Google Analytics

péntek, március 07, 2008

Nyálas vagyok, de hóditani akarok!


Bence megirigyelte a sok kislanyt, aki a multkori feltett foto ota virtualisan szaladgal Gergo utan, ugyhogy most o is akarja az o háremét. Ugyhogy ime Bence is premier planban, hogy ne erje szo a haz elejet, hogy csak az egyik fiunkat akarjuk online kihazasitani idejekoran. :o) Kicsit folyik a nyala folyton edes kis Sajtkukac Krinolin Bencenknek, de azert bizik a sikerben. :o) Az eszakias szoke kekszemu Gergo mellett Bence a mediterran sotet szem-haj tipust kepviseli. Ketten egyutt verhetetlenek. :o)

Ezek a fotok eredetileg a gyerekek utlevel kerelmehez keszultek, es hat Bencevel megkuzdottunk... Az utlevel fotonak ugyanis a pontos meret mellett komoly eloirasoknak kell megfelelni felnottnek, gyereknek egyarant, ugymint mindket fulnek latszodnia kell (na ez pl. Gergonel egyaltalan nem jelentett problemat :o), nem lehet csukva a szem, a fejnek egyenesen kell allnia, nem lehet nyitva a szaj es nem lehet mosolyogni (!). Ez utobbival volt egy kis fennakadasunk Bence eseteben, mert o vagy a) alszik, es akkor csukva van a szeme = nem jo kep; vagy b) ebren van es akkor vagy dumal (= nyitva van a szaja) vagy rohog. Vegul az alternativak kozul ezt a mosolygosat valasztottuk, mert az eloirasok kozul meg mindig ez felel meg a legtobbnek. :o)

Balazs tegnap le is adta a kerelmuket, es a hivatalnok csajszi csak mosolygott, hogy milyen edesek, es esze agaban sem volt visszautasitani a kepeket. (Bezzeg mikor az en utlevelemet csinaltattuk, micsoda kalvariat jartunk be, mert nehany tincs hajam kilogott a fenykeprol, es haromszor (!) csinaltattattak ujra velunk... Bezzeg ram senki nem mondta párás szemmel, hogy milyen aranyos...) Ezt megirtam annak idejen a 'Hogyan - illetve hogyan ne - igenyeljunk ausztral utlevelet' cimu bejegyzesemben.

Szoval a gyerekek utlevele folyamatban van. Az ausztral ugyek ilyen szempontbol eleg gyorsan haladnak, az utlevel elvileg 2-4 napon belul meglesz. A magyarorszagi anyakonyvezest valamint a magyar utlevelet ezzel szemben 6 honapos hataridovel igerik... Azt is elinditjuk, aztan majd meglatjuk.

5 megjegyzés:

Geza Kallo Chartist and Professional Trader írta...

Jaj de édes mindkét Manócska! Nem is csodálom, hogy tökéletesen megfelelt a képük! :)
Ne siessetek a kiházasítással, várjátok meg egy közelkeleti arab herceg valamelyik lányának jelentkezését! És akkor nem is lesz gond a munkába menetellel, mardhattok a gyerekekkel! :)))
Puszi: Judit

Agi írta...

Mind a ketten gyönyörűségesek!! :o)
Milu esetében az útlevélfotóval mi gondban lettünk volna kint, mert vagy a feje nem áll egyenesen, vagy a szája van nyitva (bambul a világra, nála nagyon tipikus). Az első útlevélfotóját 2 hónapos korában csináltattuk (nyitva van a szája), meg most az orvosihoz is kellett igazolványkép (itt a szája csukva, de a fejét épp ferdén tartja)... :o)) Nem egyszerű ez ebben a korban, bármi épkézláb fotót csinálni... Nektek mégis sikerült! :o)

Lilla írta...

Hat kicsit nekunk is ferden all Bencus feje, de hat mire valo a Photoshop? ;o)

Gergorol meg vegul nem ez lett az igazolvany kep, hanem egy masik, ami nem ilyen aranyos, viszont legalabb egyenesen all a feje. :o) De ezt a fotot nagyon szeretem rola, olyan kis csendes-huncut arca van rajta, nagyon jellemzo ra. :o)

Agi írta...

Nálunk az útlevélhez az igazolványképet az önkormányzatnál csinálták; ilyenkor az egyik szülő ül vele a gép elé (látszik is a fotón Márk karja :o)

Más: most, hogy Milu épp alszik, elkezdtem megnézegetni a régebbi fotóitokat (mert még nem mindegyiket láttam) és muszáj megkérdeznem: milyen típusú fényképezőtök van? Eszméletlen jók a képeitek, és gyönyörűek a színek is!
Most nézem épp a Stradbroke Island-es campingezős fotókat - én eddig meg voltam róla győződve, hogy ott úgysem fogunk soha sátorozni, annyira félek a nagy és mérges bogaraktól/pókoktól/kígyóktól/miegymástól. De ezek szerint tévedtem... Még az is lehet, hogy mégiscsak becsomagoljuk a kedvenc sátrunkat? :o)

Lilla írta...

Agi, ment az email a kempingezesrol meg a fenykepezorol is! :o)