Google Analytics

szerda, május 05, 2010

Szar a helyzet

Miután a héten harmadszor kerülök elő könyékig kakis kézzel a pelenkázásból, és kicsi Panna most, ebben a szent minutumban is vidáman mosolyogva rotyogtat, úgy érzem, nincs menekvés, el kell merülnöm a témában (legalábbis képletesen). :o)

Panducka naponta 5x nyomja tele a pelust, mindenfele szinu es allagu produktummal. Eddig nem aggodtam miatta, de most mar muszaj voltam elmeselni a dokinak, hogy mi a nagy büdös helyzet nálunk. :o) Eloszor csak azt gondoltam, hogy biztos a tapszertol van, most, hogy mar egyre tobb tapszert kap, biztos az okozza. Aztan mikor megjelentek a pelenkakiutesek is, es a keze is folyton a szajaban van, gondoltam, akkor viszont biztosan fogzik. Mi mas, ugye. Ez a fogzas az adu ász minden szulonek, aki valamifele magyarazatot probal talalni a csemete nyugossegere / nem alvasara / nem evesere / ujj szopasara / pelenkakiutesere / fosasara / mindenfele latszolag indokolatlan sirasra / barmire. En is pont ezt csinaltam. :o) De most mar a tettek mezejere leptem, es a doki javaslatara gyogytapot adtam Pandanak. De az se hasznalt. Valtottam tapot, hatha konkretan azzal van a baj, amit adunk. De egyelore meg ez sem segitett. Most - internetes kutatasaimra tamaszkodva - mindjart lemegyek es kecsketejes tapot fogok venni, hatha az bevalik. Es kozben titkon nagyon remelem, hogy nem laktoz allergias a gyerek, amire szinten sok utalast talaltam a neten.

Ha a kecsketejes tap bevalik, akkor komolyan elgondolkodom majd, hogy vegyunk egy kecsket, mert akkor Panna is azt fog inni, es a fiuk is abban furdenek az ekcema miatt (ami hal'Istennek hamar elmult nekik es mar nyoma sincs). Es legalabb a fuvet is leragcsalna itt nekunk a kertben... Tovig... ;o)

4 megjegyzés:

GRETA írta...

Igazán nem akarom az ördögöt a falra festeni Lilla, de lehet, hogy tényleg ki kellene próbálnotok egy speciális, allergénmentes tápszert. Az, hogy a fiúk ekcémásak, sokat elárul, ugyanis - és megint az ördög téma - akinek van ilyen nyavalyája, az igen nagy valószínűséggel később valamilyen táplálékallergiában fog szenvedni, és ez örökletes, tehát lehet hajlama Pannának is. Nem vagyok orvos, ne legyen igazam, csak tapasztalatból beszélek, nálunk a kisfiam a ludas. Szóval, azért tedd evidenciába, ennyi.

Lilla írta...

Szia Greta, koszi szepen a tanacsot. Mindenkepp figyelunk az etelallergiara, bar hal'Istennek a csaladban nincs senkinek ilyesmi, es Bence ekcemaja is nyomtalanul elmult nehany honap utan (Gergonek meg nem is volt). Bizunk benne, hogy Panna is megussza ezeket, ma vettem egy masfele tapszert, hatha ez jobb lesz. Meglatjuk... ;o)

Belekukkantottam a blogotokba, edesek a gyerekek Nalatok is! ;o)

atani1970 írta...

Szia!

Nem vagyok doki az igaz,de nekem sajnos mindkét gyerkőcöm tápszeres volt, és nekünk is a kaki a zöld minden árnyalatában megjelent. Nálunk ahogy kezdtünk nem csak tápszert enni szép fokozatosan váltott át a színe.Eleinte én is idegeskedtem nálunk is volt hogy naponta 5-ször kakáltak. Ez is megoldódott, és hál istennek nem lettek alergiásak. Ez csak az én véleményem és tapasztalatom.

Anikó
Ha lesz egy kis szabadidőd várom a kalács receptjét.Puszi.

Alexandra írta...

Nálunk Zsebinél tejfehérje allergia alakult ki, pedig soha nem kapott tápszert. Az orvos-természetgyógyász, akinél jártunk, a Melrose halolajat javasolta, abból kell bevennie minden nap egy teáskanálnyit. Amióta azt használjuk, eltünt az ekcéma és a vér a székletéből.
A halolajat a müzlinkbe keverjük, azt eszi Zsebi is és mi is (nekünk sem árt :) ). Ez a fajta halolaj nagyon jó, mert nem leszel tőle halszagú.
Ettől függetlenül tényleg érdemes kipróbálni a tehéntej nélküli tápszert.