Google Analytics

hétfő, december 10, 2007

Zebrává lettem

A 37. het is bekoszontott. El se hiszem, hogy meg mindig egyben talalt minket. Az utobbi nehany het most mar eleg huzossa valt, a hasam oriasit nott az elmult par hetben, raadasul kozben ugye le is szallt, szoval most mar tenyleg NAGY a hasam. :o) Raadasul egy par hete nagy csalodasomra - es minden elozetes kenegetes ellenere - megjelentek a terhescsikok is, ugyhogy most tokre ugy nezek ki, mint egy oriasi, vemhes zebra. A csikok olyanok, mintha langok csapnanak fel a hasamon, tobbnyire normalis szinuek, de sokszor - foleg ha vakarom :o) - tuzpirosak lesznek, es az aztan az igazan dramai hatas! :o)

Szinten az elmult 1-2 het 'eredmenye', hogy a bokam egesz rovid fuggoleges helyzetben tartozkodas utan is elefantnyira dagad. (Komoly kis allatkert lettem, mi? :o) Viszont nem birok egesz nap fekudni (nem is akarnek amugy sem), mert ugy meg a hatam faj es persze nem is kenyelmes. Szoval azt hiszem, most mar varom a veget. Eddig elveztem minden percet, de most mar kezdek elnehezedni, es most mar mindennap azt varom, hogy na majd hatha ma.... De aztan rendszerint nem tortenik semmi. :o( Egyreszt azt varom, hogy vege legyen a varakozasnak, meg a tehetetlensegemnek, de nagyobb reszt azert, mert mar nagyon szeretnenk, ha velunk lennenek a kicsik.

Unalmamban utanaolvasgattam, es ugye mivel az ikreknek a 37. het a teljes ido, nekik igazabol mar celszeru lenne megszuletni, mert belul mar nagoyn ossze vannak nyomodva, es a 38. het utan pedig mindenfele extra veszelynek vannak kiteve, ugymint csipoficam (vagy valami olyasmi, mozgasszervi serules, fokent a szuk hely miatt), magas vernyomas, magas cukor, stb... Szoval nekik is jobb lenne, ha mielobb kibujnanak, nem is beszelve rolunk. Ugyhogy probaltam keresgelni nehany biztonsagos technikat a rabeszelesen kivul, amivel ravehetjuk oket, hogy kibujjanak odabentrol. Nagyreszuket mar ki is probaltuk, de meg mindig kapunk ujabb es ujabb tanacsokat, amik meg kiprobalasra varnak. (Az otleteket tovabbra is varjuk a kommentek koze.) Az estenkenti hosszu seta bar nagyon jolesik, de konkret eredmenyt egyelore nem hozott. A furdo se. A malnalevel tea se. A maszkalas, takaritas se. A malackodas se. Semmi se. A gyerekek erosen kapaszkodnak odabent... Ma ujra beprobalkozom a szilvasgomboccal (nem mintha annak barmi homeopatias hatasa lenne, de a hetvegen nagyon finom szilvat vettunk 2 kilot, es egy reszet musz leszek megfozni gombocnak, es lefagyasztani. (Vettunk egy uj oriashutot, hogy majd a kicsiknek le tudjak fagyasztani mindenfelet, meg elore tudjak fozni, meg minden, ugyhogy most indulhat az elore fozes. :o) - Ezzel egyidejuleg a jelenlegi 400 literes hutonk elado, ha esetleg valakit erdekel.)

Szombaton voltunk a baratkakkal a Morgans-ben halazni, nagyon jolesett kimozdulni, az utobbi honapokban semmi ilyen 'kulso' programon nem voltunk, es ezt most nagyon elveztem! Asszem, valahogy 9 utan ertunk haza (nalam ez rekord ido a babak ota!), es nagyon jo volt dumalni a tobbiekkel, es halat eszegetni. :o) Melcsi hozott egy ujabb adag Gilmore Girls sorozatot DVD-n, ezek tartanak eletben hetkozben, amikor muszaj felpolcolni az elefantlabam. :o)

Hihetetlen, hogy hogy elszaladt az ido, most penteken erkeznek szuleim, alig tudom elhinni. A haz szalad persze, es egyaltalan nem jutottunk oda a felere se annak, amit elterveztunk, de nagyon varjuk oket. (A 'nem jutottunk oda' problemat inkabb csak egyesszamban kellett volna irnom, mert igazabol foleg en vagyok kettonk kozul a hatraltato tenyezo, Balazs allati sokat halad itthon, nem is pihen szinte, idonkent ugy kell eroszakkal lerangatni, hogy most mar uljon/fekudjon le es pihenjen kicsit, ne gyuszmekeljen folyton. Tegnap megcsinalta a haz karacsonyi kivilagitasat, tok jo lett, este el is mentunk es szemreveteleztuk a kornyezo utcak karacsonyi kinalatat, de meg nincs tul sok haz feldiszitve iden. A legnagyobbak persze (amiknek minden evben csodajara jarnak a kornyekrol) mar keszen vannak, de osszessegeben meg sok a feldiszitetlen haziko. Majd talan jovo hetvegere. :o)

A gyerekek eleg sokat mozgolodnak meg napkozben, bar tegnapelott egy csendesebb napjuk volt, es kicsit remenykedtem is, hogy ez esetleg mar AZ, a szules elotti lecsendesedes, de aztan tegnap behoztak a lemaradast, es ket napra is elegendot ugrandoztak. :o) Lehet, hogy irtam mar korabban, hogy olvastam is, meg a korhazban is mondtak, hogy sokszor van az, hogy a babak az egyik nap sokat, es eroteljesen boxolnak-rugdosodnak, masnap pedig csak ugy oregesen, modjaval mocorognak. Aztan harmadnap ujra extra aktivak, es negyednap megint pihi. Es igy tovabb. Es hogy ez azert van, mert hogy egyik nap 'erosito' napjuk van, masnap pedig 'kardio' napjuk, epp ugy, ahogy a konditermekben javasoljak az idealis edzestervet. A gyerekek tudjak osztonosen, hogy igy a legegeszsegesebb a szivnek, meg mindennek, es igy erosodhetnek a leghatekonyabban, ez van belejuk kodolva. Mig mi felnottek, ha mondjuk erosodni akarunk, akkor nem torodunk az ilyen jellegu tanacsokkal, hanem pl. mindennap sulyzozunk, mert hat biztos attol novunk nagyra. Pedig nem. De aztan persze a gyerekek is elfelejtik ezeket a dolgokat, mire felnonek, es ok is inkabb majd az eszukre hallgatnak az osztoneik helyett. (Persze az is lehet, hogy semmi ilyen tudomanyos-fantasztikus nincs a dologban, hanem egy extra aktiv rugdosodos nap utan siman kifaradnak, es azert is punnyadnak be masnapra... :o) Aztan harmadnap ujra elolrol kezdik a 'rugjuk-ki-a-haz-oldalat' programot. :o)

4 megjegyzés:

bogdanovits írta...

Szia,
Kitartást!
Már nincs sok hátra. Apropo, amikor a Luca lányom túlhordtam, nem a sétát ajánlották, hanem inkább a lépcsőzést. Állitólag az az a mozgás ami, mindenkinek kényelmetlen :).
Nem megijeszteni akarlak, de megint ugye Luca születésére gondolva vissza, volt egy aranyos kismama, aki ugyancsak ikreket várt és 40. hétre, megszülte őket! Két gyönyörű 3 kiló feletti egészséges babát hozott a világra természetes úton. Másnapra volt császárra programozva, de a gyerekek az éjszaka folyamán úgy döntöttek, hogy mégiscsak természetesen a jobb. Ebbe viszont ne éld bele magad, mert ritka mint a fehér holló... Ami a császárt illeti, nos a lábadozás nehéz és néha azt kívántam bárcsak ne kéne felkelni az ágyból, de a gyerekeim átsegítettek minden nehézségen. Értük éremes volt csinálni (mindkettő császárral jött). Ma persze már nem is tünik olyan nehéznek mint akkor volt.
Üdv,
Ildi

Lilla írta...

Koszi Ildi a biztatast, kiprobalom a lepcsozest is, aztan remeljuk a legjobbakat! :o)

Geza Kallo Chartist and Professional Trader írta...

Szia Lilla!
Nekem is van tobb ismerosom is, akik csaszival szultek ikreket! Azt meseltek, hogz az elso par hetben egyszeruen olyanok voltak, mint akiket doppingolnak, valamiert a hormonok nagyos sok extra energiat biztositottak... Biztosan megbirkoztok majd minden nehezseggel! :) A csikok meg szepen visszahuzodnak idovel.
Drukkolunk nagyon mi is! :)
Kallo Judit/Brisbane

Lilla írta...

Remelem, nalunk is lesz dopping-feeling! :o) Bar, holnap erkeznek szuleim, es ez mar onmagaban dopping lesz nekem - mar tobb mint egy eve nem lattam oket! :o) Majd beszamolok, hogy milyenek az elso napok-hetek a csaszar utan! :o) (Hacsak feher hollo modjara ki nem bujnak maguktol, ahogy Ildi irtaa fent.) :o)