Google Analytics

péntek, február 20, 2015

Ciklon Marcia


Inline images 1
Mar napok ota ijesztgetnek minket ezzel a Marcia ciklonnal, ami eszakrol kozeledik, es 1-tol 5-ig mar mindenfele besorolast kapott az elmult nehany napban. (Itt egy gyors szemlelteto abra arrol, hogy kategoriaju ciklon milyen eros:  

A ciklontol amugy az egesz varos lazban eg, az emberek felvasaroltak a keszleteket a boltokban mindenfele, es mindenhol mindenki errol beszel. (Nalunk az ehenhalas veszelye nem fenyeget, tegnap felmertem a keszleteinket, es kabe egy honapra elegendo elelem van a hutokben meg a spajzban... Mondjuk feltetel, hogy aram azert legyen, bar ha minden kotel szakad, tudunk tuzet rakni a nappali kozepen...) 

De elvileg nem is lesz akkorra ez az egesz ciklon dolog, mint varjak, egyelore csak az eso esik szakadatlanul, de szel nincs hal'istennek. Eso viszont van boven, az utcank mar tenyleg olyan, mint egy kis patak... Delutan gondoltam is, hogy felfujom a kajakokat, es inkabb leevezek az iskolahoz a gyerekekert... :o) Lehet gyorsabban (es biztonsagosabban) odaerek, mint kocsival... A gyerekeknek persze piszokul tetszenek ezek az áldatlan korulmenyek... Sokan nem mentek ma iskolaba, ugyhogy eleve csak nagyjabol fél létszámmal vannak, ami meg erdekesebbe teszi nekik a dolgot, de mi kozel lakunk a sulihoz, ugyhogy nem volt gond a bejutas. A medence kint mar reg tele van, a szelen folyik ki a viz szepen, az iskola parkolojaban pedig olyan erovel zudul le a viz, hogy orom hallgatni/nezni. (Es persze még nagyobb orom áttrancsogni rajta gumicsizmaban...) 

A sok kis gyerek nagy lelkesen mentegette a mindenfele allatokat reggel a vizbol az iskolaudvaron, bogarakat, hangyakat, hernyokat, gilisztakat, hogy 'nehogy megfulladjanak', es szep akkuratusan kiteszegették mindet a padokra. Nem volt szivem elarulni nekik, h lehet a vizben jobban jártak volna, mert igy pillanatokon belul felfalják majd oket a madarak, amint egy kicsit arrebb mennek a gyerekek... Na mindegy, a szandek a fontos... :o)))

Szombat reggeli update: 
Nehany kep ma reggelrol, ahogy a mentocsapat probalja elvezetni a vizet a kertbol... (Gergo nem akarta elhagyni az otthon biztonsagos meleget, ugyhogy o nem vett reszt az akcioban.)
A ciklon a hirek szerint felszivodott, de az eso meg mindig esik, mintha dezsabol ontenek, es allitolag esik is meg holnap delig...