Google Analytics

szerda, augusztus 06, 2008

Csöbörbõl vödörbe

A mult heten eltelt az egesz het anelkul, hogy barmi uj betegseget elkaptak volna a gyerekek az oviban, igy hetvegen pezsgot bontottunk. (Persze csak jelkepesen, igazabol csak forro csokit ittunk ebben a bazi nagy telben itt a Bak terito alatt...) Persze az eddigi orrfolyatassal kombinalt tudoszaggato kohogest azert megtartottak, tevedes ne essek, de UJABB betegseggel nem rukkoltak elo... Igy aztan egeszen vidam hetvegenk volt.


Ezen a heten hetfon azonban az a kiiras fogadott az ovi bejaratanal, hogy kotohartya gyulladas jarvany van, ezek es ezek a tunetek, ezek es ezek a tennivalok, ha a gyerekeken felfedezzuk a jeleket, es hogy amennyiben felfedezzuk, ugy az elkovetkezendo 3 napban az ovi nagy ivben elkerulendo... Na mondom, nacceru. Aztan eltelt a hetfo, es a kedd is gond (es tunet) nelkul, de aztan ma delutan mar telefonaltak, hogy bizony a mi kis Bendec babank felebredt a delutani alvasbol, es igen csak osszeragadt a szeme... Ugyhogy mehetek felszedegetni es eltavolitani a gyermek kozossegbol...

Mikor odaertem, vidamak voltak, pedig utkozben mar elkepzeltem az elesett, nyomorusagos kis beteg gyerekeimet, de ennek nyoma sem volt, Gergo epp nagyon nezett es forgatott valami muanyag tehenet, mikozben nagyban bugyborekolt, Bence pedig eppen az egyik ovonovel rohogcselt. (Valamelyik nap ugyanezt az ovonot pelenkazas kozben lesbol nagy ivben lepisilte, ugyhogy most aztan rohogcsel ra feszt, biztos probalja visszaszerezni a renomejat...)


Erdekes, hogy a betegsegeket mindig Bence hozza haza elsokent. Pedig ranezesre inkabb Gergot gondolnank gyengebbnek, Bendec olyan igazi kis vasgyuro benyomasat kelti. (Nem, nem duci, csak vasgyuro. :o) Es megis. Pedig mar bebi vitamint is kapnak (Pentavitet) estenkent, furdes elott, mert ananasz izu, sarga szinu es allatira fog, ugyhogy akkor kapjak, amikor mar meztelen vannak, es ugy csucsoritik a kis szajukat erte, hogy csak na... Ugyhogy nekunk az az elméletünk, hogy mig Gergo olyan kis szemlelodo tipus, mindent megfog, megforgat a kis kezeben es orakig nezegeti, addig Bencenek elso dolga mindent azonnal a szajaba gyomoszolni es megragcsalni, amit csak bir. Ugyhogy szerintem azert kap el mindent o, mert o nem varja meg, amig raragadnak a bacilusok a tobbiektol, hanem o nagyon proaktiv es lenyalogat minden bacit maganak rogton. Csak ez lehet.

Nincsenek megjegyzések: