Google Analytics

szombat, július 04, 2009

Ejszaka a foldon

Van egy film Jim Jarmusch-tol, Ejszaka a foldon. Nagyon jo kis film.

De az en tortenetem is filmbe illik. Szoval az ugy kezdodik, hogy az ember, amikor a gyermekei mar sokszor 3-4 orat is alszanak egyfolytaban ejszaka, akkor beiratkozik a videotekaba, hogy estenkent, ha mar moziba nem tud elmenni, legalabb otthon nezegesse a filmeket. Ilyenkor kb 11-re meg is nezunk egy filmet es alvas.

Es ekkor kezdodik a mi filmunk. Gergo felvisit, mindennap pontosan 12:13-kor. Apa rohan, veszi ki az agybol, tömi a gyerek szajaba a sushi-majmot, hogy nehogy felebressze kisBencet. Es rohanas vele vissza a mi haloszobankba. Kozben Lilla rohan utanam es tunteti a nyomokat, becsukja az ajtokat, kiveszi a takarot az agybol, hogy konnyebb legyen lefektetni a babat, betakarja Bendecket, a kezebe adja a pot cumit, ha esetleg kiesne a szajabol az alvos, nehogy felebredjen hogy nincs cumi, becsukja az ajtokat, rohan vissza, kerdezi mi van. Majd rohan tejecsket melegiteni es hol mezet, hol nurofent, hogy panadolt, hol pedig homeopatias fogfajas szirupot rak bele, majd rohan vissza vele. Kozben Gergo szepen elaludt a kezemben. Hurra. Egy kicsit megprobaljuk itatni tejecskevel, amibol iszik is kicsit, majd alszik tovabb. Szoval szep lassan elindulok vele a szobajukba, ajto ki, baba be, ajto becsuk, nehany kor seta kezben, kozben alszik. Majd lassan, mint amikor az ember 11 kilo dinamitot probal a babaágyba betenni szepen ovatosan leteszem. Kihuzom a kezem alola, betakarom, es szep csendben kiosonok. Es alvas reggelig. Gondoltam en. Kb 7 perc mulva orditas megint mint akire radolt egy tehen. Kiveszem, kirohanok vele, es mar alszik is. De csak a kezemben. Ha leulok vele, mert ugy kicsit jobban elviselnem az ejszakai virrasztast, akkor rogton sir. Szoval alldogalok vele es probalok masra gondolni, mint arra hogy eddig csak osszesen 47 percet aludtam, mar majdnem egy ora es meg otot tudok aludni, ha most rogton leteszem. Szoval masodik probalkozas. Tai-chi mozdulattal leteszem, kezem ki alola, takaro ra. Majd okulva az elozobol, allok meg egy kicsit az agyikoja mellett. Es igen, a varakozasom meg is hozza az eredmenyet, 3 perc mulva fordul egyett, uvolt es kezd kimaszni a kisagybol, ugy csukott szemmel, orditva, tapogatozva. Kirantom, sushi-majom szajba, most az enyembe hogy nehogy valami csunyat mondjak szegeny paranak, hogy aludjon mar, kicsit almosak vagyunk mar mind. Tiz perc seta, hogy jo melyen elaludjon es ujbol leteszem. De most mar rutinos vagyok. Vakargatom a hatat, ezt mar tudjuk hogy megnyugtatja, neha igy altatjuk. Kozben a labammal probalom elerni a paplant a foldon, amit meg a multkor vittunk be hozzajuk, hogy inkabb arra ugorjanak fejest mint a puszta szonyegre. Szoval odavonszoltam es lefekudtem a ket kisagy koze, kezem a racson bedugva a kisbaba hatan lapul. Amint mozdul rogton vakargatom. A racs pont jo meretu, mert a kezem befer ha oldalt rakom be, de amint elforditom beszorul, szoval nem esik le ha el is alszom. Bar errol Gergo gondoskodik es minden 10-15 percben elkezd kicsit vinnyogni, en meg mint a kis pavlov kutyaja vakargatok. Igy kicsivel konnyebb, mint minden nyoszogesre rohanni, atesni valamin, beesni a szobaba, megtalalni a babat, lehetoleg fejjel felfele felemelni es rohanni vele.

Hat igy ert engem az Ejszaka a foldon.

6 megjegyzés:

Eremi írta...

Hát

Eremi írta...

Hát ezen nagyon jót mulattam, és nektek is legalább ennyire mulatságosak lesznek ezek az éjszakák egy (remélhetőleg) kis idő múlva (ámen).
Az oly jól ismert jelenet nagyon kedvesen és viccesen lett megírva!

Unknown írta...

:))) Velem ezt 21 hónapig művelte a kisebbik kisasszony... Gyakran csak köztünk aludt, volt hogy ott se. Ha ott se, akkor mi harci sérüléseket szenvedtünk. Értsd: majdnem kirúgott fog, megfejelt orr és társai.

Mostanában már csak ritkán sír fel (lekopogom), és általában magától visszaalszik.

Szép napot

Névtelen írta...

Kedves Lilla, Balazs
Nem szeretnek tanacsokat adni, de nallam ez bevallt, ha a babat a takaroval egyutt veszed fel, mintha belenne bugyolalva akkor amikor vissza teszed a kisagyaba nem fogja erezni, hogy mar nincs ott a tested melege,mert a takaro kondoskodik arrol, hogy a te tested melege dovabb ott maradjon a baba boren. Igazabol a gyerekoc a tested meleget erzi amikor tartod es setalgatsz vele, ahogy leteszed az agyaba, mar nem erzi a meleget csak a huvosebb lepedot es takarot igy egy kis ido utan ujbol felebred. rEMELEM EZ MAJD SEGITENI FOG, HA NEM AKKOR BOCSI ES NEM AKARTAM OKOSKODNI:) SOK SIKERT Noemi

Lilla írta...

Sziasztok,

koszonjuk az egyutterzest, rankfer. :o)

Noemi, koszi a tanacsot, kiprobaltuk, mukodik, meg ha nem is mindig... De foleg mivel itt tel van, a meleg amugy is megnyugtatja oket, ugyhogy koszonjuk a tanacsot!!! :o)

Udv,
Lilla es a fiuk

Névtelen írta...

Nagyon erdekes, koszonom