Google Analytics

szombat, március 13, 2010

Fogyasztoi tarsadalom

Ezt is megertuk. Kidobtuk a teljesen jol mukodo tevenket a kukaba. Az elso tvnket, amit itt vettunk. 150 dolli volt akkor, 8 eve, egy egyszeru, 51cm-s duci tv. Igazabol eloszor el akartuk adni ebay-en, aztan lattuk, hogy kb. 25 masik ilyen tv van elado, es 10 dollikert mennek el, ha egyaltalan elkelnek. Szegenyke mar kint lakott a garazsban a foldon, es folyton atestem rajta. Raadasul hasznalni sem tudjuk nem sokara, mert csak digitalis adas lesz, es ahhoz hogy nezhessuk, kellene venni egy 100 dollis kutyut. Hat annyiert mar majdnem lehet venni egy uj tv-t, ami akar lapos is. Ugyhogy gondoltuk, hogy akkor elvisszuk a szemettelepre, ahol aztan majd valaki megveszi. Mert hogy a szemettelep uzemeltet egy ugynevezett Treasure market-et, azaz "kincses piacot", ahogy a fiuk - es mi is - hivjuk. Az ember ide elviszi a megunt, de meg mukodokepes vagy hasznalhato cuccait (jatekokat, butorokat, ruhakat, konyveket, faanyagot, bontott cuccokat, regi mosogepet, ilyesmiket), es masok meg megveszik. Igy vettunk mi is tobbek kozott egy fredi-beni szeru, labbal hajtos kisautot $5 dollarert, egy rendes mukodo jatekfunyirot $2-ert, egy nagy allotukrot keretben $8-ert, egy beszelo-tancolo Elmo figurat, amit Gergo meglatott es nem eresztett tobbet $4-ert, es egy igazi regi konytari lampat $4-ert, meg nehany mesekonyvet $1 dollarert.

Szoval tenyleg igazi kincsekre lehet itt lelni, olyasmi azegesz, mintha otthon a PeCsa bolhapiacan boklaszna az ember, csak annal azert kisebb, viszont olcsobb. Ugyhogy teljesen ra is szoktunk, nagy eloszeretettel megyunk minden 2-3 hetben, viszunk is valamit (regi merleget, regi iroasztal lampat, ilyesmiket), hozunk is valamit.

Na de vissza a tevehez, szoval elvittuk a regi tevenket, de mikor odaertunk, szomoruan lattuk, hogy a lerakatnal egy tablan ki van irva, hogy "No old TV, no old monitor", azaz regi tevet es monitort nem vesznek at, dobjuk egyenesen a kukaba itt oldalt. Azert bementem megkerdezni, hiszen meg mukodik, de sajnaljak, nem veszi senki. Es mondjuk sajnos igaza volt a fickonak. Szoval szegenyke ment a kukaba. Hat igy jartunk.

Ezt is megertuk.

1 megjegyzés:

Olgi írta...

Két dolog jut erről az eszembe:

1, Tapasztalataim szerint Mo-nál fejlettebb/gazdagabb társadalmakban sokkal több lehetőség kínálkozik használt cuccok vásárlására.

2. Ezen túlmenően, MÁSHOL az árak is kifejezetten kedvezőek, néha szinte röhejesen alacsonyak.

Magyarországon miért nincs reális ára semmilyen használt cuccnak, legyen szó megunt játékról, autóról, stb stb stb?

Majd eccer hátha...