Google Analytics

hétfő, szeptember 09, 2013

Kormanyvaltas itthon es hazon kivul (18+)

Kivancsi ra valaki, hogy hogyan is eltuk meg a kormanyvaltast a szuk csaladi korben? Nagyon jol. A regi Logitech Momo kormany ami mar megszolgalta a maga idejet, az elmult 7 evben, a tobb mint 60000 km-errel amit tekergettem rajta, megerett a cserere. Az uj Logitech Driving Force GT nagyon jol bevaltotta a hozza fuzott remenyeket. Es ami a legfontosabb, hogy PS3-hoz csinaltak es rajta vannak a hagyomanyos szines gombok a haromszoggel meg korrel meg X-szel. Szoval gyonyoruen mukodik, es egesz szombat ejjel forgott is szepen, amig en, le nem fordultam a szekrol. A verseny eredmenyekben viszont semmi javulas nem mutatkozott, ugyanugy utolso helyen vegeztem, mint ahogy a regi kormannyal korabban. Szoval sajnos nincs tobb kifogasom, hogy a regi kormany poros es nem mukodik rendesen es azert csusztam ki, vagy azert nem tudok annyira gyorsulni. Szoval most mar teljesen biztos, autoversenyzesbol megbuktam. 

Es ne is mondjam, hogy nem csek itthon volt kormanyvaltas szombaton. Hogy ez mit jelent szamunkra? Oszinten megmondva, fogalmam sincs. A munkahelyen senki nem emlitette egy szoval sem az elmult par hetben, hogy szavazas lesz, sem azt hogy kire szavznak. Meg azt sem mondtak most hetfon a valasztasok utan hogy mi tortent a hetvegen es hogy most mi lesz. Csak onnan tudom hogy kormanyvaltas volt, hogy az irodaban, az ujsag cimlapjan az uj miniszter elnok fotoja van, amint epp keszul a reggeli biciklizesehez. Ami szep, es jo, es oromteljes, hogy ilyen fitt es egeszseges az uj miniszterelnokunk, de nem biztos hogy epp egy feszulos, biciklis gatyaban akarom latni, koran reggel amikor behozom az ujsagot. Mar ha egyaltalan jaratnank barmilyen ujsagot is. Biztos vagyok benne hogy holgyek szazai tepik ki ferjeik kezebol, vagy szemlesutve veszik az ujsagarusnal az utolso darabokat, mint ferfiva serdulo kisfiuk a porno magazint, es ragasztjak be a kepet a naplojukban, hogy idorol idore visszalapozzanak es egyutt  "oruljenek" a sikernek. ("Csak szeretned" - hallom a fulemben, a nyakleves utan amit Lillatol kapok)

Egyedul a magyar tarsasagban jon elo az otthoni virtus amikor talalkozunk a jatszoteren, hogy beszeljunk a politikarol, es hevesen kifejezzuk hogy mennyire szar az egyik, vagy a masik oldal. Na en pontosan ilyenkor hallom meg hogy Panducka keservesen, jajveszekelve Apa-zik a maszoka legmagasabb fokarol, hogy nem tud lejonni, ugyhogy gyorsan odebballok. Egyreszt mert fogalmam sincs hogy melyik a jobb es melyik a rosszabb, masreszt, szerencsere itt nem nagyon folyik be a csaladi eletbe a politika, ugyhogy remelem ez igy is marad. Ezt is hivhatjuk joletnek. Mig otthon azt szokas mondani valasztas utan hogy  "Most rosszabbul elunk mint elotte, es mar akkor is szar volt". Addig itt, nagy szerencsenkre, egyelore nem erint szemelyszerint minket a valtozas. Mondjuk ha megkerdeznenk azt a 40000 kozalkalmazottat akit elkuldtek feleve akkor ok biztos maskepp velekednenek.

Ime az uj miniszterelnokunk, Tony Abbott. Remelem a politikai csomagja csabitobb lesz mint a csomagja a foton. 


2 megjegyzés:

Melcsi írta...

Detto ;) Ami a politikat erinti...

En - azt hiszem tobb holgy ismerosom neveben allithatom, hogy nem fogom teleragasztgatni TA fotojaval a szobank falat :P

Lilla írta...

:o))) Haha, vettem a celzast, en vagyok a csaladban a jatszoteren politizalo, elnezest mindenkitol ezuton! :o) (Reszben a munka miatt van, mert nalunk viszont nagyon megerzodik minden politikai valtozas...)

Viszont csatlakozom Melihez, es tavolmaradok TA fenykepetol... (Meg egyaltalan barmilyen politikus fenykepetol, really..)

A politikai csatarozasokat pedig felfuggesztem, megigerem. :o)