Google Analytics

vasárnap, február 11, 2007

Brisbane motorshow 2007

Nemreg olvastam egy cikket a CityNews-ban (Ingyenes hetilap Brisbane belvarosaban, olyasmi, mint mondjuk a Metro otthon), hogy valamelyik ceg felmerest keszitett az ausztral lakossag koreben arrol, hogy vajon melyik a legizgalmasabb/legunalmasabb varos Ausztraliaban a szorakozasi lehetosegeket meg ilyesmiket tekintve. Nem emlekszem egeszen pontosan az eredmenyekre, de orszagos szinten Brisbane a harmadik legizgalmasabb varosnak bizonyult (Melbourne es Sydney utan), viszont a brisbane-iek erdekes modon Brisbane-t valasztottak a legunalmasabbnak... (Ez mondjuk kicsit olyan, hogy a szomszed noje mindig zoldebb, es nyilvan mindig a masik varos az izgalmas, nem az, ahol eppen lakik az ember), de a felmerest keszito ceg nagyon megleponek tartotta az eredmenyt, hiszen peldaul meg a canberraiak (ami TENYLEG nagyon unalmas varos, nincs ott semmi szinte, csak a kozigazgatas), szoval meg ok is viszonylag izgalmasnak talaltak a sajat varosukat. Az itteniek meg - a fantasztikus Gold es Sunshine Coast, az osszes témapark, nemzeti parkok, esoerdok, minden lótúrók - ellenere Brisbane-t unalmasnak talaltak... A felmerest keszito ceg jobban utanajart a dolgoknak, es kiderult, hogy azert gondoljak igy az emberek (fokent fiatalok), mert itt minden bezar legkesobb 7 korul, az utolso mozieloadas este 9.30-kor kezdodik, es bar ketsegtelen, hogy nappal vegtelen a szorakozasi lehetosegek sora, ez az est leszalltaval gyakorlatilag szinte nullara korlatozodik. Szoval ez a bajuk. (Nekunk ez eddig nem tunt fel, mi mondjuk altalban 9.30-ra mar siman alszunk, szoval nem hianyoltuk az ejszakai programokat...)

Mindenesetre az eredmenyeken felbuzdulva a varos vezetese most tenni probal ez ellen, es felulvizsgalja a lehetosegeket. Nem tudom, hogy ennek koszonheto-e esetleg, de peldaul a Brisbane Motorshow (autokiallitas) egesz heten este 10-ig volt nyitva, ami azert nem nagyon jellemzo a kiallitasokra.) Ennek oromere pentek este munka utan ki is mentunk Poszaekkal meg Zoliekkal, hogy megnezzuk, hogy mit is ajanlanak iden az autogyartok. (A fiuk mar tavaly is voltak, akkor mi lanyok otthon maradtunk Melieknel Szex es New Yorkot nezni meg dumalni, de iden mentunk mi is, nehogy mar kimaradjunk a jobol.) :o)

A show egesz jo volt, egy csomo tok jo autot lattunk ugy 300ezer dollar korul :o), de azert voltak 'normalis' autok is, elerheto kategoriaban. Mindannyian valasztottunk is nehanyat, plusz begyujtottunk nehany katalogust (tenyleg csak nehanyat, mert a regi BNV-s prospektus gyujtos emlekeinket felidezve elhataroztuk, hogy csakis a legszuksegesebbeket gyujtjuk be. Igy tettunk szert peldaul Saab-os jegyzetfuzetre, mazdas tic-tac-ra, es szinten mazdas jojóra. Ezeket igazan sorolhatjuk a legszuksegesebbek koze! :o)

Mi Balazzsal mar korabban elhataroztuk, hogy a kovetkezo autonk egy Toyota Tarago lesz, ami egy 7 szemelyes egyteru jargany, nekem nagyon tetszik, tok jo kocsi. Persze meg nem mostanaban kell, de ha gyerekeink lesznek, akkor mindenkeppen praktikus lesz. Na, most megneztuk a kiallitason a 2007-es modellt, es hat HUUUUUUUU. Hat az elozo modell is tok allat volt, de ez az uj!!!! Juhuuu! Annyira modern es luxus, hogy csak na. :o) Borulesek, labtarto az ulesekhez, minden allithato, elektronikus, elol-hatul napfenyteto, teljesen vizszintesbe dontheto ulesek, egy gombnyomasra atvarialhatoak az ulesek csomagtartova, meg minden!!! Nagyon odavoltam erte, eddig is nagyon tetszett ez az auto, de most mar tuti, hogy erre gyurok!!! :o)))) Az a baj, hogy nyilvan nem olcso jargany, még nincs is meg az ara (majd csak aprilisban kerul piacra), es olyan 70ezer dollar korul lesz. :o((( Hat ez persze korant sem a mi penztarcankhoz van szabva, ugyhogy a terv a kovetkezo: Iden kijon, valaki majd jol megveszi, mi meg majd megvesszuk hasznaltan felearon mondjuk 3 ev mulva. :o))) Amen.

Képek itt.

2 megjegyzés:

Hugo írta...

Mi Honda Odissey-t akarunk :-)))

Névtelen írta...

Azt is kiprobaltuk, az is nagyon allat!!! A Tarago mellett vegul az szolt, hgoy az magas is, es nem kell nagyon gornyedni, amikor beszall az ember, meg hatra is akar, esetleg a gyerekulest berakja, ilyesmik... Mindketto nyero kulonben, nagyon odavoltam mindkettoert.

Mi egyelore csak almodozunk arrol, hogy milyen jo lesz amjda 2-3 gyerekkel ez az auto, Nektek legalabb a gyerekek mar megvannak hozza! :)