Google Analytics

szombat, szeptember 25, 2010

Szuszog, fújtat, zihál, sípol, hörög, tüsszög, mi az?

Szerencsés esetben egy lakásba szabadult sündisznó, kevésbé szerencsés esetben - a mi esetunkben konkretan - Panna. Mar jonehany hete kissündisznónak hivjuk (a fiuk meg kis nüsznisznó-nak...), mert ugy szuszog es fujtat folyamatosan, mint gyerekekkoromban az az eltevedt sundisznocska, akit a selypi temetobol mentettunk ki egy hideg teli napon, hogy nalunk teleljen at otthon a jo meleg szobaban. (Minek kovetkezteben az egesz csalad virrasztott egy hetig, mert a sundisznocska édesdeden aludt  napkozben, ejjel viszont megallas nelkul kapirgalt, szuszogott, fujtatott, mindenki nagy-nagy oromere... Nappal viszont en - az akkor kb 5 eves - megszallottan probaltam egy szep nagy piros almat szurni a suni hatara, epp ugy, ahogy a mesekonyvekben lattam mindenhol, de a szerencsetlen szundiszno nem ertette, hogy mit akarok, foleg mikozben alszik... Es persze esze agaban sem volt megturni az almat a hatan, inkabb raugrott es birkozott vele a vegtelensegig. Tobbnyire ejszaka persze...)


De visszaterve Pannara, aki a legaranyosabb sundisznocska a vilagon, es meg almat se akarok szurni a hatara, megis o is virraszt egesz ejjel - velunk egyetemben - es szuszog, fujtat, szorcsog vegelathatatlanul. Es enekel. Hogy jatsszunk vele. Ha mar o ugyis fent van... A hetvegen mar orvoshoz is elvittem, de csak azt mondtak, hogy elkapott valami virust (amit persze nem nehez igy, hogy a nagytesok hetente haromszor hazhoz szallitjak a kulonfele bacikat az ovibol), es hogy szivogassam az orrat es merjem a lazat. Szuper. Es aludni ki fog??? Es meg inkabb: mar mikor?!?


Hat igy vagyunk mi. Es a kis Sün, akit meg lehet simogatni.

4 megjegyzés:

Szalma család írta...

Kicsi Sünikéteknek mielőbbi jobbulást kívánunk és ezzel egyetemben nektek, virrasztóknak pedig mielőbbi átaludt éjszakákat!!!

Eremi írta...

Nagyon kedves bejegyzés, gyógyulást! Panna édes!

gollum írta...

Gyógyulást!

Unknown írta...

Remélem, kicsi Süni meggyógyult mostanra!

Kérlek, nézz be a blogomba, vár ott valami. :)