magyar ismerosunket is, hogy megismerjek egymast.

Mar hetek ota probaltunk idopontot egyeztetni, aztan vegul hosszas huzavona utan a most elmult hetvegere esett a valasztas. Korulbelul 35 embert hivtunk meg, es egy hozzank kozeli parkban terveztunk megtartani a pikniket.

Mondanom sem kell, hogy Ausztraliara egyaltalan nem jellemzo modon mar harom hete szakad az eso, igy felo volt a park beli buli, de gondoltuk mindegy, elhalasztani mar nem lehet, legyen akkor nalunk a buli bent a hazban.

Eddigre azonban a meghivottak listaja valamivel 40 fole duzzadt, igy kicsit aggodtunk a hely miatt, de aztan elhessegettuk magunktol a karos negativ gondolatokat! :o)

Eljott a szombat, a buli hivatalosan 12-tol kora estig volt meghirdetve, de mondjuk en meg fel 1-kor a zuhany alatt alltam... Fel egy utan nem sokkal meg is erkeztek az elso vendegek (amik engem nagy meglepeteskent ertek - leven bebugyolalva a furdoszobaban, eppen hajat szaritva), mert rendszerint ha meghirdetunk egy bulit mondjuk 4-re, akkor 6 elott alig van esely, hogy barki is megerkezik.

Raadaul az elso vendegek szamunkra teljesen ismeretlenek voltak, bar tudtuk roluk, hogy jonnek. Balazs gondjukat viselte, mig en megprobaltam valami emberi kulsot olteni (ami aztan egyebkent nem nagyon sikerult), aztan en is beszedbe elegyedtem veluk, nagyon helyes ket fiatal lany, ket kis gyerekkel. Szepen lassan megerkeztek a vendegek, szallingoztak.

Utolso pillanatban meg delelott eszunkbe jutott, hogy megis csak kellene valami utmutatast nyujtani a vendegeknek, ugyhogy ragasztottunk nehany magyar zaszlot, amit aztan kiragasztgattunk a hozzank vezeto ut kritikus keresztezodesinel. Ez az otlet nagy sikert aratott, kulonosen azok koreben, akik meg nem jartak nalunk korabban.

Na, nem akarom nagyon nyujtani a dolgot, vegul 51-en lettunk, koztuk kb. 10 gyerek (akik legfobb elfoglaltsagkent az emeleti gyerekszobaban ciganykerekeztek) :). A gyerekek eleinte kis aggodalommal toltottek el minket a haz allapotat tekintve, de aztan azt mondtuk Balazzsal, hogy vegul is nekunk is lesznek gyerekeink, azok se lesznek biztos szentek, legalabb most a gyerekek letesztelik a hazat... :o)

Allati sok eledel gyult ossze, ugyanis az volt a vendegseg alapja, hogy mindenki hozzon egy tal valamit. Igy aztan a nagy 12 szemelyes asztalunk pillanatok alatt megtelt finomabbnal finomabb cuccokkal, még házi fustolt kolbasz is akadt, amit Balazs kollegaja maga csinalt, toltott, fustolt es hozott, valami isteni volt!!!

A buli maga nagyon-nagyon jo hangulatban telt, mindenki talalt beszelgetotarsakat, regi ismerosoket, kapcsolatokat, es szerintem mindenki jolerezte magat. Legalabbis remelem. Balazs is hazigazdaskodott, kiment es rendezte a parkolast, mert allt elottunk vagy 15 auto, akar kisebb lagzit is tarthattunk volna ennyi erovel... :o)

Kepek is lesznek nem sokara, legalabbis Tib ezt igerte... :o)

Ma szetkuldtem a nev- es cimlistat, es egy kis visszajelzest a bulirol mindenkinek. Csinaltam kis 'Talalt Targyak Osztalyat', bar nem sok mindent hagytak nalunk, de hat akkor is. A jogos tulajdonosok jelentkezhetnek a hangosbemondonal.

Most penteken meg osszegyulunk egy kicsit egy paran Melieknel, a fiuk elmennek megnezni az autokiallitast SouthBanken, a csajszik meg dumalnak meg Sex & the City-t neznek addig Melieknel. :o)

Aztan jovo hetvegen hajokirandulas - zajlik az elet!

Fenykepek jonnek hamarosan!

szombat, március 04, 2006

Translink rulez!

Csak egy rovidke pozitiv elmeny megint:
Mar masodik napja fordul elo velunk az, hogy megerkezunk a menetrendszeru vonattal a varosbol a mi allomasunkra, es egy orat kell varnunk a busz csatlakozasra, ugyanis nincs rendesen osszehangolva a busz a vonattal, es a vonat 5:55-kor erkezik, a busz meg elmegy 5:54-kor, es a kovetkezo meg persze majd csak egy ora mulva jonne.

Az elozo sofor (az, aki mult heten nyugdijba ment), az mindig bevarta a vonatot, es csak utana indult el, igy mar teljesen el voltunk kenyeztetve mi utasok, de amiota Ted nyugdijba vonult, azota nincs kegyelem, az uj soforok mind elmennek 'idoben', azaz ott hagyjak szegeny utasokat.

Penteken reggel 8 korul irtam is a Translinknek egy emailt (kedves hangvetelut), hogy nem lehetne esetleg, hogy megvarja a busz a vonatot, stbstb. Fel 9-kor jott is toluk a valasz email, hogy keresem jogos, megvaltoztattak a menetrendet, atirtak a jaratot, beszeltek a 682-en dolgozo soforokkel is, es mostantol kezdve hivatalosan is megvarja a busz a vonatot. Hihetetlen.

Ezt nevezem ugyfelszolgalatnak. Szo szerint.

(Mindebbeni nagy oromunkben azonban penteken lekestuk a vonatot, ugyhogy nem tudtuk meg, hogy a busz megvart-e volna minket... De majd jovo heten!)

péntek, március 03, 2006

Beaztunk

Ma reggel – hajnali 4-kor – arra ebredtem, hogy csopog a viz az agy mellett a foldre. Ami egyebkent nem is nagyon-nagyon meglepo, hiszen napok ota megallas nelkul szakad az eso. (Bar ettol meg nem lenne torvenyszeru a beazas.) Mindenesetre a tok sotetben – mivel a plafonon nem lattam semmit -probaltam a kezemmel elkapni nehany cseppet, hogy megtudjam, honnan is csopog pontosan. De nem sikerult. Aztan felvertem almabol szegeny Balazst is, nehogy mar egyedul kuzdjek meg az elemekkel, mire szegeny ugy ugrott ki az agybol hajnalok hajnalan, mintha legalabbis atomtamadas fenyegetett volna minket.

Feloltottuk a lampat, de nyoma sem volt beazasnak, vagy barmifele csopogesnek, de kozben mindketten hallottuk az utemes folyamatos vizcsepegest. Megvizsgaltam a dolgot kozelebbrol, es akkor meglattam egy kis bogarat az agy mellett, es kiderult, hogy abbol jon a hang. Kopogo bogar volt, igy probalta hivni a parjat, gondolom, vagy valami. Mondanom sem kell, hogy parkeresesre szegenynek sem lehetosege, sem ideje nem maradt, miutan semmi perc alatt lefujtuk valami bogarirtoval, amitol zaros hataridon belul feldobta azt a kopogos tappancsat, es elhallgatott.

Ezek utan visszafekudtunk, mint aki jol vegezte dolgat, es boldogan aludtunk reggelig.

csütörtök, március 02, 2006

Itt van a tel, itt van ujra

El sem hiszem. Hideg van. FAZUNK. Reggelre szabalyosan libaboros a karom, ugyhogy elo is keresem most mar lassan a hosszulabu pizsamamat. Meg persze a Balazset is, o se fazzon mar. Mar a mult het vege fele is gyanus volt, hogy a reggeli zuhanyzasok alkalmaval megnyitottam a melegvizes csapot is!!! Ez mar honapok ota nem fordult elo, igy valoban nagy meglepetest okozott. Arrol nem is beszelve, hogy levest meg teat kivanok enni estenkent, ami megint csak arra vall, hogy bizony bekoszontott a tel. (Mert egesz nyaron leginkabb fagyit kivantunk enni lefekves elott... :)

Ez persze otthoni viszonylatban egyaltalan nem meglepo, na de itt??? A tropusokon??? ;oD Sajnos havazasnak nyilvan nyoma nincs, ellenben az eso az megallithatatlanul szakad. Ami pedig azert kulonosen elsozmorito, mert a hetvegere fergeteges bulit szerveztunk, idecsoditettunk egy csomo embert, a Nagy Magyar Nyarbucsuztatora, amit szegyen szemre el fog mosni az eso. :( (Nem esunk azert ketsegbe, mert majd behuzodunk hozzank a hazba, dehat amolyan igazi csalados-kertes-parkos-onfeledt-tavaszi-mulatsagot terveztunk, nem pedig hazba-bezsufolodos-azott-kisbaranyszagut. :( Hat, igy jartunk. Azert még remeljuk a legjobbakat.
A buli mas tekintetben jonak igerkezik, korulbelul 45 fore szamitunk, koztuk gyerekek is. A vendeglatas 'bring-a-plate' jellegu lesz, ami azt jelenti, hgoy mindneki hoz egy tanyernyi valamit az asztalra, es mindent bedobunk a kozosbe. Ez nagyon jolbevalt vendeglato modszer errefele, kulonosen ekkora tomeg eseten nagyon kenyelmes. Es vegul is igy senkinek sem megterhelo a vendegseg. Most leginkabb csak sos + edes sutik meg ilyesmik lesznek, amihez nem kell konkretan leulni egy tanyerral, es ugy enni, hanem csak ugy beszelgeteskozben, akar allva is, be lehet kapkodni mindenfelet. Ez a terv.

En peldaul ugy tervezem, hogy fasirtgombockákat fogok sutni, valamint egy tepsi rakoczi turost. Es csinalok meg nehany féle 'kencét', korozottet, ilyesmiket, meg vagy sutok, vagy veszek valami fini kenyeret, es arra rakenegetheti maganak mindenki, amit kivan. Ja, es almasretes is sutok, de ez most csak olyan kiserleti almasretes, mert a multkor vettem konzerves almat (!), ami olyan pici kockakra osszeapritott alma, es maradt belole, es azt el akarom hasznalni. Imádom az almás sutiket, de mivel legtobbszor csak ad hoc jelleggel sutok, ezert nem szeretem oket sutni, mert bazi sok ido elmegy a pucolassal + reszeléssel. Ugyhogy ha ez a kockázott alma bejon, akkor reszkessetek almás sutemenyek, eljott az en idom! (Vagy a Ti idotok?)

A vegkifejletrol a kesobbiekben erkezik hiradas. :)

szerda, március 01, 2006

BOLDOG EVFORDULOT!

Ma van szuleim megismerkedesenek 34. evforduloja. SOK BOLDOGSAGOT!!!! :oD