Google Analytics

kedd, december 30, 2008

Igy maszunk mi

A gyerekek mar masznak par honapja, de csak most sikerult egy kis rovidke videot osszerakni. Nem is tudom mire megy el az ido :-) 

Gergo kicsit bicebocazik valamiert, ja es beszel is :-) 

Boldog uj evet!


Igy Maszunk Mi from Balazs Csoka on Vimeo.

hétfő, december 22, 2008

Levél a Mikuláshoz

Ez a levél karácsony elõtt érkezett a Mikulás/Jézuska postaládájába az ikrektõl. Erdekes módon Balázs postafiókján keresztül...

Kedves Jézuska-Mikulás,

Bence vagyok, és azért irok, mert már nagyon régóta - már vagy egy éve! - vágyom egy jó kis játékra, és azt hallottam, hogy neked van egy fölösleges wiid, amit pont nekem szántál. Jó gyerek voltam egész évben, sokat ettem, aludtam és nõttem. Nem is veszekedtem sokat Gergõvel. A kezét is csak véletlenul haraptam meg néhányszor csontig. Ha esetleg nem hoznál wiit, akkor kénytelen leszek Gergõ pléjsztésönjén osztozni, amit biztos õ kér majd.
Na most már mehetek vissza játszaniiii?

Gergõ vagyok, és azért irok, mert Bence is irt. Es én nekem meg pont fáj a fogam. A pléjsztésön háromra. Es én sem veszekedtem. Es én is jó gyerek voltam. Es Bendeckét is csak egyszer löktem fel a múlt héten.

Ha valami érthetetlen okból esetleg nem kapnék pléjsztésönt, akkor kénytelen leszek Bendeckével játszani (=veszekedni) a wiin, amit õ kap, de azt biztosan nem akarhatja senki.

Ja, és ezt a levelet semmilyen körülmények között sem Apa iratta velünk, hanem saját szabad akartunkból kérünk wiit meg pléjsztésönt, ami nem is tudjuk, hogy micsoda, de biztos jó lesz, legalábbis Apa azt mondta.

Hra, hra. Keeesz vagyoook, Apaaaa!

péntek, december 19, 2008

Boldog szülinapot!

Se szó, se beszéd, egy évesek lettek a gyerekek. Kozhely, meg minden, de allati gyorsan elrepult ez az elso ev. Nosztalgiabol nezegettuk Balazzsal a regi fenykepeiket, amikor meg kicsik voltak, es konstataltuk, hogy milyen sokat valtoztak, nottek, okosodtak, fejlodtek. (Meglepetesszeruen...) Hogy a merfoldko meglegyen: 10 kilosak (+/- 20 deka), 74 centik (+/- 2 centi), tele van a szajuk foggal (Bence vezet 9 foggal, Gergonek 6 es fel van eppen), allnak-masznak kivaloan, es mar kezdenek lepekedni kis segitseggel, de egyelore inkabb a négykézlábazás a biztos. :o) Labdázni, kisautózni szeretnek leginkább, ehhez fennen berregnek. Edesapa megtanitotta Gergot 'elfujni' a lampat, ugyhogy most minden lampara vagy barmilyen mas fenyforrasra izombol fujkal, hogy hatha el tudja fujni. Mostanaban mar Bence is kezdi ugyanezt. Bence tok jol integet, akar ket kezzel is, es edesen mosolyog hozza. Gergo pedig tudja mondani, hogy hurrá, amikor kesz van valamivel. Felteszi a ket kezet (ahogy mi is mindig, amikor megeszik mindent, es kesz vagyunk), es azt mondja: Hra, hra. :o) Mar mindent esznek, es vegre a hulye vizforralast is abba lehet hagyni lassan, alig vartam. Az alvassal most mar megint nincs nagy gond, a fogak korul mindig van 1-2 nehezebb ejszaka, de alapvetoen most mar megint normalis muszakban alszanak, 8-5-ig. :o) (Volt egy par het, amikor akarmit csinaltunk veluk, reggel 4-kor keltek... Aztan ez elmult hal'Istennek, mar eleg rosszul birtuk...)


Most, hogy mar ilyen nagyok, bizonyos fokig konnyebb veluk, mert mar tok onalloak, es jatszanak egymassal, kommunikalnak, meg minden, tehat akar tobb szabadidonk is lehetne mellettuk, de ugyanakkor nehezebb is kicsit, mert fenysebesseggel masznak, es minden gondolkodas nelkul szempillantas alatt boritjak szét a labdás dobozt vagy a fülbevalós fiókot.

Meg szerencse, hogy Anyukamekkal egyutt most mar negyen vagyunk rajuk... Bar neha meg ez is keves...


A szulinapi buli december 14-en volt, a Bunyaville parkban. Gyonyoru ido volt, es nagyon sokan jottunk ossze! Kepek a szokasos helyen itt. Csinaltunk ket kisvonatos tortat, fejenkent egyet a gyerekeknek, 1-1 mozdonnyal es 3-3 szerelvennyel, kulonbozo rakomanyokkal (m&m, gumimacik, jelly bean, stb.)


Az elokeszuleteket nagyon elveztuk, es en persze - jo kezdo anyukakent - mindent tokeletesre szerettem volna, hogy hat megis a gyerekek elso szulinapja, es hogy az milyen fontos, de aztan a bulin kiderult, hogy a gyerekek ebbol az egeszbol semmit se fogtak... A torta se igazan erdekelte oket, hat a gyertya aztan vegkepp nem, igaz, nem is sikerult meggyujtanunk ott a parkban a szélben, de meg se kostoltak a szep szines tortat, inkabb csak a gyumolcsoket eszegettek... Szoval most mar latom, hogy egyelore ezek az unnepek meg csak nekunk fontosak, nekik nem sokat szamitanak...


Azert mindenesetre megtartottuk a szulinapjukat a napjan is (19.) , sutottem nekik orias muffint, hogy az legyen a tortajuk, szurtunk bele gyertyat is, es el is fujtuk helyettuk, ok meg aztan szepen modszeresen befalatoztak az egesz nagy muffint. (Aztan persze a sok cukortol le se lehetett oket loni este 9-ig...)


Hat ezek voltak. Nagyon nehez es szep es vidam ev volt ez az elso. Remeljuk a tobbi is ilyen lesz. :o) De allitolag csak most jon a neheze...

szombat, december 13, 2008

Az ész a fontos, nem a haj

Tul vagyunk az elso hajvagason. Allati nehezen szantam ra magam, mert valahogy az volt a kenyszerkepzetem, hogy ha levagom a hajukat, akkor a) nem lesznek ilyen aranyosak tobbe, b) elveszitik a gondor kis furtjeiket, c) megszegek valami babonat es szornyu atkokat hozok mindenki fejere a tul korai hajvagassal. (Mert persze erre is - mint mindenre - raguggoltam, es hihetetlen, hogy micsoda irodalom van a neten ebben a temaban is! Meg a wikipedian is van errol kulon cikk!!!! Az persze nem segitett, hogy 'kutatasaim' soran megtudtam, hogy pl. a regi tradicionalis lengyel csaladokban a gyerekek 7 eves koraig varnak az elso hajvagassal, Afrikaban sok helyen addig varnak, amig a gyerek beszelni kezd, de meg a mongoloknal is legalabb 2 eves korig. Indiaban viszont a malikuk a babak hajat a 20. napon levagjak, es a levagott haj sulyanak megfelelo aranyat vagy ezustot adnak a szegenyeknek. Ez is erdekes volt, de nem hozott kozelebb a mi problemankhoz... Aztan vegul addig keresgeltem, amig olyanokat talaltam, akik az altalunk preferalt 1 eves kor koruli hajvagast javasoltak, es akkor megnyugodtam, es nekiestem a gyerekek hajanak. :o)

Egesz jol turtek, nem volt nagy drama, Gergo siman vegigulte, igaz, neki nem is vagtam tul sokat. Bence volt a kritikusabb, es o ficergett is, de vegul is minden kulonosebb gond nelkul atestunk a ceremonian. Ime az eredmenyek.

Gergo ilyen volt:

Ilyen lett:
Bence ilyen volt:

Ilyen lett:

kedd, december 09, 2008

Sportéletünk

Már láttuk, hogy nem lesz jo vege, amikor egyik este elalvas elott csaladilag lezarandokoltunk a Targetbe, es az õsök bazi kemeny sisakokat kezdtek a fejunkre szuszakolni a boltban... Aztan elaludtunk, de masnap, amikor mar otthon kozelitettek felenk az idetlen nagy bukosisakokkal, mar lattuk, hogy beteljesedett a sorsunk: sportéletünk lesz, biciklizni fogunk.
Hiaba mondtam, hogy Apa most mar akadjál le a hajamrol, es szalljal le rolam, es SEMMIT ne tegyel a fejemre, csak jott tovabb a bukosisakkal... Ugyhogy aztan vegul lattuk, hogy nincs menekves, es inkabb beadtuk a derekunkat Gergovel, gondoltuk, hamarabb szabadulunk...
Mondjuk amikor meglattuk a bicikli utan kotheto utanfutot, egy pillanatra megrettentunk, es remeltuk, hogy nem gondoljak komolyan, hogy ebben a vacakban fogunk ulni, mig ok bicikliznek.... De komolyan gondoltak. Azt persze mondanom sem kell, hogy gyakorlatilag rogton indulaskor a szemunkbe csuszott a bukosisak, ugyhogy semmit sem lattunk, ugyhogy vegul csak hatradoltunk, es türtük csendben a sorsunkat.
Ugyhogy ha már választani lehet, akkor mi inkabb setalni szeretunk. Setalas = mi beulunk szepen a babakocsiba, es valaki toloncol minket, amig meg nem unja. Mi meg csak ulunk szepen. :o)

péntek, december 05, 2008

Hétköznapok

Fu, jo regen jelentkeztunk megint... Na akkor egy gyors attekintes az elmult hetekbol.

Most mar 9 fogunk van kettonknek, 7:2 aranyban. De a legjobb az, hogy vegre megertette Apa, hogy miert csapkodjuk eszeveszetten a kiskádat es miert probalunk kimaszni belole, es vegre eszrevette, hogy KINOTTUK!!! Ugyhogy most mar atkoltoztunk a naaaagy felnott kadba! Hurra! A felnott kad nagyon kiraly, mert egyreszt fel lehet benne allni, egy csomo mindent elerunk, ja es a legjobb, hogy egyutt furdunk benne!!!!! De peldaul az a legjobb, hogy a zuhany csovet tok jol lehet ragni, es ha nem veszik eszre a felnottek, akkor a vegebol tok jol ki lehet szivni a vizet!!!! Es a habot is! Es a reluxat is elerjuk, es a kishalakat is a falon.

De a felnottek azt persze nem ertik, hogy a kadban milyen jo, es egy ido utan (persze naggggyon rovid ido utan) egybol jonnek a ronggyal, hogy meg akarjak torolni a fenekunket (ami amugy is milyen hulyeseg, hiszen mar ugyis a vizben vagyunk, es minden leazott, es ugyis meg pont utana fogunk pisilni...), meg hogy osszesamponozzak a fejunket, es azt meg persze nem hagyjak, hogy utana megkostoljuk a habjat a samponnak, pedig mindig megprobaljuk... Olyan értetlenek. Es akkor kivesznek egyikonket, es az naggggyon rossz. Es ezt nem ertik. :o(

Jaj, kaptunk tok allat felfujhato medencet is!!!! Mondjuk ugy volt, hogy a Mami rendelte a cuccot az ebayrol, es azt nem tudtuk, hogy valami specko pumpa kell hozza. Ugyhogy ott alltunk mindketten beoltozve es felspannolva, hogy akkor most aztan mekkkkorat fogunk pancsolni, a felnottek meg orakig szuttyogtek a felfujassal, meg valami hulye pumpat kerestek, ahelyett, hogy engedtek volna mar be minket pancsolni. Na, de aztan vegul azert csak sikerult.

Aztan este hatalmas vihar volt, egyfolytaban villamlott, (legalabbis a felnottek ezt mondtak, de mi azt gondoltuk, hogy valaki egy hatalmas kameraval fenykepez onnan fontrol, es ezt persze nagyon elveztuk es sikongattunk minden villamlasra!

Jatszohazban is voltunk, es a jatszohaz az szivas... Mamiek egesz heten etettek minket, hogy majd milyen jo lesz, meg minden. (Szerintunk ok titokban azt remeltek, hogy majd milyen jot fognak dumalni es enni/kavezni, amig mi majd onfeledten jatszunk). De hat persze azert ehhez nekunk is volt egy-ket szavunk.

Az volt, hogy a hely dugig tele volt nalunk joval nagyobb gyerekekkel, es kicsit be is nyulaltunk, es csak bujtunk, nem akartunk jatszani. De aztan a Mamiek talaltak egy elkeritett helyet, ahol elvileg az 5 ev alatti gyerekek jatszhatnak (tehat mi), de a nagy kiiras ellenere az egesz tele volt bazi nagy gyerekekkel es a duci szuleikkel is... Lattunk egy kislanyt, akire rácsúszdázott egy nagy dozsla nagylany, nahat ezek utan mi mar hallani sem akartunk a csuszdarol... Meg csak az hianyzik, hogy rank is rankuljon az az orias... Inkabb csak uldogeltunk a Mami meg Apa kozeleben szepen, es labdazgattunk. Aztan meg el is almosodtunk, es az ugralo var egyik bastyajan szepen beszunnyantottunk.

Ugyhogy mondtuk is a Mamieknak (vagy legalabbis remeljuk, hogy vettek a jelzeseinket), hogy lehet, hogy kesobb adunk majd meg a jatszohaznak egy eselyt, de nem mostanaban... Inkább tovabb tologatnánk otthon a kartondobozokat es borogatnánk a szemeteskukát, mint eddig...