Google Analytics

péntek, január 18, 2008

Nagycsalados mindennapok

Mindig elcsodalkozom, hogy milyen hihetetlenul tokeletesen alkotta meg a termeszet a babakat, annyira tokeletes mindenuk, minden kivaloan mukodik rajtuk, csak eppen iciripicirik. Szerdan voltak 4 hetesek. A formulan (tapszeren) azt irja az utasitas, hogy 1 honapos korukig 100ml-t egyenek, aztan 2 honapos korig pedig 150-et. Altalaban a 100 legyureseben is kihivasokkal kuszkodtunk, de mondjuk azert azt le lehetett szuszakolni a torkukon. Szerdan viszont bizony nyuszogtek az extra adagert... Olyannyira, hogy Gergo meg azt se birta kivarni, hogy a furdes utan feloltoztessuk, ugy orditott a vacsoraert, ugyhogy vegul ugy ahogy van, meztelen (pelenkaban) etettuk, es csak beburkoltuk egy takaroba, hogy megse fazzon mar meg. Ugyhogy napra pontosan valtottak, es most mar 150-et esznek. Biztos olvastak a hasznalati utasitast a tapszeren... :o) Amikor teleeszik magukat, akkora pok hasuk lesz, hogy hihetetlen! Sokszor ki kell engedni a pelenkat! :o)

A masik, amit napra pontosan csinalnak, az a jatszas. :o) A konyveink szerint 1 honapos koruk korul kezdik el rendesen figyelni-kovetni a targyakat. Nezni mar eddig is nagyon neztek, foleg az ember szemebe ugye, amivel persze teljesen levesznek mindannyiunkat a labunkrol, foleg amikor mosolyognak vagy teli szajjal vigyorognak is hozza (egyelore veletlenszeruen csak persze, nem akaratlagosan. Bar ebben sem vagyok biztos, mert annyira jokor tudnak beszurni egy-egy mosolyt, mintha tokeletesen ertenek, amit mondunk-csinalunk korulottuk, es cinkos mosollyal nyugtaznak az esemenyeket. Viccesek.) Szoval eddig is nezgelodtek, de a korejuk rakott dolgok egyelore nem kotottek le oket, pedig mar probalkoztunk veluk egy nehany napja. De a 4 hetes 'szulinapjukon' feltuno erdeklodest mutattak a folejuk rakott belogatott allatkak irant. (A kepen mondjuk Bence meg epp alszik, es bazira nem erdekli semmi, de kesobb aztan o is felelenkult, es belekapaszkodtak a sarga racsba, es nezegettek fennen az allatokat.)

Volt tovabba meg egy merfoldko a mult hetvegen, ugyanis Tibék athivtak a tarsasagot egy isteni curry vacsorara es ugy gondoltuk, hogy talan mar mi is reszt vehetunk rajta, ha a gyerekek is egyetertenek. :o) Kicsit kesve indultunk, mert elcsusztunk az etetesekkel, es mar majdnem le is mondtuk az egeszet, mert elegge zuzogtek a kicsik, de vegul megis elmentunk, es nagyon orultunk neki, mert allati jol viselkedtek a sracok az elso partijukon, ettek szepen, nezgelodtek, aztan bealudtak, es zokszo nelkul aludtak vagy 2 orat, aztan ujra ettek egy kicsit, aztan indultunk is haza. Jo 3 orat tudtunk ott lenni, es gond nelkul telt az egesz, magunk is meglepodtunk. Ugyhogy most mar nyugodtan indulunk neki veluk barhova.

A hetkoznapok amugy jol telnek, neha konnyebben, neha nehezebben, Edesanyaek sutnek-foznek-mosnak-varrnak-takaritanak-kerteszkednek, mikozben a gyerekek is full lekotnek mindannyiunkat. A napok allati gyorsan telnek, mindig azon kapom magam, hogy mar megint este 5-6 ora van. A het elejen meg is mertuk a kicsiket, es telibe 4.1 kg volt mindketto. Szoval azert nincsenek atszakadva. :o)

Sajnos mar korant sem csinalunk roluk annyi kepet, mint eleinte, ugyhogy a friss kepeket most mar egy albumba toltogetem mindig, klikk ide.

Az is erdekes, hogy milyen kulonbozoen sirnak. Bence turelmetlenebb, es azonnal kismalac modjara visit, amint megehezik vagy valami nem tetszik, mig Gergo sokkal turelmesebb, es elobb csak hangosan szuszog, aztan heheg, es csak utana kezd el sirni, de akkor se nagyon erosen, inkabb csak ugy jelzes ertekkel. De egymasra peldaul egyaltalan nem riadnak fel, akkor sem, ha egymas mellett fekszenek, es Bence torka szakadtabol uvolt, Gergo akkor is rezzenestelenul alszik mellette, es forditva. Erdekes.

4 megjegyzés:

Geza Kallo Chartist and Professional Trader írta...

Tök jó, hogy mindent a könyv szerint csináltak eddig, de ne ijedjetek meg, ha majd eltérnek tőle! :) Kevés gyerek fejlődik szabvány szerint... :)))
Jó olvasni Rólatok, csak így tovább!
Judit

Névtelen írta...

Azt hiszem jegyzetelek :) Jól jöhet ez még nekem. Könyv szerint nevelni? Ugyan.....kidobni! Nézzetek rám: Engem is felnevelt valaki! :D
(vagy ez nem jó reklám? hihi :) )

Várjuk a következő kötetet!

bogdanovits írta...

Sziasztok!
Még mindig olyan hihetetlen, hogy kint vannak!!! Nagyon jó olvasni rólatok. Mindennap nézzük, bár tudjuk, hogy a legkisebb gondotok is nagyobb annál, hogy bloggot írjatok. Ezért mindig nagyon örülünk, ha olvashatunk benneteket!
Kitartást nektek és sok puszit a fiúknak!
Ildi

Lilla írta...

Sziasztok! Igyekszunk es koszi mindannyiotoknak! :) Meg ket hetig vannak itt szuleim, hogy utana mi lesz, fogalmam sincs... De majd beszamolok... ;o)