Google Analytics

péntek, augusztus 27, 2010

Szabadság, Egyenlõség, Testvériség!

Viccesek a gyerekek. Hiaba, hogy Panna sokkal kisebb, mint ok, vagy sokkal fiatalabb, vagy hogy kislany, vagy hogy nem tud jarni, se beszelni, a fiuk teljesen egyenrangukent kezelik. Ha valami olyat jatszanak, amiben varni kell a sorukra, mondjuk hogy Apa kit repuloztet a levegoben, vagy hogy ki kapcsolhatja ki a tevet, akkor teljesen termeszetes modon azutan, hogy a sajat sorukat kivartak es hangoztattak, hogy 'Gergõ jön' es 'Bence jön', azutan ugyanugy mondjak - Panna helyett is kepviselve a jogait - hogy 'Panna jön'. Akkor is, ha szegeny kis Pannanak esze agaban sincs se repulozni, se tevet kapcsolgatni... (Bar ez utobbi irant ujabban mar elenk erdeklodest mutat!) Ugyhogy mese nincs, egyenloseg van.

Pannanak egyelore a kis kek-piros markolos auto a kedvenc jateka, de igazabol barmivel eljatszogat hosszu percekig, edes kis szemlelodos baba, semmi gond nincs vele. (Leszamitva az ejszakai alvast, de olyan kis aranyos, hogy az ejszaka gondjait altalaban nappalra mar elfelejtjuk neki.) :o) Most mar gond nelkul ul, all es maszik. Legkedvesebb idotoltese a gyerekek kisasztala ala valo bemaszas, es annak szisztematikus rangatasa alulrol... De nagyon szeret 'fozni' is a jatekkonyhaban.
Az is vicces, ahogy a fiuk viszonyulnak Pannahoz. Idonkent feltekenyek ra, es ha pl. o ul az olemben, de ok is fel akarnak jonni, akkor mondjak, hogy "Nagyanyo fogja Pannát!" (magyarul siman kiturjak szegenyket az olembol es 'atkuldik' Nagyanyohoz), de azert altalaban inkabb gondoskodnak rola - a maguk teljesen kulonbozo modjan. Ha peldaul sir, akkor Gergo egybol rohan oda hozzank, es ketsegbeesetten kiabal, hogy "Panna sir, Panna sir!", aztan szalad oda hozza, es ad neki jatekot, konyvet, kekszet, mindent, amit talal, hogy segitsen a bajan, a maga kis gyakorlatias modjan. Ha ez nem segit, akkor szorakoztatni probalja, bohockodik, tancol neki. Bence ugyanebben a helyzetben inkabb odafekszik a sirdogalo Panna melle, es megsimogatja, ad neki egy puszit, megölelgeti. O igy segit rajta. Nagyon edesek.

Nagyon vedelmezik is, amikor peldaul jartam ertuk az oviba, es vittem Pannat is babakocsiban, akkor a csoportszobaba erve ertelemszeruen az osszes gyerek rohant oda es nezte, hogy "baby, baby!". Na de ekkor aztan jottek rogton a fiuk, Bendecke behajolt Pannahoz (megnyugtatando), Gergo pedig nagyot toppantott es rakialtott a gyerekekre, hogy "My baby Panna! Go away!" - Es ezt rendszeresen, minden aldott nap.
"My baby Panna! Go away!"
Szoval Panna nagyon szerencses, hogy ilyen batyusai vannak... (Legalabbis most igy latszik... aztan lehet, hogy kamaszkoraban meg majd ezert jar pszichologushoz, ki tudja... :oD)

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Édesek! :)
A képek pedig szuperek!

Fiziék írta...

Hát Pannit az édesanyja le sem tagadhatja :-) Olyan jók a képek!!!!