Google Analytics

hétfő, december 04, 2006

Színházi Review III: Cirque du Soleil - Varekai

Tegnap este voltunk a Cirque du Soleil (Napcirkusz) eloadasan, es hat lenyugozo volt. Legeloszor egy kb. ket evvel ezelotti Frei dosszieban hallottam roluk, akkor ugy mutattak be oket mint Las Vegas legnepszerubb showmusorat. Aztan nem sokkal kesobb lattuk a hirdetesuket, hogy jonnek ide Brisbane-be. A jegyeket sajnos eleg borsos aron merik, ugyhogy tavaly – bar nagyon szerettuk volna megnezni oket – nem tudtuk megengedni magunknak. Iden ujra jottek (minden evben uj show-val mennek vilagkoruli utra), es ugy gondoltuk, hogy most elmegyunk mindenkeppen. Mar honapokkal korabban elkezdtek arusitani a jegyeket, en valamikor marciusban vettem a mienket, ugy emlekszem. (Raadasul tok jo helyet sikerult kapnunk, pont a szinpaddal szemben, kozepen, tok jo hely volt. Leszamitva mondjuk azt, hogy nagyon picurik voltak a szekek, es szegeny Balazs mellett egy igen nagy darab no ult, es a sajatjan kivul elfoglalta a Balazs amugy is kicsi szekenek is a felet…) Az eloadast magat egy igazi, klasszikus oriasi satorban tartottak a DFO mellett, a repterhez kozel. (A parkolas egyebkent nem volt olyan jol megoldva, mint altalaban az ausztral rendezvenyeken szokas, de azert nem volt veszes.)

Az eloadas egyik foszereploje egy magyar srac volt, Halasi Mark (ot tettem fel ide a kepen), o szinte vegig szinpadon volt. Egy halos legtornasz szama volt, rogton legelsokent, nagy sikere volt. Nekem legjobban harom szam tetszett, az egyikben harom pici gyerek ‘jatszott’ ket labdaszeruseggel, amik egy zsinorral voltak osszekotve, es hihetetlen dolgokat muveltek veluk. Lehetett volna venni az eloadasrol egy ismerteto fuzetet, de nagyon draganak talaltuk, ugyhogy nem vettunk, de az elottunk uloknek volt, es ok mondtak, (gondolom, hogy a fuzetbol olvashattak), hogy ezek a kicsit 7 evesek, es mar 6 eve csinaljak ezt a zsonglorkodest… Eleg hihetetlen. A masik, ami nagyon tetszett nekem, az egy ficko zsonglorkodott pingponglabdakkal, de ugy, hgoy a szajabol fujta ki oket. Igy leirva ezek nem valami erdekesek, de tenyleg nagyon jol volt osszeallitva az egesz es nagyon magaval ragado volt az egesz show. Porgos, igenyes, minden pillanatban lekototte a figyelmet.
A harmadik nagyon erdekes egy ficko volt, aki mankoval tancolt, olyan break tanc szerut adott elo, akrobatikus elemekkel vegyitve, latvanyos volt igazan, de a legerdekesebb az volt a dologban, hogy a ficko egyik laba igazabol bena. Az egesz mankon tancolas egy egeszseges embertol is komoly es erdekes mutatvany lett volna, de igy, hogy o igazibol mozgasserult, hihetetlen volt. Ez a harom jelenet volt ram a legnagyobb hatassal. A zaro jelenet is nagyon jo volt, osszevissza ugraltak, nem tudom leirni, de allandoan ugy ereztem, hogy ilyen nincs, ezt nem lehet megcsinalni, mindjart elrontjak. De nem rontottak. :o)

Nem nagyon szeretjuk a cirkuszt Balazzsal, de ez valami sokkal magasabb szinvonalu dolog, ez inkabb olyan, mint egy szinhazi eloadas. Mindenesetre latszott, hogy milyen hihetetlen koncentraciot, osszetartast, onzetlenseget, egymasra odafigyelest kivan minden egyes reszlet, amit csinalnak… Hazafele azon gondolkodtunk, hogy vajon koztuk is van szethuzas, vagy ellensegeskedes idonkent? Mert ugy tunik, hogy ha van is, akkor is tul kell lepniuk rajta es egyutt dolgozni 100%-osan minden pillanatban, nem lehet kicsinyeskedniuk es esetleg ‘elgancsolni’ a masikat a legkisebb mertekben sem, mert ki tudja mi tortenik… Erdekes volt nezni ezt is.
Jovore is megnezzuk oket. :o) Remelem, jonnek hamar. :o)

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sargulok az irigysegtol!!!!
Imadom a Cirque du Soleil-t. Nagyon ugyesek. Remelem jovore mi is meg tudjuk nezni oket!