Google Analytics

kedd, április 24, 2007

Ujabb ettermi ajanlo: Montezumas - mexikoi etterem: 8/10

Rekaval es Krisszel mar ezer eve nem talalkoztunk, es most elhataroztuk, hogy akarmilyen elfoglaltak is vagyunk mindannyian, osszehozunk valamit. A mult pentek estet jeloltuk meg kozosen, hogy aznap este elmegyunk vacsorazni valahova munka utan, es jol kidumaljuk magunkat.

Eredetileg a nemreg nyilt magyar etterembe szerettem volna menni Springwoodba, es eredetileg ugy volt, hogy Tib es Verocs is jonnek, de mivel Verocsnak leadasi hatarideje volt hetfon, igy ok lemondtak a dolgot. Reka nemregiben meselte, hogy milyen isteni finomat evett a Montezumas-ban, ugyhogy vegul kozos egyeztetes utan ugy dontottunk, hogy menjunk akkor oda. Mi meg sosem voltunk ebben az etteremlancban, pedig sok etterme van orszagszerte, de valahogy mindig tul draganak tunt nekunk kulsore, raadasul nem is sokat tudtunk a mexikoi etelekrol amugy sem, szoval valahogy nem vonzodtunk hozza. De most Rekaek kivancsiva tettek, ugyhogy orommel mentunk.

A taringai ettermet talaltuk a legkozelebbinek, igy odamentunk. Mi eleg koran odaertunk Balazzsal, igy aztan volt alkalmunk 'felmerni a terepet'.

Maga az etterem allati hangulatos, minden kis reszlete igazan mexikois. Az elso dolog, ami rogton feltunt, hogy nagyon gyerekbarat hely, nekunk is ajanlottak egybol etetoszeket, szinezot es szinesceruza keszletet, de nem volt velunk kiskoru. (Sajnos, mert amugy en nagyon szivesen rajzolgattam volna, amig Rekaekra vartunk, de vegul ellenalltam a kisertesnek. :o) A korulottunk ulo gyerekek kulon banasmodban reszesultek, (ennek megfeleloen eleg sok kisgyerekes csalad ment oda vacsorazni pentek este), de nem is rosszalkodtak, nem hangoskodtak, nagyon kellemes volt az egesz.

Az etlap is erdekes, leginkabb azert, mert minden spanyolul van rajta... Mar az eloetellel is bajban voltunk, hogy vajon "Queso Fundido"-t valasszunk-e vagy "Tostada"-t vagy mit. Vegul a "Combination Dip" mellett dontottunk, mert azt legalabb ertettuk... Biztunk benne, hogy majd Rekaek fognak tudni segiteni az etlap ertelmezeseben, de ok is ugyanannyira ertettek a dolgot kabe, mint mi... Vegul aztan nagyjabol talalomra kivalasztottunk egy-egy foetelt, es egyikonk sem csalodott szerintem, nagyon finom eteleket kaptunk, es nagyon kiados adagokat. (Olyannyira kiadosakat, hogy az elozetes terveinkkel ellentetben a vegen mar nem birtunk rendelni egy mexikoi desszertet, amire pedig a kollegaim nagyon felhivtak a figyelmemet, amikor mondtam, hogy hova megyek aznap este, hogy azt ki ne hagyjam, mert nagyon finom! (Mexikoi datolya suti nevre hallgat a draga, legkozelebb azzal kezdunk!) :o)

Az ar is meglepo volt, mert a kivalo etterem hozzavaloi kozul minden megvolt a Montezumas-ban, csak a hozza illo arak nem, mert a varakozasokkal ellentetben kifejezetten olcso etteremnek minosul.

Osszesiteskent 8/10-re ertekeljuk, 1 pontot veszitett azert, mert egy kicsit talan eroteljesebb izeket vartam (bar lehet, hgoy ez csak a valasztasunkon mulott), es egyet azert is, mert maga a kornyeke az etteremnek es a kilatas nem olyan szep, hiszen a foutak menten van.

Szoval, osszessegeben csak ajanlani tudom mindenkinek egy laza barati vacsorara, nagyon jol ereztuk magunkat. (Kepeket nem csinaltunk, nem vittunk gepet, de a honlapjukon van fent nehany, es a menu is fent van!)

Nincsenek megjegyzések: