Google Analytics

szombat, december 13, 2003

Korabban szo volt a karacsonyi szokasokrol, es Zoli emlitette is a karacsonyi kozos eneklest, azaz a Christmas Carol-t.
Egy ilyen esemeny meg volt hirdetve ott is, ahol a telket vettuk, es gondoltuk, hogy mindenkeppen elmegyunk megnezni, legalabb meglatjuk, milyenek az ottlakok, meg egyaltalan, elkezdunk resztvenni a helyi kozossegi eletben. :o)

6-9-ig volt meghirdetve a dolog, mi eppen pont 6-ra ertunk oda, de mar nagyban folyt a moka. Az egesznek kicsit olyan otthoni bucsu vagy vurstli jellege volt, volt kis oriaskerek a gyerekeknek, meg egy hatalmas orias csuszda, ezeket mind ingyen hasznalhattak a gyerekek, csak sorba kellett allni.

Ahogy mentunk be a kocsival, vegig tereltek az embereket, sorban toltottek meg a parkolokat, nem kellett orakig kovalyogni, mire talaltal valami helyet, hanem feltuno sargaruhas emberek lampakkal meg tablakkal iranyitottak, hogy merre menj, hova allj. Nagyon szervezett volt!

Volt haromfele kaja, bbq virsli, azaz ott helyben frissen vaslapon kisutott virsli-kolbasz kis hagymas kenyeren, $1 dollarert, az ottani altalanos iskolasok szulei csinaltak, es a bevetelt a suli kapta, tovabba volt meg egy vattacukros, es egy indonez bufe.

Rengetegen voltak, tobbseguk valamilyen karacsonyi viseletben, karacsonyfadiszek a fulben fulbevalogyanant (Ez nagy divat, az utcan is sokan jarnak igy ilyenor karacsonytajt), girlandok az emberek fejen, meg nagy szarvasagancsok, es a vegkepp elvetemultek komoly mikulas sapkat sem atallottak felvenni, a 30 fokos melegben...

A toparton felallitottak egy kis szinpadot, es ott tortent a "musor". Volt egy fiatal lanyokbol allo korus, akik nyilvan karacsonyi dalokat enekeltek, az est folyaman tobbszor fellepett a helyi pre-school es az altalanos iskola 'korusa', ami 5-6-7 eves gyerekekbol allt, es tunderien enekelgettek a szinpadon, meg mutogattak (tudjatok, mint a YMCA-ben is, ok is mindig mutogattak, hogy eppen mit enekelnek: fenyofa, alvas, stb.), zabalnivaloak voltak. A dalokat alig-alig lehetett ugyan felismerni, de szerencsere meg a musor elott osztogattak musorfuzetet, amiben benne volt az osszes dal szovege, meg a sorrendje is, tehat az alapjan nagyjabol ra lehetett jonni, hogy mit is enekelnek a gyerekek. :o)

Aztan fellepett a helyi polgarmester es a jegyzo is, piros szerkoban, mikulassapkaban, es Jingle Bells meg ilyeneket enekeltek meg tancoltak ketten a szinpadon... Halaliak voltak! Kicsit olyanok voltak, mint a Pa-Do-Do, marmint alkatra, de ettol fuggetlenul nagyszeruen ereztek magukat, meg az embereknek is tetszettek. Most mar legalabb tudjuk, ki a polgarmester meg a jegyzo Mango Hills-ben.

Na, aztan hosszas eneklesek utan besotetedett, es elerkezett a tuzijatek ideje. A to fole lottek a raketakat, gyonyoru volt!!! Le voltam nyugozve, tenyleg. Nagyon szep volt.

Aztan megerkezett a Mikulas is, termeszetesen, nagyon klasszikus Mikulas volt, nagy gondor, feher szakallal, szemuveggel, nagy hassal, fekete ovvel, minden, ahogy kell. Mindenkinek hozott ajandekot, nekunk is! :o), mindenki kapott egy nyalokat. :o) A gyerekek kaptak szemelyre csinalt lufit is, olyan cso-lufi, amibol midenfele alakzatot lehet csinalni. Voltak kiskutyak, oroszlanok, elefantok, koronak, ilyesmik.

Allati sok gyerek volt, osszevissza szaladgaltak, gondolom elveztek, hogy vegre nem kell koran lefekudni, hanem akar este 9-ig is fent lehetnek! :o) Nagyon helyes csaladokat lattunk, jo volt latni, hogy jovore mar mi is itt fogunk lakni! :o)))

Mivel Balazs harom napja eleg beteg szegenyke, ezert mi mar 8 korul elindultunk hazafele.
Ahogy setaltunk a topartttol a kocsinkhoz, a sargaruhas emberek meg mindig ott voltak, es megallitottak a kocsikat, ha valaki at akart menni az uton.
:o) Korulbelul 2-3 percenkent jott 1-2 auto, tehat gyalogosan is tok nyugodtan lehetett volna kozlekedni, anelkul, hogy barki megallitotta volna a forgalmat, de azert igy sokkal biztonsagosabbnak tunt. :o))))) Vicces volt. (Gondolom, hogy ez is inkabb a gyerekek biztonsaga miatt volt, mert azok aztan nyaklo nelkul szaladgaltak ossze-vissza mindenfele.)

Hat, ez volt a mi Christmas Carolunk. Ha jottok, feltetlenul menjetek el egy-ket ilyenre, szinte mindennap van valahol, foleg az iskolak es templomok kornyeken erdemes nezni a programkiirasokat.

Na, megyek dolgozni.

Nincsenek megjegyzések: