Az idojaras iden nem igazan kedvezett a novenyzetnek, ennek koszonhetoen a termes is elmaradt a szokasostol. Csapadek sem esett a varakozasoknak megfeleloen, most mar hetedik eve tapasztalhato a szarazsag, bar most az elmult hetekben nem lehet panasz az esore, esett szepen. Ennek oromere no minden, mint a gomba.
Edesburgonya fronton jonak mondhato a termes. Korulbelul 6 kilot szedtem ma reggel, ez 8 darab krumplibol jott ossze. A legnagyobb 2.25kg volt, akkora volt mint Bence es Gergo feje egyuttveve. A levele amugy hasonlit a repkenyhez, eloszor mikor kinott a komposzt halom tetejen, azt is hittem, hogy repkeny lehet, csak kesobb lattam, hogy egy elrothadt burgonyabol jonnek a hajtasok, amit korabban dobtam ki.
Az idei termesunk (is) teljesen organikus, vagy bio, ha ugy tetszik, hiszen gyakorlatilag ra se szartunk, bar attol csak még organikusabb lett volna amugy is... Mar alig varom, hogy rakott krumplit csinaljak belole! Mivel most amugy is huvos, baratsagtalan, esos ido van odakunn, holnap ez lesz a program: fozocskezunk. Mennyivel konnyebb lesz ebbol csinalni a rakott krumplit: csak vagok nehany szeletet, es kesz, mar meg is telt a tepsi! Lilla egyet lestoppolt rogton a szedes utan, hogy o egyben szeretne megsutni egyet, hejaban, es aztan felvagva meghinteni fahejjal es tejszinnel, es ugy enni. (Egyszer ettunk ilyet egy steakhouse-ban, es tenyleg isteni az is.) Ugyhogy mivel most hirtelen szazmillio otletunk lett az edesburgonya (kumara) elkeszitesere, muszaj leszek is holnap ujabb termesztohelyeket meghatarozni a kert ujabb pontjain, ahol tovabb terjeszkedhetnenek a gyerekfeju krumplijaim...
Holnaptol lesz piac itt lent a tonal minden honap elso szombatjan, a helyi farmerek jonnek es aruljak a portekajukat. Meg az is lehet, hogy hagyom a programozast a turoba, es inkabb krumplit arulok majd...
1 megjegyzés:
És hagyományos rakott krumplit csináltok belőle? Kolbász, meg minden? Jó az? :)
Megjegyzés küldése