Google Analytics

csütörtök, szeptember 05, 2013

Hiresek vagyunk...

Ezt a bejegyzest mar tobb mint egy eve meg akartuk irni, de valahogy mindig volt fontosabb dolgunk. Ime.

Tavaly nyaron (2012) hazamentunk csaladot latogatni. Megneztuk a hires latnivalokat amiket minden turista meglatogat, Hosok tere, Budai var, Varosliget. Ettunk rengeteg fagyit, es sok-sok finom sult hust meg sutit. Mondanom sem kell hogy amikor kihoztak elenk egy jol megrakott, igazi magyaros 2 szemelyes fatalat ami eleg lenne egy hetre nekunk akkor kicsit meglepodtunk. A kicsi osszezsugorodott salatahoz es grill husihoz szokott gyomrocskank nem nagyon tudott mit csinalni a ket tenyerni rantott hussal, maroknyi sult majjal, rantott sajttal, parizsi szelettel, ket marek sult krumplival, jo adag rizi-bizi-vel, rantott gombaval. Minden nagyon finom volt, de mindenbol csak egy kicsit ettunk, mert annyira meg akartunk kostolni mindent. A vendeglos eleg furcsan nezett hogy a tal majdnem ugyanakkora maradt mint amikor kihozta, csak mi szepen szetpakoltunk ket tanyerra. Mindenesetre becsomagoltattuk a vegen es egy hetig le volt tudva az ebed. 

Aztan sikerult egy napot a gyerekeket otthon hagyni es kettesben elmenni kicsit nosztalgiazni a varosba. Persze nehez kettesben elmenni egy 2 millios varosban, mondhatnatok. Szoval megneztuk a belvarost, ettunk meg tobb fagyit, anelkul hogy barki osszenyalazta volna, vagy elcserelte volna velunk a finom gyumolcsos fagyit valami vacak hupikek torpike izure, meg ragogumi izure. Mert ugyebar ezek az izek (amik mellesleg biztos hogy Gabi fogremmel vagy szagos radir peppel vannak izesitve) amik bejonnek a gyerekeknek, legalabb is a szine miatt. Aztan mikor megkostoljak rogton elojon beloluk az uzletember es azonnal cserelni kell veluk.  

Szoval bekesen setalunk a Liszt Ferenc teren, amikor egyszer csak valaki odaszaladt hozzank.
- Sziasztok, figyeljetek egy picit, tudom hogy nagyon ciki ...(na tessek, megint valaki cigire gyujt, vagy busz jegyre, hogy haza utazzon a videki beteg nagymamahoz, gondoltuk) ... szoval mi ismerunk titeket, olvassuk a blogotokat. 
Kopni nyelni nem tudtunk, most mit mondasz? Igen ha hires pop sztar vagy, mar biztos megvan a bevalt szoveged, hogy igen emlekszem rad, ott voltal a koncerten a multheten, vagy add ide a polodat nyomok ra egy autogrammot. Szoval gyorsan ledaraltak hogy keszulnek ok is a vizummal, es mar beszeltek a bevandorlasi ugynokkel, a Bertok Zolival, es vegig izgultak velunk ahogy a gyerekek szulettek (ez kb 5 eve volt), es meg ket percben elmeseltek az eletunket. Aztan meg mindig nem tudtunk szohoz jutni, talan valamit nyokogtunk hogy "Ne adjatok fel, megeri, es ha kint vagytok szoljatok, talalkozunk, es ha kell valami irjatok" es elbucsuztunk. 

Azt tudtuk hogy vannak akik olvassak a blogot, de arra nem szamitottunk hogy barki a 2 millio emberbol rank talaljon teljesen veletlenul. Hacsak nem kovettek minket hetek ota. 

Nem irtuk sehova hogy otthon leszunk, magyarul beszeltunk, nem volt semmi kengurus vagy Ausztralias ruha rajtunk, nem voltak ott a gyerekek, es semmi Ausztralias temarol nem beszeltunk, talan meg akkcentusunk sem volt magyarul.
En gyorsan fejemre huztam a sapimat es feltettem a napszemuvegemet es lehajtottam a fejemet. Jo hiresnek lenni, de jo lett volna felkeszulni jobban es megszervezni az europai turnet, mindenfele blog koncerttel meg jotekonysagi estekkel. Na majd legkozelebb.

Koszunjuk hogy minket valasztottatok :-) 


1 megjegyzés:

Marika írta...

Helloka, most olvastam ezt a bejegyzest es eszembe jutott hogy Dalmaciaban egy kedves internetes ismerossel rolatok beszelgettunk. En Vancouverbol, ok Horvatorszagbol es blogotok volt a tema a strandon !:)