Google Analytics

csütörtök, szeptember 13, 2007

Kire utott ez a gyerek?!?


Mult hetvegen voltunk megint ultrahangon, minden okes volt, megneztek oket, kepeket sajnos nem adtak, illetve adtak vagy 5-ot kinyomtatva, de eleg benacska kepek, ugyhogy nem is teszek fel beloluk. Viszont megneztek, hogy mar majd' 40 cm hosszuak, es egyikuk 700gr masik 790gr, ami még egyes babanak is nagyon jo meret a 25. hetre. Az atlag kb. 35 cm es 660gr az egyes babaknak. Szoval ikreknek kifejezetten nagyok. :) Lehet, hogy tul sok vitamint meg egeszsegeset eszem, es inkabb junk-ot kene egyek? :) El is megyek, eszem egy Subway-es szendvicset. :)

Amugy a 90 grammnyi kulonbseg a ket kicsi kozott nem igazan jelent semmit, es hat ugye tenyleg a meres se biztos, hgoy pontos, hiszen a sulyukat aszerint szamoljak, hogy megmernek egy-ket meretet (fejkerulet, labhossz, karhossz, testhossz, ilyesmik, es abbol kalkulaljak ki. De hat persze ilyen kicsiknel nehany tizedmillimeter elteres a meresben is szamit, ugyhogy igazabol nem jelent ez semmit. Lenyeg, hogy koruknak megfeleloen fejlodnek szepen, es engem sem rugdosnak halalra, bar tegnap mar egy negyedorat simogattam oket este, hogy most mar aludjanak, mert en is aludnek... :) Es ugy is lett, szepen lenyugodtak. Azt vettem eszre, hogy reggel meg este a legaktivabbak, napkozben csak ugy elvannak, uszkalnak bekesen, kisebb labtempoval... :)

Amikor 3D-s ultrahanggal neztek, akkor lattuk egyikuknek a labszarat, (mert persze az arcukat trukkosen elforditottak a kis huncutok, akarhonnan kozelitettunk), es gyonyoru hosszu, izmos labuk van, tokeletesen kidolgozott combizmokkal, vadlival, mindennel. Balazs nagyon buszke is volt, hogy milyen igazi futolabuk van. (Mert persze a hosszu, izmos combokat nem tolem orokoltek...) ;o) Nyilvan a bébiháj meg majd csak most fog rarakodni, de akkor is jo tudni, hogy milyen gyonyoru izmosak is a kicsik a kis hurkak alatt! :o)

Kedden reggel megint hivatalos voltam a korhazba, ujabb orvosi vizsgalatra. Egy egesz normalis dokit fogtam ki ez alkalommal, vegre, magam is elcsodalkoztam. Megvizsgalt, minden rendben volt, beutalt vervetelre meg a glukoz tesztre, adott igazolast a munkaltatonak, hogy javasolja az otthonrol dolgozast, meg minden. (Ami mondjuk tele volt nyelvtani hibakkal, amik miatt kicsit szegyelltem is magam a fonokom elott, de aztan elviccelodtuk a dolgot a kozegeszsegugy kárára.) :o)

Aztan beszelgettunk kicsit a szules lehetosegeirol, kerdeztem, mit tanacsol, mit gondol, mik a lehetosegeim az ikrekkel, stb. Korrektul elmondott mindent, aztan abban maradtunk, hogy varunk a 30. hetig a dontessel, mert akorul mar lehet latni, hogy hogy fekszenek, hogy lehetseges-e biztonsagosan megszulni oket normalis uton, vagy a kerdes fel se merul es mindenkepp csaszarozni kell. A mostani allas szerint ebbol a szempontbol nem nagyon jol fekszenek (keresztben van mindketto, raadasul egymas folott), ugyhogy lehet, hogy kar is elore gondolkodni ezen, mert lehet, hogy nem is lesz mas ut, mert nem tudnak befordulni egymastol a szulocsatornaba. Szoval igy allunk ebben a kerdesben. :o)

Az eheti oktatason is epp errol volt szo, a 'varatlan fordulatrol', azaz azokrol az esetekrol, amikor nem eloiras szerint zajlik minden. Eleg ijeszto volt, lattuk azt a vakuum bigyot, amivel szukseg eseten 'kiszippantjak' a kicsit, meg a fogot, meg az epiduralis tut (ami vagy 15 centi es a gerincedbe adjak...), meg mindent. Jo volt, bar eleg ijeszto. Valoszinuleg mindenki beparazott kicsit ezeken, mert mindenkinek ugy rugdostak a gyerekek az oktatas alatt, hogy csak na! :o) Mi tegnap teveztunk este a fotelbol, es annyira rugdostak, hogy egy-egy rugdosasnal szabalyosan arrebb 'repultem' a szeken. Hihetetlen volt. Lehet, hogy csuklottak, vagy valami, de rendesen elemeltek a foteltol. (A doki felirt extra vastablettat, de ha ilyen kis erosek lesznek tovabbra is, lehet, hogy a fele is eleg lenne...) :o)))

A hetvegen volt egy kis szulinapi osszeroffenes nalunk, Balazs es Meli szulijet unnepeltuk kozosen. Nagyon jol ereztuk magunkat, rengeteg kaja volt, isteni sutik, meg minden, ahogy szokott... :) 3-ra jottek, sutogettunk eszegettunk a kertben, aztan delutan kimentunk a jatszoterre is, vicces volt, aztan pedig vissza a hazba koszonteni meg tortat enni! :o) Isteni kepek vannak Meliek es Timiek fotoalbumaban is, majd lehet, hogy kunyizok még toluk kepeket, es akkor teszek fel tobbet is. :o)

(Ebben a jatszoteri kepben az a plane, bar a sotet miatt nem nagyon latszik, hogy ez egy forgos maszoka, aminek a szaraban van egy hajlat, ahova nekem pont befer a nagy hasam. :o) Gyakorlatilag ez volt az egyetlen maszoka, amit viszonylag gond nelkul elvezhettem. :o)

Nagyon ari volt mindenki, hoztak ket nagy tortat is, egyet Balazsnak, egyet Melinek, en is sutottem egy ronda de finomat, meg persze tok sok mindenfele egyeb sutiket sutott mindenki, sosat-edeset, hat nem eheztunk most sem... Balazs tortajara olyan gyertyat hoztak, hogy kis muanyag vonatokba volt beszurva a gyertya, nagyon edes volt, Balazsnak nagyon tetszett. :) Melién meg mindenfele ruzs, koromlakk meg ilyen alaku gyertyak voltak. :) Balazs ajandekba egy festo workshopot kapott, mar regota vagyott erre a kurzusra, de mindig sajnalta ra a penzt. Most meg azt gondoltam, hogy ha most nem megy el, akkor nagyon sokaig nem lesz alkalma elmenni egy ilyen 3 napos festesre, ugyhogy kiraly. Nagyon orult neki, még ugralt is. :)

Nincsenek megjegyzések: