Google Analytics

vasárnap, október 28, 2012

A Skorpió megette az ikreket reggelire

Nem tulajdonitok nagy jelentoseget a horoszkopoknak, csillagjegyeknek, ilyesmiknek, bar azt ketsegtelenul elismerem, hogy lehet bennuk valami...

A napokban egy masik blogon olvastam egy allati ijeszto erdekes leirast az oroszlangyerekekrol, es ott irta az anyuka, hogy mennyire raillik az o kislanyara. Hirtelen otlettol vezerelve rakerestem az en gyerekeimre vonatkozo leirasokra is nehany forrasbol, es erdekes dolgokra bukkantam. Az elso meglepetes, hogy a leirasok nagyjabol megegyeztek a kulonbozo forrasoknal, mind angolul, mind magyarul. (Tehat talan megsem csak humbug az egesz.) De az ettol is nagyobb meglepetes az volt, hogy mennyire talaloak!!!!

Nalunk mindharom rovidlabu nyilas jegyu, csak ugye ket ev kulonbseggel, (es nem, nem azert, mert csak es kizarolag marciusonkent vagyunk joban Balazzsal), es latszolag egymasnak szoges ellentetben allo termeszettel megaldva, szoval kivancsian vartam az iteletet.

Gyermekeim jellemrajza ma, az en - nyilvanvaloan teljesen elfogulatlan - megitelesem szerint:

Gergo:
A legnagyobb testver, (bar amugy meretben piciket kisebb, mint Bence), a csaladfo szerepet latja el a harom gyerek kozott, mindig gondoskodik a tobbiekrol, nagyon igazsagos, minidg egyenlosegre, bekere torekszik. Igazsagerzete hatalmas, nagyon erzekeny, konnyen sertodos, konnyen siros, de viszonylag hamar meg is vigasztalodik. Nagyon erzelemdus, napjaban tobbszor elmondja, hogy mennyire szeret, sokszor hoz viragot, simogat, puszit oszt. Hos szerelmes, igazi hodito, akarhova megyunk, mindig felszed valakit, vagy ot szedik fel. (Az idosebb nokre bukik, elso es legnagyobb szerelme a nala 5 evvel idosebb Leila.) Mindenki sorsat a sziven viseli, nem hagyja, hogy barki hianyt szenvedjen, vagy hogy barki is hatranyba keruljon a testverek kozul. Nagyon oszinte, a pukizast is mindig bevallja egybol, meg akkor is, ha nem is kerdezte senki, es a jatekban sem csal sosem, meg veletlenul sem, pedig a vesztés egyebkent nagyon elkeseriti. Nagyon szofogado, kotelessegtudo, megbizhato. Imad enni, es ertekeli is a jo etelt, szep talalast, mindent megesz, foleg a brokkolit szereti "mert attol lesz eros", szivesen segit a konyhaban, es szinte minden etkezes utan elmondja, hogy "hmmm, Mami, ez nagyon finom, holnap is ilyet fozzel!" Nagyon okosan gondolkodik, amit egyszer hall, azt mar rogton tanitja is a tobbieknek mint a tema szakertoje. A szamolas nagyon megy neki, es erdekli is, sokszor csak ugy maganak mondogat hosszabb-rovidebb osszeadas-kivonasokat. Nagy szervezo, mindenkit rendezget folyton. Pannat kulonosen ovja-vedi mindentol, igazi nagytestver. A sikertelenseg nagyon frusztralja, hamar feladja, csak abban kitarto, amiben sikerelmenye van. Zenere, rajzolasra o a legfogekonyabb a harom gyerek kozul. Ha nagy lesz, sajat bevallasa szerint hegedumuvesz lesz, es egy nagyon magas toronyhazban fog dolgozni a cityben, ahol van neki egy supermanes versenyautoja, meg egy villam mcqueenes Bencenek, es Pannanak egy fairy-s. Mindenkire gondol, mint mindig. :o)

Bence:
"Kozepso gyerek", idonkent ennek megfelelo oruletes hisztikkel frusztraciokkal, figyelemfelkelto akciokkal, de hihetetlenul okos, piszok gyorsan vag az agya, nagyon jol es gyorsan atlatja es felfogja a bonyolultabb osszefuggeseket is. A logikaja is fantasztikus, nagyon erdekes hallgatni a kovetkezteteseit. A legaprobb reszletekre is kiterjedo memoriaja sokszor ijesztoen pontos ("Mami, ket eve a vonatmuzeumban pont ez a polo volt rajtad!" - fenykepekrol visszakerestem, es tenyleg!), nagyon kitarto, nem frusztralja a kudarc egyaltalan, nem adja fol egykonnyen. Eros benne a versenyszellem, még elaludni is versenyben kell, ("On your marks, get set, go!" - es alvas.) Ami erdekli, abban nagyon ott van, de ami nem erdekli, azt nem lehet raeroltetni se sehogy. Nagyon erzelmes, erzekeny es bujos, de csakis amikor o akarja, ugyanakkor durva is tud lenni, ha olyanja van, hamar odacsap, ha valami nem tetszik neki. Allati manias bir lenni, (pl csak az egyforma kiskockakra vagott kenyeret eszi meg, ha olyanja van, stb...), de ez a legaprobb reszletek iranti erdeklodesevel lehet osszefuggesben. Nagyon ugyesen targyal, barmire radumalja a tobbieket, ugy, hogy azok eszre se veszik, jo iranyito, jo vezeto. Nagyon kreativ, ugyesen epit, szerel, mukodtet, a zenet szereti, de a rajzban nem jeleskedik (egyelore). Imadja a puzzle-ket, logikai jatekokat, szamolos feladatokat, es nagyon jo is bennuk. Nagyon fuggetlen szemelyiseg, es sokszor nehez vele, de amikor meg 'jo passzban van', akkor meg allati vicces es minden beszelgetes egy elmeny vele. Kiskifliben aludni vele a legjobb, mert teljesen atveszi az ember formajat, es résmentesen kepes osszebujni. Ha nagy lesz, teniszbajnok lesz, vagy javito. Ezt mondta. Hogy mit javit, arra nem tert ki.


Panna: 
Tipikus harmadik gyerek, mindig vidam, alkalmazkodo, semmi gondot nem okozo, optimista, lelkes, porgos, dumalos, gyorsan tanulos, onallo, gondoskodo, tunderbogar. Nagyon analitikus, orakig elvan egy valamivel, szivesen szuszmorog, rajzolgat, kirakozik, legozik, ilyesmi. A zenet o is szereti, tancol, porog, de peldaul a hangversenyeket nem birja vegigulni egyaltalan (ellentetben a fiukkal, akiket pici koruktol kezdve megnyugtatott a komolyzene). Nagyon erzelemdus es gondoskodo, mindenkin es mindenkinek segit, erejen felul is akár, nem frusztralodik a kudarctol. Gergot-Bencet imadja, sikitva orul, ha hazajonnek ovibol, ugyanakkor egyedul is nagyon jol eljatszik. Szerepjatekozik sokat, 'kavet foz', vagy borsofozeleket, az igazi konyhaban is szivesen segit. Sokat 'takarit', (egy popsitrolovel feltorli a konyhat, majd a kezet-labat, vegul a szajat is...), pakol. Nagyon sportol, koveti a fiukat mindenben: rollerozik, biciklizik, focizik, teniszezik, "mint a fiuk", le nem marad toluk egy lepest sem. Hol egyikhez, hol masikhoz huz jobban, mikor hogy alakul, de alapvetoen teljesen beilleszkedett kozejuk, vele teljesedett be az "Egy mindenkiert, mindenki egyert!" elmelet a harom gyerek kozott. Szo nelkul kiveszi a reszet mindenbol, ugyanugy tologatja korbe a fiukat a ruhaskosarban, mint ahogy ok tologatjak ot, a meretbeli kulonbseg egyaltalan nem aggasztja egyikuket sem. Korat meghazudtolo modon kirakozik, es csinalja az iskolaelokeszitos keszsegfejleszto jatekokat a fiukkal az ipaden vagy a telefonon. Lelekben o is 5 eves kisfiu. Termeszetesen neki is Villam McQueen az aktualis kedvenc, es o is a legmagasabbra maszik a maszokan, es neki is kell foci cipo, es a fiuk poloja, es a fiuk nadragja, kozelharcot vivunk reggelente, hogy legalabb bugyit a sajatjai kozul valasszon, de azert aludni a Dora babat viszi. Nagy szineszno, toppantasaival igazi kis diva bir lenni, de a legedesebb kislany a vilagon, mar ebredes elott is mosolyog.

Ezek utan pedig alljon itt a Nyilas gyermekek altalanos jellemrajza a netrol:

A Nyilas gyermek megnyerő, barátságos, könnyen alakítható. Elsősorban kitartását szükséges szem előtt tartani és erősíteni. Könnyen feladja az olyan feladatok teljesítését, ami nem megy egyszerűen. Ha van akire felnézzen, és az következetesen viszonyul hozzá, könnyen alakíthatóvá válik. A Nyilas gyermek békés, kényelemszerető, engedékeny, tapintatos, szereti az élet szép oldalait. A mozgékonysági, vándorlási ösztön igen erős benne, ezért a szülők oldják meg, hogy kiélhesse mozgásvágyát, különösen a sportban. Saját dolgaiban félénkséget mutat, mert nem szereti a veszekedést, barátai ügyét azonban nagy buzgalommal karolja fel, és kitart mellettük. Nagy a közlési vágya es soha nem csal.

Mit mondjak.  Egesz talalo... :o)

3 megjegyzés:

Veg Kati írta...

Kituno leiras! Es gyonyoru gyerekek!

AtonHotep írta...

Aranyosak mind! :)
Azért az asztromókia témájához azt tudni kell, hogy a teljes képhez nem elég a Nap pozícióját meghatározni, a személyiséget az összes bolygó helyzete és a különböző fényszögek határozzák meg. Sztem ha egy fullos radixot látnál és elmagyarázná egy hozzáértő, gyerekeidet nem ismerve és ezt a leírást még nem olvasva, lehet, hogy ugyanide jutna el... ;) Legalábbis én csodálkoztam jól, amikor elsőnek egy fullosat olvastam magunkról...

Lilla írta...

Kati: Koszi!

AtonHotep: Tuudom, tuuudom, de csak ennyire futotta... :o) Inkabb csak a magam oromere szedtem ossze roluk ezt a kis pillanatnyi jellemrajzot, kivancsi vagyok, hogy mennyire marad igy nagyobb korukra.