Google Analytics

szerda, november 07, 2007

Otthon, edes otthon

4 es fel hetnyi korhazban fekves utan ma este nagy hirtelenseggel hazaengedtek! El se hiszem. Ugy volt, hogy tegnap a doki mondta, hogy ha a mostani ultrahangon sem rovidul tovabb a mehszaj, akkor hazaenged egy idore, hogy pihenjek egy kicsit. (Nem mintha itt a korhazban annyira megerolteto lenne fekudni :o), inkabb csak azert, hogy tudjak aludni ejjel, mert igy a siro babakkal mellettem nem nagyon tudok. Erre persze mindenki mondja, hogy nem baj, legalabb hozzaszokom, de a doki azt mondja, hogy majd akkor kell hozzaszoknom, amikor az enyemek sirnak, de ha mar elotte ket honapja nem tudok aludni, akkor nagyon ki fogok punnyadni. Es ebben meg tok igaza van, ugyhogy meghajtottam a fejem es hazamegyek.) ;o)

Vicces volt kulonben, ahogy hire ment, hogy masnap esetleg hazamehetek, egymas utan nezgelodtek be a noverkek a szobamba megolelgetni, elbucsuzkodni, meg minden. Mondtam nekik, hogy most mar asszem tenyleg tul sok idot toltottem bent, es mar reszeve valtam a berendezesnek... (Valahol ertheto, mert atlagosan az emberek ezen az osztalyon max 2-3 napog maradnak, ritka a hosszabb tartozkodas, es ohatatlanul is osszebaratkozik az ember a masikkal. Nagyon kedvesek voltak mind, tenyleg.)

Tegnap delutan volt az ultrahang, es most megint 11mm korulinek mertek, ugyhogy most mar az utobbi harom ultrahang alapjan bizton allithatjak, hogy a rovidules megallt. Jipiii!!! Ugyhogy nem sokara indulunk haza, mar ossze is pakoltam, meg minden, mar csak Balazst varom.

Reggel itt volt az orvos, hogy ellenorizzen es hogy 'elbocsasson', es nagyon erdekeseket mondott. Azt mar korabban is mondta, hogy otthon azert mocorogjak neha napkozben, de most reszletesebb instrukciokat is kaptam. Azt mondta, hogy ezalatt a majd' 5 het alatt, amit full fekvessel toltottem, az osszes izmom es az inak elpunnyadtak. Ezeket ujra fel kell 'ebreszteni' a szules elott, mert kulonben nagyon nehez lesz maga a szules is, nem is beszelve a felepulesrol. Ugyhogy azt mondta, hogy pihenjek, amennyit tudok, es amint elfaradok uljek/fekudjek le, de ne toltsem agyban a napot, mert kulonben nem jonnek ujra formaba a szukseges izmok, mint peldaul az, amelyik a hasamat tartja. Semmikepp se tornazzak (nyilvan), csak a mindennapokban letezzek, legyek fuggolegesben valamennyit mindennap, hogy az izomnak is legyen munkaja (ez nem az a klasszikus hasizom, hanem valami belso...) Erdekes, erre nem gondoltam eddig, jo hogy elmondta, mert amugy otthon is csak fekudtem volna, hiszen eddig is ez jott be, ugy gondoltuk, hogy ettol maradtak bent ilyen jo sokaig a gyerekek.

Azt is mondta, hogy ha esetleg holnap este beindul a szules, vagy valami, ne ijedjek meg, es ne hagyjam, hogy barki is hibaztasson, hogy biztos azert van, mert hogy hazamentem es nem birtam magammal otthon, vagy valami, mert egyaltalan nem attol lesz, hanem akkor itt a korhazban fekve is beindult volna ugyanugy, hiszen mar igy is csoda, hogy eddig nem indult be, mar igy is rekord ideig tartottam bent oket. Mondtam neki, hogy nem hiszem, hogy barki hibaztatna barmiert is, de azt mondta, hogy azert csak keszuljek fel, mert sosem lehet tudni. Szoval jo, hogy bejott ezeket elmondani.

Mar hetek ota nem volt semmilyen osszehuzodasom vagy fajasom, de ma egesz nap voltak, hosszabbak-rovidebbek... Nem tudom, hogy mitol, talan az idojaras valtozastol (lehult az ido elegge, es esett is egesz nap, holott mar napok ota fullesto meleg volt.) Remelem, azert nem kerulunk vissza a hetvegere... Kicsit kibirhatnak meg a gyerekek odabenn... :o)

Allatira orulok, hogy vegre hazamehetek egy kicsit, de ennek is, mint mindennek megvan a hatulutoje, nevezetesen az, hogy igy viszont magamnak kell beadni az inzulint... (4x naponta)
Jajaj. A reggelit meg beadta a nover, de aztan jott a diabetic educator (aki megtanitja a dolgokat a szegeny diabeteszeseknek), es hozta a tut, meg mindent. Hozott egy kis muanyag izet is, amin gyakorolnom kellett a helyes szurast. (A muanyag vacakba persze sokkal konnyebben beledofi az ember a tut, mint a sajat lababa...) Szoval a muanyag vackon nagyon tehetsegesnek (es foleg batornak) bizonyultam ;), de az ebedidotol azert tartottam rendesen... De aztan elerkezett az is. Es azt mar egyedul kellett beadnom, apolonoi felugyelettel. (Gondolom leginkabb azert, hogy nehogy elsumakoljam a dolgot...) Hat, nem volt leanyalom nyilvan, de nem volt veszesebb vagy fajdalmasabb, mint amikor az apolo adja, ugyhogy egesz jo lett. Aztan nem reg adtam be magamnak az estit, es az meg egyaltalan nem fajt!!! Ugyhogy most mar azt gondolom, hogy kar volt idaig halogatni, mar reg adhattam volna magamnak, es akkor nem is fajt volna. Na mindegy. Majd ma meg van meg egy beadando, az ejszakai, azt mar full egyedul csinalom majd otthon, remelem, azzal sem lesz gaz. Szoval juhu, ezen is tul vagyok. :o)

Es most egy kis Gazda-hirek. Balazs latta a hirekben hetfon, hogy most a nagy szarazsag miatt elleptek a lepkek meg a hernyok Brisbane-t. Ki is ment a kertbe, szetnezett, de nalunk hal'istennek nem volt nyoma se lepkenek, se hernyonak. Erre tegnap, mire hazament, az egyik szolo tokerol csumara leettek a hernyok a levelet, egyetlen egyet sem hagytak rajta. :o(((( Balazs talalt 8 nagy hernyot, azokat lefujkalta hernyo irtoval, remelhetoleg tobb nem volt. :o((( (Mondanom sem kell, hogy egyet meg akart eloszor tartani, mert hogy 'olyan szep selymes fekete szore volt...' Aztan reggel megnezte, es hozza a szegeny szolo az uj leveleket, remelem, nem pusztul el. Most mar eleg lesz a kerti katasztrofakbol, amit nem vert el a jeg nehany hettel ezelott, azt majd most lepusztitjak a hernyok... :o((( Nem orulok. (Balazs mar beujitott egy leveli bekat is, miota nem vagyok otthon, majd biztos lesz rola fenykep, mert azota sajatjakent neveli...) :o)

Na, de most mar szaladok haza es ALSZOM EGYET A SAJAT HITVESI AGYUNKBAN! :oD

2 megjegyzés:

Ádám írta...

No ez jo hir!
Orulok. Izgatottan olvasom a blogot hogy mi tortenik ott a vilag masik felen.
Kitartas.
puszi
Adam

Névtelen írta...

Szia Lilla!
Jajj de örülök, hogy hazaengedtek! Továbbra is nagyon szurkolok! Vigyázz magatokra, puszi:
Thurn Eszti