Google Analytics

vasárnap, október 18, 2009

Mindent kétszer mond, mindent kétszer mond?

Bence mindent kétszer mond. Kutyus, kutyus. Mami, mami. Apa, apa. Csillag, csillag. Leven mi se nem dadogunk, se semmi, gyanitottuk, hogy az oviban lappanghat valami titok... A napokban ra is kerdeztem az ovoneninel, hogy mi allhat a dolog mogott. Miutan jol kirohogcselte magat Miss Sue, mondta, hogy szerinte az lehet, hogy az oviban gyakran jatszanak egy jatekot, hogy o kartyan felmutat kulonbozo dolgokat, es mondja a nevet, aztan a gyerekek utana mondjak, tehat mondjuk felmutat egy kepet egy babarol es mondja "Baby", a gyerekek meg valaszolnak "Baby". Es ezert mondja Bence otthon mindket szerepet egyedul: "baby, baby". :o))) Edes.

csütörtök, október 08, 2009

Miert jo itt 1.

Amiota mar irodaban ulok a gep elott es nem butorokat pakolok es adok el, azota elkezdtem hizni. Igy hat eljott az ideje valami testmozgast talalni, hogy ne valtozzak habcsok emberre. Szoval a helyi uszodaba vettem berletet, es becsuletesen el is jarok ketsze- haromszor hetente. A berlet 20 alkalomra szol es 2 honapig ervenyes. 3 hetig nem voltam, mert beteg voltam, es gondoltam milyen jo lenne szolni, hogy ugyanmar hosszabitsak meg még egy par hettel, mert nem tudtam jonni. De aztan nem is torodtem vele, milyen hulye gondolat amugy is. 20 alkalom 2 honapra. Kesz. Ez a berlet, ha nem tetszik vegyek jegyet.

Ma, mikor a 3 het kihagyas utan eloszor mentem, mondta a belepteto neni, hogy figyeljek a lejaratra, mert csak ket honapig ervenyes, de most o meghosszabbitja a honap vegeig. Es mondta, hogy legkozelebb ha szabadsagra megyek vagy beteg vagyok, csak hivjam fel oket es annyival meghosszabitjak a berlet ervenyesseget, amennyit kimaradtam. Mondtam koszonom szepen es igen, beteg voltam. Es mondta, hogy igen latja a gepben, hogy nem voltam egy ideig. Hat igy jartam.

szombat, október 03, 2009

Az elsõ fegyelmi

Tegnap mentunk a gyerekekert az ovodaba, ahol megszoktuk, hogy mindig nagy orommel meselik az ovonok, hogy mi minden aranyosat csinaltak aznap a fiuk, mennyit aludtak, ettek, stb.

Most azonban - bar most is kedvesen fogadtak - az asztalon egy incident report (incidens jelentes) fogadott, miszerint a fiuk jatek kozben - nevezetesen a jatek mikrohullamu sutonel - nem engedtek jatszani a tobbieket, es kollektivan modszeresen megharaptak mindenkit, aki a sutohoz kozelitett, konkretan harom esetben...

A jelentesben benne volt, hogy az erintett (vagyis inkabb megharapott) gyerekek szuleit telefonon ertesitettek a tortenesekrol (ez a rend), es mivel egyikuknek sem volt kifogasa, vagy barmije, a fiuk ezuttal megusztak, mindenesetre figyelni kell rajuk.

Az egeszben a meglepo az volt, hogy a szemtanuk szerint az egeszet Gergo kezdte... allitolag... pedig a mi tapasztalataink szerint Gergo szinte sosem harap, mikozben azert Bendecketol a csaladban mindenki oriz egy-egy kis harapas nyomot itt-ott, Gergo tobbet is szegenyke, de o is inkabb csak szeretetbol szokott harapni, amikor mar annyira meg vannak aradva az erzelmei, hogy szeretetbol megharapja a masikat. (Rendszerint Gergot persze, aki ilyenkor visitva fejezi ki nem tetszeset.) Szoval erdekes, hogy most meg pont Gergo folyamodott ehhez a tamadasi-vedelmi modszerhez. Persze az is lehet, hogy az ovonok csak nem lattak, amikor Bence kezdte a hadmuveletet a kis eles fogaival, ezt nem lehet tudni.

Hat igy jartunk. Remeljuk azert nem tiltjak ki oket az ovibol garazdasagert...
A mi artatlan ibolyaszemu gyerekeinket...

Posted by Picasa