Google Analytics

szombat, augusztus 16, 2008

Kórházban jártunk

A gyerekek még mindig betegeskednek. Most mar lassan hat hete. Gyakorlatilag azota, hogy elkezdtek az ovit. Ami raadasul egybe esett a nagy hideg tél bekoszontevel is, ugyhogy gondolom, hogy a ketto egyutt nem hasznalt nekik...

Mar mindenfele gyogyszert es gyogymodot kiprobaltunk, a homeopatias szerektol a bébi panadolon es nurofenen at az eukaliptuszos inhalalasig es parologtatasig mindent, ami ebben a korban megengedett ill. ajanlott. Egesz honapban csupa vitamindus kajakkal etettem oket, sutotokkel, spenottal, ceklaval, repaval, almaval kilora. Semmi nem hasznalt. Kohognek, tusszognek, folyik/bedugul az orruk es lazasak is hebe-hoba. Egy dolog vigasztalt eddig, hogy tunetek ide vagy oda, eddig mindig ugyanolyan vidamak es nevetosek voltak, mint mindig, egyalaltan nem viselte meg oket a betegseg.

De most az elmult heten kicsi Gergot mintha kicsereltek volna: almatag, kedvetlen, siros, nyugos, nem eszik jol, nem alszik jol, orankent felebred ejjel es sir. Eloszor arra gyanakodtunk, hogy esetleg a kis foga jon, es az gyotri meg, de most mar nem vagyok biztos benne. Csutortok este aztan felment a laza 38C fole, plusz kohogott is allatira, es egesz nap csak nehany kortyot evett egyszerre, ugyhogy urra lett rajtunk az aggodalom. Van itt egy nagyon jo szolgaltatas, amit mar tobbszor is igenybe vettem; egy health line, azaz egy 24 oras telefonszam, (13 HEALTH - 13 43 25 84) ahol noverek veszik a telefonokat, es segitenek, barmilyen egeszsegugyi kerdesed van. Annak idejen tobbszor is beszeltem mar veluk szoptatas temaban, illetve frissen felfedezett piros pottyok ugyben is, mindig nagyon rendesek voltak. Most is felhivtam, hogy mit csinaljak... Ilyenkor mindig kerdeznek legalabb 20-25 kerdest a tunetekre vonatkozoan (hogy pl. milyen magas a baba laza, nem homoru-e a kutacsa, nem szaraz-e a szaja belul, pisilt-e rendesen, vannak-e kiutesei, fenyes-e a szeme, nem merev-e a nyaka, hany honapos es hany kilo, stb... Ezeket az adatokat aztan beutik a szamitogepbe valami programba, es az kidobja a lehetseges okokat, illetve a tennivalokat. A mi esetunkben nem jutottak konkret megoldasra, viszont mivel nem evett/ivott Gergo rendesen, azonnal azt javasoltak, hogy induljunk vele a korhazba, nehogy kiszaradjon.

Ugy is lett. Ejfelkor bevittuk a koriba a surgossegire, ahol is mar ultek korulbelul 10-en, felnottek-gyerekek vegyesen. Vittuk persze Bendecet is, aki sokkal inkabb aludt volna ejnek evadjan, minthogy autokazzon, de azert rendes volt, nem ellenkezett. Most amugy is felvette a jótestvér jelmezét, es amiota Gergo beteg, azota Bencere egy szavunk sem lehet: turelmes, nem akaratos, eszik szepen, alszik szepen egyedul, hagyja, hogy Gergovel foglalkozzunk tobbet. Szoval bementunk, ott rogton felvettek az adatokat, es leultettek. Lelki szemeim elott mar lattam magunkat meg orak mulva is ott ulni, ahogy az amerikai filmekben szoktak erzekeltetni a kozegeszsegugyi viszonyokat, de gyakorlatilag mire a gondolatmenetem vegere ertem, mar be is hivtak minket. Nem igazan tudom eldonteni, hogy ez vajon azert volt-e, mert hogy ilyen pici babakkal jottunk, vagy azert-e, mert volt maganbiztositasunk. (Leven ez egy kozkorhaz, nem tudom, hogy a biztositas szamitott-e valamit.) A tuneteket ezen a ponton meg nem kerdezte senki, szoval nem sulyossagi sorrendben hivtak be, az biztos.

Szoval bementunk, megvizsgaltak Gergot, megkerdeztek, hogy mi baja (mire mondtuk, hogy hat ezert jottunk mi is, hogy ez kideruljon), de aztan elmondtuk a tuneteket es az aggodalmainkat, aztan vartuk az iteletet. Kaptunk egy agyat Gergonek ott a surgossegin, es hozza egy nagyon kedves dokit. O is meghallgatta a kis mellkasat, es aztan azt mondta, hogy kicsit krupposan hangzik, de nem veszes a helyzet, es adott neki valami gyogyszert, es mondta, hogy varjunk fel orat, hogy megnezzuk, hogy reagal. Bence allatira elvezte ezt a felorat, ahhoz kepest, hogy hajnali 1 mar elmult eddigre, neki hatalmasra nyilt a kis gomb szeme es erovel se lehetett volna elaltatni, annyira nezgelodott a sok erdekes mindenfele lattan ott a korhazban. A gyogyszer utan kb. 5 perc mulva Gergo viszont teljesen bealudt, es nem is kohogott egy darabig, ugyhogy aztan a felora utan hazaengedtek minket (Bence nagy banatara...).

Mikor hazaertunk (hajnali 2 korul), leraktuk a gyerekeket, es hajnalig egy mukkot sem hallottunk, mindenki aludt, mint a bunda reggelig. Vegre. Gyakorlatilag julius eleje ota eddig egyetlen olyan ejszakank volt, amit vegig aludtunk mindannyian, mert tobbnyire vagy egyik baba virraszt/kohog/tusszog/taknyos/fullad/almodik rosszat/hal ehen eppen, vagy a masik, vagy mindketto... Az elmult nehany hetben nem aludtam egyszerre egy-egy oranal tobbet, es egesz ejjel sem 3-4 oranal tobbet. Balazs helyzete sem sokkal rozsasabb. Szoval kezdunk csaladilag elzombisodni. Valamelyik nap fekudtem a gyerekekkel a habtapin es jatszottunk, aztan egyszer csak arra ebredtem, hogy Gergo csépeli a fejem a muanyag katicabogarral... Raadasul - gondolom talan a kialvatlansag miatt - allandoan betegek vagyunk mi is Balazzsal, es raadasul korbe-korbe fertozzuk egymast igy negyesben. Nacceru. Most mar jo lenne, ha veget erne a szenvedtetes, ezugyben a kovetkezo kivansaglistat allitottam ossze:

#1 LEGYEN MAR VEGE ENNEK A NYUVES TELNEK!
#2 Az ovodaban toroljek el a bacilusokat. Virusok monnyanak le!
#3 Minden eloleny aludjon este 8-tol reggel 8-ig, korra, nemre es felekezetre valo tekintet nelkul.

Aki egyetert, jelezze, esetleg nepszavazasra bocsathatnank... ;o)

7 megjegyzés:

bogdanovits írta...

Egyetértek!!! :), De, én már megtoldanám, hétvégén egy két órácskával, mert bár ők alszanak, a felnőtt sereg hétközben akarva, akaratlanul, felkel...
Az 1-es ponttal NAGYON egyetértünk... már nagyon hiányoljuk a kiugrott nyarunkat! Kettes, sajna, ez lesz, nem elkeseríteni akarlak, de nyáron sem lesz sokkal jobb az elején, aztán majd belejönnek és jön a jó időszak. Csak bírjátok kivárni. Ja, és nagyon csíptük a táncoslábú videókat :)!!!
Puszi,
Ildi

sneci írta...

huh, kicsit rémisztő, hogy mi vár majd a lányaimra, ha majd bölcsibe kerülnek, csak abban bízhatok, hogy kétévesen már erősebb lesz az immunrendszerük, mert se HEALTH line, se segítőkész nővérkék, se egyperces bekerülési rendszer nincs itt. És nem boszantásból, de nekem meg már annyira elegem van a nyárból meg a 38 fokból meg az állandó izzadós játszótéri rohangálásból... Jobbulást nektek meg kitarást! és még egy kérdés: hogyan oldod meg a munkahelyeden? És akkor hat hete nem is járnak oviba?

Névtelen írta...

Nem akarok dicsekedni (pedig de!) az én jányom biza 7 hetes kora óta este 8-tól reggel 8-ig gyönyörűen alszik. Hétvégén (pl. ma is ez volt) reggel 9-kor kezd dumálgatni magában az ágyban, mert hétköznap is csak az ébreszti fel olyan "korán" 8-kor, hogy apukája munkába készül. De ha beteg, akkor bezony mi is virrasztgatunk.
Amúgy lehet tudni mi volt annak a csodagyógyszernek a neve amit megkapott a kórházban a kismackó?
Ági

JuditAu írta...

Nem is kérdés: meg van szavazva! :)
sajnálom Gergőcskét, meg az egész családot. :( Tomi rendszeres 6 órás kelését tekintve az este 8-tól reggel 8-ig való alvás nekem is nagy álmom (hehe, hogy stílusos legyek)
Mingyááá október!!!! Addig bírjátok ki! :)
Puszi!

Névtelen írta...

Egyetértek!
Baci, láz, orrfújás és köhögésmentes időszakot kívánok mindenkinek!

Remélem ez az új gyógyszer hatni fog majd.

Pusz:
Kr

Lilla írta...

Koszi a biztatast mindenkinek, kozben megoldodott a helyzet, kiderult, hogy a mi a baj: kozepful gyulladasa volt szegenykenek. Azota most szedi az antibiotikumot, es mar nincs fajdalom, ugyhogy visszakaptuk a mi kicsi aranyos nevetos-tancos Gergonket vegre, es alszunk is most mar mindannyian kiralyul. :)

Bacskai Agi, kismackonk az elso korhazban prednisolon-t kapott a kohogesre, de nem sokat segitett, de ugye mint kiderult, nem is ez volt a fo baj... (azert irom, hogy elso korhaz, mert aztan meg egyszer mentunk egy masik emergency-re is, ott derult ki a fulgyulladas.)

Anetta, de jarnak oviba, talan egy napot mulasztottak csak. (harom napot jarnak egy heten) Itt az a szabaly, hogy ha nincs laza es nincs fertozo betegsege, akkor mehet. Natha, megfazas, ilyesmik nem szamitanak betegsegnek. :( Ez szornyen hangzik, de azert van igy (szerintem), mert a dolgozoknak csak 10 nap betegszabadsag van evente, tobb nincs. Ezert nagyon be kell osztani... Eljen a kapitalizmus! :)

Na, megyek is aludni gyorsan, kihasznalom, hogy LEHET! :o)))

Nori írta...

Szavazok a 3 pontra!!! Jobbulást a piciknek! Kitartást a Mamának !
Nori