Google Analytics

vasárnap, január 27, 2008

Az Elso Csaladi Piknikezes

Haromnapos unnep leven (Australia Day) elhataroztuk, hogy osszecsomagoljuk a gyerekeket es ma bizony elmegyunk piknikezni valahova. Egyreszt ez az utolso hetvegeje itt Edesanyaeknak, masreszt mi is regota vagytunk mar, es mivel az elmult hetek nagyreszeben vagy megallas nelkul szakadt az eso, vagy elviselhetetlenul tuzott a nap, ezert jo otletnek tunt, hogy kihasznaljuk a mai gyonyoru idot. Ugy is lett, felkerekedtunk, es elmentunk a Lake Samsonvale-hez, amit elozoleg Edesapa figyelt ki a terkepen, hogy milyen kozel van hozzank egy ilyen oriasi to, es miert nem megyunk el megnezni. Tenyleg kb. 25 perc alatt ott voltunk, a gyerekek elveztek a friss levegot (élvezték = értsd: nem sirtak se az uton, se ott a satorban, se sehol, csak ettek es aluszkaltak a jo levegon.)

Arra jottunk ra, hogy a gyerekekkel gyakorlatilag barmit lehet csinalni, es barhova el lehet menni, felteve, hogy ugy tervezi az ember, hogy etetessel ne csusszon el. Mert ha a pcakjuk tele van, akkor gyakorlatilag barmit lehet veluk csinalni. (Na erre persze ugy jottunk ra, hogy elozoleg megprobaltunk csak ugy random elvinni oket valahova, es ugy kiabaltak az autoban, hogy meg kellett allni es kitalalni, hogy mi a turo lehet... Aztan tapasztalati uton kikiserleteztuk, hogy a kaja a kulcsszo, es igy aztan most mar mindenhova tele pocakkal indulunk. :o)

Tegnap vettunk a bunningsban egy nagyon franko magatol nyitodo kissator szeruseget (sunshelter), amit rogton ki is probaltunk es kiralyul bevalt. (Kép balra - a pocakomra mentségul szeretnem felhozni, hogy meg csak egy honapja szulettek a gyerekek... es azt is, hogy a kepen aludtam, mert ha ebren lettem volna, biztos behuzom a hasam...). :o)

Az egesz piknik nagyszeruen sikerult, mi felnottek is aluszkaltunk, vittunk egy csomo elemozsiat, kiraly volt minden. A vege fele mondjuk elegge feltamadt a szel, es kicsit be kellett burkolni a gyerekeket, de oket mondjuk lathatoan nem zavarta a dolog, inkabb csak mi aggodtunk, hogy megfaznak. De igy becsomagolva legalabb alkalmuk nyilt betekinteni az arab kulturaba. ;o)

Kepek a szokott helyen, uj albumban itt. Legkozelebb megirom a sirasrol alkotott - immaron tapasztalaton alapulo - legujabb elmeleteinket. :o)

Nincsenek megjegyzések: