Google Analytics

szombat, szeptember 05, 2009

Karbantartás alatt

Apukamtol kolcsonoztem ezt a kifejezest. A gyerekek az elmult napokban rendszeresen karbantartas alatt alltak (ertsd: folyamatosan a karunkban kellett tartani oket), kisebb-nagyobb megszakitasokkal. Fogzasra gyanakszunk. (Mint minden 2 even aluli gyerek szuleje...) Eleinte Bence, aztan most inkabb Gergo a szenvedo alany. Felordit az ejszaka kozepen, es csak karban nyugszik meg. Esetleg megspékelve egy kis langyos tejjel... (amibe persze belekeverem elozetesen a homeopatias fogzas elleni lottyot.) Idonkent gond nelkul alszanak este 7-tol reggel 7-ig (na jo, ez eddig mondjuk egyszer fordult elo, altalaban inkabb 8-tol alszanak 6-6.30-ig), de ugyanakkor vannak ejszakak, amikor sorozatban kel valamelyik gyerek ket orankent... Es nem is alszik vissza, csak hosszas ringatas vagy netalantan egy kis tejecske utan... Ki erti ezt? Csakis a fogzas lehet... vagy valami.

A helyzetet tovabb neheziti, hogy Bence teljesen leszokott a tejrol es a cumisuvegrol. A cumisuveget nem is banjuk, de tejet sem iszik, sehogy sem, sem poharbol, se kulacsbol, se sehogy se. Ennek megfeleloen viszont megborult neki az esti elalvos rutinja, aminek eddig szerves resze volt a tejivas, ugyhogy nala maradt a karban hurcibalas, maskulonben fulladasig ordit... Pedig regen olyan szepen elaludt magatol... (Gergo tovabbra is megissza a maga 2-3 decijet elalvas elott, cumisuvegbol, aztan befordul es alszik, no problem.) Talan rajuk tort a szeparacios szorongás? Vagy mi? Nappal is rajuk tor idonkent az ektelen elkeseredettseg, amikor nem segit se az eltereles, se semmi, csak az olbeveves. (Ami igy a kerekedo hasammal mondjuk nem egyszeru, meg szerencse hogy egyelore vagyunk rajuk elegen.) De mi lesz velunk kesobb???

Reggelente igy kukoznak le az emeletrol a racson at...
Apa meg lentrol ugralva csikizi a talpukat... :o)

A masik: nem erdekli oket a mese... kicsik meg hozza? Pedig amugy sokat 'olvasnak', es ha a kepeket is nezhetik kozben, az megjobb, de elalvaskor nem erdekli oket semmilyen tortenet, amit az agyban kellene hallgatniuk... Egy idoben minden este probaltunk nekik olvasni, hogy resze legyen az esti rutinnak, de nem erdekli oket, szetmaszkalnak. Ha olben tartva, sotetben, etetes-altatas kozben meseluk valami meset fejbol, az oke, akkor nem szaladgalnak el, de ez inkabb a karbantartas miatt van, mintsem a mese miatt... Valamelyik nap kinunkban a diavetitessel probalkoztunk... Hat ehhez meg tenyleg kicsik, erre hamar rajottunk, amikor ahelyett, hogy tejecskejuket szopogatva, konnyes szemmel meghatodva neznek az Oreg nene ozikejet, ehelyett visongva-kipirosodva rohangalnak a vetitovaszonkent szolgalo fellogatott terito alatt ki-be a tok sotetben... Nacceru...

Hogy fogjuk elaltatni a harom gyereket majd egyszerre???

Nincsenek megjegyzések: