Google Analytics

hétfő, november 30, 2009

Panda egyetemi evei

Azt hiszem, Panda nagyon gyorsan fejlodik es maris az egyetemen erzi magat... Egesz nap csak alszik, csak enni kel fel, este 7-kor viszont oramu pontossaggal kipattan a szeme es egesz ejjel rajcsurozik, bulizik... Reggel 4 ora fele bealszik, es aztan megint alszik egesz nap... Tiszta egyetemi eletforma... ;o)

szombat, november 21, 2009

Utolsó kétgyerekes napjaink

Mostani varandossagom elejen terveztem, hogy majd irok rendszeres osszehasonlitast a ket kulonbozo terhessegrol, de aztan a dolog kimerult egy vagy ket bejegyzesben, ami onmagaban meg is valaszolja valamennyire a kerdest, hogy mennyire kulonbozo is volt a ket terhessegem... Mig az ikrekkel ki se latszodtam a babakkal, terhesseggel, szuletessel, nevelessel foglalkozo weboldalakbol, forumokbol es konyvekbol (igen, meg a Suttogot is elolvastam(!) es osszehasonlito elemzest is irtam rola ide!), addig most meg arra se jutok oda, hogy egy egyszeru allapotjelentest tegyek fel idonkent a blogra...

Egyreszt persze a kronikus idohiany miatt, ami a ket majdnem-kétéves mellett szerintem normalis, de masreszt valahogy nem is 'gorcsoltem' mar annyira semmin, nem olvastam annyit, nem kovettem nyomon szinte napi szinten, hogy mikor mekkora a baba es mit csinal mar odabent, egyszeruen csak eltem a mindennapokat, csak a hasam nott.

Az elso nehany hanyigeres-hanyos honapot es az amniocentezis koruli szornyu bizonytalan napokat leszamitva ez is konnyu terhesseg volt, nem volt semmi kulonosebb gondom vegig, semmi olyan, ami extra modon irasra kesztetett volna, ugyhogy elmentem a konnyebb ellenallas fele, es nem is irtam. :o) A fobb nevelesi elmeleteink mostanra nagyjabol kialakultak, rajottunk, hogy mik azok, amik ugyan a konyvekben kivaloan hangoznak, es tenyleg kivanatosak lennenek, de a mi csaladunkban max elmeleti sikon megvalosithatoak, es mik azok, amiket konnyeden be tudunk epiteni a napi rutinba.

Amit viszont meg mindig nem tudtunk felfogni, hogy mar csak par nap es haromgyerekes, NAGYCSALADOSOK leszunk. A nagykozonseg az utcan mar igy is folyton szeles mosollyal jutalmazza a fiukat, ahogy a kis allatkaikkal a hatukon ketten ketfele probalnak menni, mi meg nyugodtsagot szinlelve ketsegbeesetten hajkurasszuk oket,


de most a nagykoru-kiskoru arany tovabb romlik, es elkepzelni sem tudjuk egyelore, hogy milyen uj kihivasokkal kell szembeneznunk hamarosan... Most konnyunek tunik, hiszen most meg kenyelmesen a 'ket-gyerek-utan-egy-gyerek-az-piskota' elmeletbe ringatjuk magunkat, de azert most mar kezdenek felmerulni - legalabbis elmeletben - a haromgyerekes problemak, miszerint ki hol alszik (es mikor), ki mikor eszik es furdik, ki kit vesz fol esetleges siras eseten, stbstb... Ugyhogy a panik folyamat elkezdodott...

csütörtök, november 19, 2009

Kire ütött ez a gyerek? 3.

A cimben a 3. nemcsak arra utal, hogy immaron a harmadik baba eseteben merul fel a szokasos kerdes, hanem arra is, hogy korabban mar volt ket ilyen cimu bejegyzesem, amiben a fiuk kapcsan feszegettuk a temat. Szoval ezuttal harmadszor is teriteken a dilemma, most azzal a kis csavarral, hogy eddig csak az volt a kerdes, hogy kire hasonlitanak, Balazsra-e vagy ram, de most mar bejottek a kepbe a fiuk is mint viszonyitasi alap! Ugyhogy msot mar negyunk kozul kellene eldonteni, hogy kire is hasonlit Panda. Ime a legfrissebb (mult heti) kepek rola:




Nekem egyik kepen megszolalasig Bencere hasonlit, a masikon meg kikopott Gergo... (Es megint csak: SEMMIT nem latok benne se Balazsbol, se magambol, csak a fiukbol...) Honnan jonnek ezek a gyerekek??? :o)))

kedd, november 10, 2009

Megkeresztelve

Mar megint eltelt egy honap... Mivel ugy nez ki, hogy se Apa, se Mami nem jut oda, hogy irjon, most mar kenytelenek vagyunk mi kezunkbe venni az iranyitast, vagy legalabbis a blogot mindenkeppen. (Az iranyitast is probaljuk, de azt nem adjak olyan konnyen az õsök...)

Ezt el kell meselnem: Gergo vagyok, es azert irok, mert leontottek. Par hettel ezelott, amikor meg Nagyanyo es Nagyapo is itt volt (mert azota mar hazarepultek egy naaagy repulon), mar gyanusan indult a reggel, mert mindenki nagyon keszulodott... Mi Bencevel nem sokat aggodtunk, egeszen addig, amig Mami valami nevetseges es nagyon kenyelmetlennek tuno cuccot nem kezdett pedzegetni, hogy azt bizony fel kellene venni lassan...


Aztan meg, amikor beadtuk a derekunkat es feloltoztunk, akkor meg elvittek vasarnap (!) hajnalok hajnalan (!) TEMPLOMBA! Persze mar gyanut foghattunk volna par hettel korabban, amikor szinten elmentunk egy ilyen misére, de akkor meg minden uj volt es erdekes. Most is rengeten voltak, es nagyon hangoskodtak, allitolag enekeltek, de bezzeg amikor valami istenbárányos ének vegen megtapsoltuk oket, es még jeeee-ztunk is, akkor meg bezzeg senki nem csatlakozott, csak mosolyogtak rajtunk... A fene se erti oket... Most akkor buli van vagy mi van?


Na mindegy, mar epp ugy tunt, hogy kezd a vege fele kozeledni a buli, amikor is megjelentek Mami es Apa baratai szepen sorban... Ott volt Alex is, vegre valaki a mi generacionkbol, nem csak az oregek... Mindenki nagyon izgatottnak tunt, ami minket mondjuk kicsit aggasztott, Bence ra is akaszkodott Apara es nem is engedte el tobbet, de en jol szorakoztam Alexszel.


Na, aztan visszamentunk a templomba, amikor is egyik meglepetes ert minket a masik utan. Egyreszt jo volt, hogy valamennyit szaladgalhattunk, de azt bezzeg nem engedtek, hogy azt a nagy oriasi gyertyatartot rangassuk, pedig az vicces lett volna. Viszont egyszer csak egy kis medencehez vittek, es leontottek Bence fejet vizzel, aztan meg az enyemet is!!!! Pedig en mar Bence nyakonontese alatt is intenziven jeleztem, hogy en ellenzem a dolgot... Meg azt se tiszteltek, hogy nyakkendo van rajtam... En is megadom a tiszteletet, meg minden, es akkor ez a hala: varatlanul nyakonontenek... Aztan probaltak szepiteni, es adtak gyertyat, meg be is olajoztak, meg minden, de engem mar nem tudtak levenni a labamrol... Inkabb kapaszkodtam a Mamiba, Bence meg Apaba, biztos, ami biztos.

Aztan este elmeseltek, hogy most aztan nagy megkeresztelkedett fiuk lettunk (minek utana en masnap megmeredzkedtem, de semmivel se lettem nagyobb, mint voltam, szoval atveres az egesz), es hogy lettek keresztszuleink, es kereszttestverkeink is, egyelore Tamas Alex es Lili, aztan majd varjuk a tobbi kereszttestverket Rekatol es Krisztol. Remelem, azert ez a kereszttestverseg nem zarja ki azt, hogy esetleg majd egyszer felesegul vegyem Alexet... Vagy Lilit!


Tovabbi keresztelos kepekert klikk ide.