Google Analytics

kedd, március 22, 2011

Bendeckebe belebujt az ordog

Mostanaban Bence idonkent ledobja magat a foldre, es csak azt hajtogatja hogy
- "No...... No...... No....."
- "Bendecke, mi baj van?"
- "No...... No......" (ami az ido elorehaladtaval mar minden kapcsolatot elveszit a realitassal, es a teljesen ertelmetlen, de annal frusztraltabb "Nu"-vá alakul...)

Aztan idonkent atmegy orditasba es foldon hentergesbe. Ilyenkor mindig van valami baja, csak ilyenkor meg nem mondja el, inkabb ordit. Es persze amig "NO" modban van, addig nem lehet se hozza nyulni, se szolni hozza, se felvenni, mert csak rugdosodik. Szoval ime a mi (ketsegbeesett, utolso menedek) megoldasunk: Elo a telefont es lekamerazom, ahogy ordit, visit, es dobalja magat. Kb. egy fel percnyit veszem a telefonnal, aztan meg is mutatom neki rogton. Es lass csodat: a hiszti el is mulik egycsapasra, sot meg nevet is rajta, hogy milyen kis majom volt meg egy perccel azelott. (Ezt persze nem tudom felvenni, mert epp a felvetelt nezi ilyenkor...) Aztan persze johet a nagy oleles meg a "szórri-Apa/Mami" es minden rendben. Es persze ilyenkor mar meg is mondja, hogy csak azert vinnyogott, mert belegurult a virslikarika a ketchup-ba es nem akart belenyulni kezzel es en vegyem ki. Vagy hogy nincs mez a tejben, vagy ha van, akkor nem latja az aljan. Vagy hogy egy nanometernyi kis darab letort a kekszbol, amit adtunk neki, es hogy azt akkor mar 'Panna/Gergo megette'. Vagy valami. Mondjuk ezt mondhatta volna ket perccel azelott is, mikor levagodott a szekrol a kore es nekiallt visitani. De nem mondta.

Panna viszont nagyon okos, es gyorsan tanul...- Ugyanugy lefekszik o is Bendecke melle, es rugdosodik es nyünnyögnek egyutt. Beszelni meg nem tud, de vinnyogni azt tokeletesen... (Meg persze sziszegni is, a kis nüsznisznó... meg gurgulázva kacagni... meg sikongatva orulni... meg unalmában énekelgetni...)

1 megjegyzés:

sneci írta...

jaj:))) mennyire ismerősök ezek a konfliktusok, hogy lepottyant egy láthatatlan darab a túró rudiból stb.
Viszont Panka mekkora és milyen szép! Róla is mutathatnátok többet! Nálunk az egyik gyerek elképesztő hisztijére a szorosan magamhoz ölelem a megoldás, a másikéra meg a komolyan, hosszan elbeszélgetünk.