Google Analytics

szerda, szeptember 09, 2009

Magyarság tudat

Ma reggel Bendecke bebizonyitotta, hogy habar kulhonban szuletett, melyen legbelul azert magyarnak erzi magat.

Tanusagot tett rola, hogy a gyokerek a fontosak es hogy a ver nem valik vizze. Ez a reggel is eppen ugy indult, ahogy a tobbi: amig a Mami fozte a reggeli zabkasat a gyerekeknek, addig en Bencevel korulottem csinaltam a sajat reggelimet, amikor is Bence meglatta a csabai szalamit, amit a szendvicsbe szeleteltem. El is lopott egy szeletet rogton, amint ott ult a konyhapulton mellettem, es betomte a szajaba. Szepen kimasszirozta a kis fogaval az izanyagokat, majd az egeszsegtelen hus darabokat - ami maga a szalami volt - kikopte es a kezembe adta, ahogy tanitottuk neki, ha valamit nem ker. Aztan kis ido mulva felkapta az egesz szalami rudat es elkezdte harapni, csak ugy parasztosan, magaban.

Amikor Gergo megjelent, akkor persze o is ki akarta probalni a szalami harapast, de ekkor Bence bolhas kutyakent morgott, es megtagadta a kolbasz atadasat vagy akar csak a megosztasat is, pedig amugy ez azert nem jellemzo, eleg joszivuek. Inkabb felkapta a fel paradicsomot az asztalrol, es azt nyujtotta neki, hatha beeri ennyivel. De persze Gergot se olyan fabol faragtak, nem kellett neki, a kolbaszt akarta tovabbra is kitartoan. Ekkor Bendecke athajitotta a paradicsomot Gergo feje folott, hatha arra majd rákap, mint a kiskutya, de Gergo nem mozdult, le se vette a szemet a szalamirol, repulo paradicsomok ide vagy oda.



Aztan kulso beavatkozasra vegul Gergonek is jutott szalami, es Bence se orditott nagyon.

(Persze ezek utan a zabkasat a mami ette meg egyedul... kinek kell a zabkasa a parasztkolbasz utan??? Meg ha finom mezes-fahejas is...Pff.)

1 megjegyzés:

krisz írta...

Uristen milyen sokat nottek a lurkok! :) Es hogy ossze-szokultek. Bendecke vilagosodott, Gergo meg picit sotetult, igy kepek alapjan. :P Igazi kis-pasik, ha hust is lehet enni, akkor miert ennenek zabkasat. :))