Google Analytics

szombat, november 21, 2009

Utolsó kétgyerekes napjaink

Mostani varandossagom elejen terveztem, hogy majd irok rendszeres osszehasonlitast a ket kulonbozo terhessegrol, de aztan a dolog kimerult egy vagy ket bejegyzesben, ami onmagaban meg is valaszolja valamennyire a kerdest, hogy mennyire kulonbozo is volt a ket terhessegem... Mig az ikrekkel ki se latszodtam a babakkal, terhesseggel, szuletessel, nevelessel foglalkozo weboldalakbol, forumokbol es konyvekbol (igen, meg a Suttogot is elolvastam(!) es osszehasonlito elemzest is irtam rola ide!), addig most meg arra se jutok oda, hogy egy egyszeru allapotjelentest tegyek fel idonkent a blogra...

Egyreszt persze a kronikus idohiany miatt, ami a ket majdnem-kétéves mellett szerintem normalis, de masreszt valahogy nem is 'gorcsoltem' mar annyira semmin, nem olvastam annyit, nem kovettem nyomon szinte napi szinten, hogy mikor mekkora a baba es mit csinal mar odabent, egyszeruen csak eltem a mindennapokat, csak a hasam nott.

Az elso nehany hanyigeres-hanyos honapot es az amniocentezis koruli szornyu bizonytalan napokat leszamitva ez is konnyu terhesseg volt, nem volt semmi kulonosebb gondom vegig, semmi olyan, ami extra modon irasra kesztetett volna, ugyhogy elmentem a konnyebb ellenallas fele, es nem is irtam. :o) A fobb nevelesi elmeleteink mostanra nagyjabol kialakultak, rajottunk, hogy mik azok, amik ugyan a konyvekben kivaloan hangoznak, es tenyleg kivanatosak lennenek, de a mi csaladunkban max elmeleti sikon megvalosithatoak, es mik azok, amiket konnyeden be tudunk epiteni a napi rutinba.

Amit viszont meg mindig nem tudtunk felfogni, hogy mar csak par nap es haromgyerekes, NAGYCSALADOSOK leszunk. A nagykozonseg az utcan mar igy is folyton szeles mosollyal jutalmazza a fiukat, ahogy a kis allatkaikkal a hatukon ketten ketfele probalnak menni, mi meg nyugodtsagot szinlelve ketsegbeesetten hajkurasszuk oket,


de most a nagykoru-kiskoru arany tovabb romlik, es elkepzelni sem tudjuk egyelore, hogy milyen uj kihivasokkal kell szembeneznunk hamarosan... Most konnyunek tunik, hiszen most meg kenyelmesen a 'ket-gyerek-utan-egy-gyerek-az-piskota' elmeletbe ringatjuk magunkat, de azert most mar kezdenek felmerulni - legalabbis elmeletben - a haromgyerekes problemak, miszerint ki hol alszik (es mikor), ki mikor eszik es furdik, ki kit vesz fol esetleges siras eseten, stbstb... Ugyhogy a panik folyamat elkezdodott...

5 megjegyzés:

Alex Shneyderman írta...

Lilla,
nagyon mokas ez a porazon vezetes. tenyleg hasznaljatok vagy csak hulyeskedtek?:)

minden elismeresem a harmadik gyerek bevallalasahoz, nem tudom tervezett volt vagy csak igy esett, de ha en belegondolok, hogy most megint szulnom kene (az en lanyaim januarban lesznek 2 evesek) hat kiver a viz:))))

hajra!
szi_vi

Lilla írta...

Hello,
persze, hogy hasznaljuk a bebi hámot, a legjobb talalmany a szeletelt kenyer ota, bar - ahogy az abra is mutatja - nem mindig sikeredik a rendeltetes szeru hasznalat a sracok reszerol. De alapvetoen szeretik, edes kis allatkak, a hatizsak reszbe a kis vizesuveguket szoktuk betenni, igy az is mindig keznel van.

Es igen, terveztuk, es ugyan kicsit felelmetesen (es ijesztoen alvás-megvonásosnak) nez ki a kovetkezo 1-2 evunk, de utana viszont remelhetoleg majd milyen jo lesz, mert 'osszenonek' a gyerekek es elszorakoztatjak egymast (meg persze minket is). :o) Amen.

agica írta...

Hello

Jol csinaljatok:)
Nekunk negy van, abbol harom "zsinorban" szuletett, a negyedik kicsit kesobb. Olyan jol osszenonek:)

Alex Shneyderman írta...

bar a szeletelt kenyeret nem szeretem:), de ez a ham-hasznalat nagyon erdekelne Lilla. egyre azon gondolkodom, mikor lehetne bevetni ket ilyet. merthogy jatszoteren nem, boltban meg egy kezzel a kosarat is fogni kell. az utcan setaltok igy? milyen korulmenyek kozott praktikus ez? lehet azert nem ertem, mert ennek hianyaban meg el se jutottam ilyen helyekre.

koszi,
szi_vi

Lilla írta...

Jatszoteren nyilvan nem, ott szaladgalhatnak szabadon, de gyakorlatilag mindenhol mashol jo. A boltban siman, vagy barhol, ahol jardan kell haladni. Mi eleg sokat hasznaljuk. Most leginkabb pl. akkor, amikor Balazs egyedul hozza el oket az ovodabol, még bent rajuk adja a hamot, aztan ugy jonnek ki a parkoloba, igy nem szaladgal szet az egyik az autok ele, amig a masikat beszereli Apa a kocsiba. Ilyen praktikus felhasznalasai vannak. :o) Es hat pl az ilyen alkalmakra is kivalo, ami a fenykepen latszik, amikor kirandulunk a hegyteton, es ott ok is maguk akarnak maszkalni, nem a hatunkon vagy a kezunket fogva, de azert az meg ugye veszelyes, igy marad a hamozas. :o) Win-win situ. :o)