Google Analytics

hétfő, március 12, 2007

Éttermi review I.: Spirit House in Yandina - 7/10

Most unnepeltuk a hetedik hazassagi evfordulonkat. Ugyhogy a nehezen mar tul vagyunk. :o) Unneples gyanant az ausztral korokben nagyon hires es kozkedvelt Spirit House-ba szerettunk volna menni, ahol egyszer jartunk mar ‘átutazóban’, azaz ugy, hogy Sydneybol erkezett baratainknak probaltuk annak idejen megmutatni a Sunshine Coastot, de mi magunk is csak nehany hete laktunk ott, ugyhogy kicsit eltevedtunk, es ez az etterem volt az egyetlen epulet a kornyeken, az uttol nem messze, esoerdovel ovezve, ugyhogy oda mentunk be utbaigazitast kerni. Engem rogton megragadott a kornyezet, es el is hataroztuk meg akkor, hogy egyszer eljovunk ide vacsorazni. Es hat most jott el ennek az ideje.


Azt mar korabban is tudtam, (ismerosoktol, kollegaktol), hogy a hely igen nepszeru, fozo-iskolakat is tart, amik 6 honapra elore tele vannak, ugyhogy gondoltam, elorelato leszek, es egy honappal elotte probaltam asztalt foglalni most szombatra. Mondanom sem kell, hogy nem volt szabad asztaluk… Mondtak, hgoy pentek estere van meg ket asztal, ha esetleg erdekel, ugyhogy lecsaptunk gyorsan arra, es el is mentunk most penteken.

A kornyezetben nem csalodtunk, gyonyoru volt a kert, a to, maga az epulet, az egesz, meseszep. Palmafak es faklyak mindenhol, bekak brekegnek, bogarak cirpegnek, meg minden, teljesen autentikus az egesz.

Az etlap maga egy kicsit csalodas volt annyibol, hogy osszesen kabe 6 fele etelbol lehet valasztani, es azokbol is legalabb 4 valamilyen tengeri herkentyu. (Ami a tengeri-herkentyu-szeretoknek jo hir lehet, de mi mondjuk nem rajongunk erte…) Vegul azert sikerult valasztanunk, eloetelnek en mango & kacsa salatat ettem, Balazs pedig egy bazi jol kinezo tojas haloba csomagolt chillis csirket. Aztan foetelnek en chillis-mogyoros csirkemellet ettem avocado salataval meg papaya csatnival, Balazs pedig szilvaszoszos malacot, de a felenel csereltunk, hogy mindketten megkostoljunk mindent. :o) (Képek itt.)

Nagyon izletes volt minden, de mindenben coriander volt, amire azt gondoljuk, hogy talan allergiasak vagyunk, vagy legalabbis tutira nem szeretjuk… Valami olyan erzest okoz, mint amikor az ember egy nagyon eros mentolos ragot vesz a szajaba, es elzsibbad tole az egesz szaja. Na pont ez tortent minden egyes falattal. :o( De a koriandert leszamitva nagyon izletes es illatos es csabito volt minden. A kiszolgalas, a hely, a talalas, a zene, a hangulat, semmi nem hagyott kivanni valot maga utan, minden isteni volt.

Ami lefele huzta az elmenyt egy kicsit, az az, hogy az etterem egy kicsit messze van, Yandinaban, ami tolunk egy jo ora kocsival. A vacsora utan este 10-kor egy orat vezetgetni haza az esoben nem volt nagyon tok allat. (En mondjuk siman vegig aludtam az utat, de szegeny Balazst nagyon sajnaltam. Almomban.)

Éttermi review II.: Edge – Montville – 9/10

Vasarnap – amikorra az evfordulonk valojaban esett – elmentunk kirandulni Montville-be. A tavalyi evfordulonkat is ott unnepeltuk, gyonyoru az a kis falu. Setalgattunk, majd beultunk ebedelni ugyanabba az etterembe, ahova tavaly is (Edge), innen gyonyoru kilatas nyilik a hegyekre, isteni a levego, es az etel sem elhanyagolhato! (Az egyetlen pontvesztes azert jart, hogy a kulso asztalok es szekek muanyagok. Ettol eltekintve minden mas tokeletes.)

Ismet adtunk az izlelobimboinknak, ezuttal piritott panini kenyeret ettunk csicseriborsos es bazsalikomos martogatossal eloetelnek, aztan Balazs grillezett kardhalat evett mango szosszal, salataval es kipfler krumplival, en pedig csirkemellet valami erdekes szosszal aminek elfelejtettem a nevet es piritott edesburgonyaval, gyomberrel meg salataval.

Desszertnek fehercsokis-malnas, es macadamdios-ananaszos macaroon tortat ettunk, nyamm. Ez volt az elso olyan alkalom, amikor ausztral etteremben nem a klasszikus csokitortak, meg cheesecake-ek voltak, hanem igazi europai jellegu tortak, alig birtunk valasztani a sok finomsagbol! (Eredetileg ugy terveztem, hogy vasarnap ebedre ujhazy tyukhuslevest fozok, es aszaltszilvaval toltott csirkemellet, ahogy az eskuvonkon is volt, de aztan Balazs meglepett az ettermes otlettel, amit persze kis tiltakozas utan elfogadtam. :o))) Ugyhogy gourmet szempontbol nagyon gyumolcsozo hetvegenk volt, jobbnal jobb dolgokhoz volt szerencsenk. Mar csak az van hatra, hogy otthon megprobaljuk reprodukalni a dolgokat. Koriander nelkul. :o)

További képek itt.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Még hogy nem szeretni a koriandert? Nem is tudom, hogy kaptatok ti ausztrál állampolgárságot!

Bertók Zoli

krisz írta...

Koriander-szempontból Teki is megbukna, úgy kell becsempésznem az ételbe, hogy csak éppenhogy legyen benne, ne túl feltünően.. :) Émmeg persze korriander-mániás vagyok...

Névtelen írta...

Hmmm... Meseltem a dolgot kollegaknak, es mondtak, hgoy lehet, hogy nem is a korianderrel volt a baj, hanem inkabb az oyster vagy a fish sauce-szal... Hat, tudja a fene. Egy biztos: akarmi is volt az, azt mindenbe beletették! :o(((