Google Analytics

péntek, március 05, 2010

Az elsõ szülõi

Tegnapra hirdettek meg az oviban az elso szuloi ertekezletet. :o) Reszunkrol mondjuk igenyelt egy kis szervezest a dolog, mivel este 5.45-kor volt, es nem is voltam biztos abban, hogy milyen szemmel nezik majd, hogy velunk ott lesznek a gyerekek is...

A fiuk csoportszobajaban volt a szuloi, es csak harom szulo jott el (osszesen 10-en jarnak a csoportba), ez kisse csalodas volt. Viszont a tobbieknel is ott voltak a gyerekek, ez megnyugtato volt, es raadasul az osszes gyerek (meg a mieink is!) tunderkent viselkedtek, felmasztak a polcra (na nem ez volt a tunderseg) es leszedtek maguknak egy-egy konyvet, es azokat olvasgattak a foldon ulve... Aztan visszamasztak, visszatettek, es vettek le ujat, vagy elcsereltek. En sokszor elkalandoztam a szuloi alatt es csak gyonyorkodtem a fiukban. :o)

Balazs csak egesz keson tudott jonni, valahogy negyed 7 korul, ugyhogy addig egyedul voltam a harom gyerekkel, de egyaltalan nem volt megerolteto, edesek voltak. (Leszamitva mondjuk azt a negyedorat, amikor keresztul-kasul rohangaltak az osszes szoban es folyoson, még a szuloi elott...)

Maga az 'ertekezlet' egyebkent jo hangulatban telt, megtudtuk, hogy minden gyerek milyen aranyos, hogy van egy kinai kisfiu, aki egyaltalan nem beszel angolul, valamint hogy mikor lesz a fenykepezes az oviban, hogy milyen nagyobb programok lesznek a kovetkezo nehany hetben, hogy mekkora sikere volt a mult heti oceanos bemutatonak, amikor is valami ceg akvariumban hozott mindenfele tengeri allatot, amit megnezhettek es meg is simogathattak a gyerekek, tengeri uborkat, csillagot, teknos, sot egy kis capat is (de azt nem szabadott megsimogatni, ertheto okokbol...) es hogy milyen fundraising esemenyek, azaz gyujtesek lesznek az ev soran.

Ez az egesz fundraising nagyon megy itt Ausztraliaban, legalabbis mindig mindenhol belefutunk. Hol jotekonysagra megy az akarmibol befolyt osszeg (charity), hol csak ugy maguk valasztotta celokra gyujtenek az emberek vagy cegek, alapitvanyok. Az egyik legerdekesebb szamomra a Leukemia Alapitvany gyujtese, ami orszagos szintu, sot elvileg az egesz vilagon megy, hiszen a neve World's Greatest Shave, es az a lenyeg, hogy van egy nap, amikorra vagy valami hulye szinure kell festened a hajad, vagy le kell borotvalni, vagy ilyesmi, es erre gyujtesz penzt baratoktol, kollegaktol, akarkitol, amitaztan odaadsz a Leukemia Alapitvanynak. Peldaul par evvel ezelott az itteni North Lakes-i polgarmesterasszony, aki egy koztiszteletben allo 60-as eveiben jaro, oszhaju nagymama volt akkoriban, azt mondta, hogy o leborotvaltatja a hajat kopaszra, ha a mi shire-unk (járás?) osszegyujt ra legalabb $200,000 dollart. A penz osszejott, az emberek osszeadakoztak, igy aztan a polgarmesterasszony kopaszra nyiratta a hajat. En teljesen le voltam dobbenve, azt hittem, hogy az utolso pillanatban majd valahogy viccesen kibujik ezalol, de nem igy lett. (Benne volt a borotvalas utani kepe az ujsagban annak idejen, de nem talalom sehol, ugyhogy csak az "ilyen volt" kepet tudom feltenni.)

Az oviban persze ilyen pont nem lesz, naluk sutemeny sutos fundraising lesz, hogy aki akar, vigyen be mindenfele sutit a husvet elotti heten, amit bent eladnak a tobbi szulonek az unnepekre, aki rendel, mondjuk 1-2 dollarert darabjat, es a befolyo penz az ovodae. Illetve van most konyvvasar, minel tobbet eladnak, annal tobbet kapnak a kiado cegtol ingyen, illetve aruljak az Entertainment book-ot is, ami pedig egy jo vastag konyv, tele mindenfele kedvezmenyekre jogosito kuponokkal, ettermekre, szallodakra, programokra, mindenfele belepokre, fodraszra, kozmetikusra, szoval mindenfelere. (Ha valakit erdekel, szoljon, rendelek az ovibol!) :o) Es persze ebbol is jutalekot kapnak, amibol tovabbi cuccokat vesznek az ovinak.

Osszessegeben jol telt a szuloi, kozben a fiuk meg is vacsoraztak a halat, amit hoztunk nekik, es este pedig szepen elaludtak, nem volt semmi gond. Szoval jo ez a szuloire jarasosdi. :o) Csak azt nem tudom, hogy majd a suliban, amikor a harom gyereknek egyszerre lesz ilyen, akkor mit csinalunk... ;o)


2 megjegyzés:

Nagyanyó írta...

Szia Lilla, szia Balázs!

10 évvel ezelőtt, március 11-én itt, Budapesten hangzott el a "holtodiglan-holtomiglan", s mondhatjuk, azóta is jól "nyomjátok" :o) Gratulálunk, büszkék vagyunk Rátok, és köszönjük a három tündéri unokát! Isten éltessen, áldjon és őrizzen Benneteket továbbra is!

Nagyanyó, Nagyapó

Névtelen írta...

Én is gratulálok!
És azon a napon is ilyen szép idő volt, ugyanígy esett a hó!
Edit