Google Analytics

csütörtök, december 18, 2014

A konyvtarban

Par hete Panducka nyuzott, hogy menjek el vele a konyvtarba, mert meg sosem lattam az uj konyvtarat, ami par honapja nyilt, ahova a Mami vitte el oket korabban.
Azt hiszem ez volt az.
Rendben, mondtam, szombat delelott van, Lillanak ugyis valami teendoje akadt ugyhogy levittem a gyerekeket. A konyvtar szep tagas,  es szerintem a mi kis angyalfoldi szabolorinckonyvtarunkban , vagy akar a foiskolai konyvtarunkban is tobb konyv volt, mint itt, de lehet, hogy csak kicsi voltam es soknak tunt. 

Irhatnam, hogy a rendkivul hangulatos es csabito konytar, amely nemregiben epult itt a mi keruletunkben, igen kellemes hely egy kis csaladi kikapcsolodashoz, es minden kisgyerekek apukanak ajanlom, aki erre jar, hogy feltetlenul ugorjon be ebbe a tagas, szepen kialakitott, egyszeruen berendezett konyvtarba. A monoton szinek es minden dekoraciot mellozo dizajn tokeletesen megfelel az elme kibontakozasahoz es igen kellemes lelki feltoltodest okoz. Na ez 60 szo volt. Ennyi eleg is. Itt egy kep, egy foto tobbet er mint 60 szo. Nem? De.

Szoval a gyerekek mar tudtak hogy mi a menet, vissza kellett vinni a konyveket, beszkennelni a szamitogepen es mar mehettunk is. Valami ilyesmi gepek voltak es nem is kellett a morcos konyvtaros neninek adni a konyveket hogy pecsetelje be.

Majd a gyerekek rohantak a gyerek-sarokba ahol mindenfele mesekonyvek voltak. Panna rogton valasztott egyet, majd a fiuk kovetkeztek. Gergoci talalt valamit es Bence pedig Star Wars konyvet akart. Majd en is korbeneztem, hatha talalok valami jo konyvet rajzolni. Azt mondjuk nem talaltam, de meglattam a Star Wars konyveket Bendeckenek. Gyorsan el is rakott 3-at. Panduckanak is megvolt a harom mesekonyve hamar, csak Gergonek volt egy, de o mondta, hogy egy is eleg neki, mert 'nem a mennyiseg a lenyeg', ezt mar biztos hallotta valahol. Rendben. Ahogy megyunk ki a sorbol, Panna levesz egy kis piros konyvet a polcrol, hogy o inkabb ezt keri. Egy kis 7cmx12cm-es konyvecke. 

Majdnem ravagtam az igent, de aztan elolvastam a cimet: "Viccek- Amit minden nonek tudnia kell"

Na ezt nem, Panducka, ez nem neked valo. Es akkor elkezdodott az eloadas, hogy de pedig o pont azt akarja. Mondtam keressunk valami masikat. Nem akartam beegni a konyvtaros nenik elott. Eloszor is mit gondolnak rolam, hogy a gyerek kartyajan veszem ki ezt az izlestelen konyvet. Aztan ha rakerdeznek, es azt mondom, hogy az 5 eves kislanyom akarta, aki meg olvasni sem tud akkor meg en leszek a budos diszno. Hat nem. Ugyhogy korbe jartuk az egesz konyvtarat, hogy keressunk egy hasonlo kis piros konyvet. En sietve, harom gyerek mogottem, kiabalva, kerestem a konyveket. 

- Ez jo lesz panducka? - mutattam egy kis kek konyvre. 
- Nem, piros kell!
- Ez jo lesz?  
- Nem, tul nagy!
- Ez jo lesz?  
- Nem, ezen kep van. 

Vegul akkor meggyoztem, 10 perc konyorges utan, hogy valasszon a gyerek reszlegrol. Kozben Gergo eszrevette, hogy o csak 1 konyvet valasztott, es lefekudt a foldre, hogy ez nem igazsag, mert neki csak egy konyve van. (A 'nem-a-mennyiseg-szamit elmeletét eddigre elfelejtette...)

- Rendben valassz megegyett. 
- De nem talalok jot. 
- Ez jo lesz? - mutatok neki egyet. 
- Nem. 
- Panducka, ez neked jo lesz a piros diszno konyv helyett? 
- Nem - mondta Panduc duzzogva. (Remek.)
- Bence te jol vagy a 3 Star Wars konyveddel? 
- Ez jo lesz neked Gergo? - mutatom neki a konyvet a lajharrol.

Ez olyan Startup-os, modern anyuci irta konyv, amiben kb 20 oldalnyi kep van de egyetlen betu sem. A feladat a szuloe hogy minden oldalhoz kitalalja a tortenet. Nagy elonye hogy 3 evesek is tokeletesen el tudjak olvasni.
- Nem - Felelte Gergo aki mindjart 7 eves, fekve a foldon. Mindez a 10 perc kovalygas utan, ami kozben mindenki elnevezett a konyvtarban mint a "Rohano apuka a harom hangos gyerekkel" 

- Panna te kered ezt? 
- Igen, ezt akarom. 
- En akartam eloszor - kialtott Gergo
Na es innentol ujabb 7 perc, szuloi taktikak cimu eloadas kovetkezett, hogy meggyozzem a ket gyereket hogy:
- Nem baj hogy Panna veszi ki, te is olvashatod majd Gergo
- De Pannanak mar 4 konyve van, Gergonek meg csak egy
- Akkor hozza Gergo, de azt Panna nem engedte
- De Gergonek ez a kedvenc konyve es ezt akarja. 

Es ugyebar kiabalni nem illik a konyvtarban, mert mar igy is mindenki engem nezett, szanalommal vagy utalattal, azt nem tudom. 

Azt hiszem, a vegen elvettem mindenkitol az osszes konyvet es elindultam a kijarat fele. 

Amikor hazaertem, persze jol megkaptam Lillatol a magamet, hogy nem kovettem a szabalyokat, mert hogy ok mar elozetesen megegyeztek, hogy fejenkent maximum 3 konyvet lehet kivenni (ezen megbukott Panna), es hogy nem lehet Start Wars konyvet kihozni  - persze ezekrol a szabalyokrol melyen hallgatott az osszes gyerek a konyvtarban.

Ugyhogy ezek utan en is felallitottam az en szabalyomat: ezek utan jarjanak a gyerekek inkabb tovabbra is az anyjukkal a konyvtarba, mert velem tobbet nem jonnek, az biztos... 

1 megjegyzés:

safi írta...

:-D :-D :-D :-D