Google Analytics

szerda, június 20, 2007

Börtönbe kerültem

Hat, igy jartam... Még az a szerencse, hogy a blogot innen is tudom irni. :o)

Na jo, nem is. Az uuuuugy volt, hogy 'szakmai utra' mentunk az osztalyrol egy napra ket bortonbe, egy noibe es egy ferfibe 5-en (mind lanyok). Aznap mindenki talpig fekete oltozve, garboba, nadragba, mindenbe, hogy a leheto legkonzervativabban nezzunk ki. Pedig meg se beszeltuk! :o))

Eloszor a noi bortonbe mentunk, es teljesen meg voltam lepve. Még indulas elott azt beszeltuk, hogy az oktatasi rendszerbe be kellene epiteni egy kotelezo bortonlatogatast a gyerekeknek, hatha annak lenne valamifele visszatarto ereje a bunozesre, meg ilyenek. Aztan amikor odaertunk a boribe, egybol meggondoltam magam... Egy gyonyoru helyen van az egesz, kenguruk korbe-korbe mindenhol, van teniszpalya, konditerem, mifene, vannak reszek, ahol rendes kis apartmanokban laknak, van kertjuk, udvaruk, minden. Az egesz olyan volt, mint egy nyari tabor!!! (Jo, mondjuk a keritesek egy kicsit magasabbak voltak, mint egy taborban, az igaz...) Ott heveresztek a csajszik a napon a foldon es Monopolyztak, meg teniszeztek... Vannak nekik kezmuves tanfolyamok, lehet bordiszmuvezni, korongozni, festeni, mindenfelet. Dolgozhatnak is (mondjuk valami 3 dollart kapnak egy napra, ami mondjuk nem sok, de a szallas, a rezsi meg a kaja ingyen van...), van egy varroda bent, valami gyar, ahol mindenfele vackokat raknak ossze (nem tankokat nyilvan), de mondjuk keritest, utanfutot, ilyesmiket, es vallalhatnak szolgalatot a konyhan, a mosodaban, meg itt-ott is. Ebedre olyan kajat hoztak nekik, hogy a szank tatva maradt, gyonyoru salata, meg husi, meg minden! Hat mi a dolgozokkal kajaltunk, de komolyan mondom a raboke sokkal bizalomgerjesztobb volt!

Aztan atmentunk a ferfiboribe, az mondjuk valamivel zordabb volt, de ott vannak a koztorvenyesek. Halistennek epp valami csendespiheno volt, ugyhogy nem nagyon sokukkal talalkoztunk, de nekem mondjuk epp eleg volt... A keritesek is furak, mert mi siman bent setaltunk, es nem volt a rabok meg koztunk semmi! Csak kivul van racs, hogy ugye ne tudjanak megszokni. De belul mar nem nagyon van, ugyhogy teljesen egy terben vannak a rabok, az orok, a latogatok, mindenki. Erdekes volt. (Kicsit ijeszto is.) :o( Mindenesetre itt is gyonyoruen gondozott kert, nem am ugy, mint az amerikai filmekben, hogy evtizedekig nem latjak a rabok napot, es hunyorognak, mikor kiengedik oket... Bullshit. Szoval, inkabb megse kene odavinni a gyerekeket elrettentes celjabol, mert csak azt latnak meg, hogy de jo, nem kell takaritani a szobadat, es focizhatsz egesz nap! :o(

Nincsenek megjegyzések: