Google Analytics

szerda, augusztus 09, 2006


Állatfarm az állomáson

Ma reggel munkaba jovet kisebb csoportosulast lattunk a vonatallomason, a mozgolepcsok tetejenel. Odaleptunk, hogy ma reggel vajon mi osztanak (mert mindig szoktak mindenfele termekmintakat osztogatni, muzlit, kakaot, kavet, levesport, ilyeneket), es akkor lattuk, hogy egy olyan 3x3 m, combkozepig ero kis ketrecke korul csoportosulnak az emberek, ami tele van mindenfele haziallatokkal: kiscsibe, kiskacsa, nagy tyuk, nagy kacsa, kismalac, kiskecskek, kis es nagy baranykak, meg minden!!!! Szetzabaltuk, nezegettuk vagy 10 percig oket. Meg is lehetett simogatni egyiket-masikat, hozza voltak szokva, nagyon edesek voltak. (Utana probaltam is meggyozni Balazst, hogy egy ekkora kis helyet mi is elkerithetnenk, es tarthatnank otthon ilyen allatokat, de aztan o jott azzal, hogy de hat azok meg is nonek, es hogy kulonben is mit csinalunk veluk, mert megenni nem birnam, az biztos. Olyan egy hajlithatatlan, mar a bocit se engedte a kertbe, amit a multkor akartam. Pedig pont elferne egy a konyha mellett. :o(

Kellene keresni valakit, akinek vannak kisallatai, es azokat idorol idore meglatogatnank! Es akkor meg lehetne nyomogatni a kis allatkakat, es az tok jo lenne!! Nagyon edesek voltak, teljesen ellagyultam toluk. A kiskecskek baribuccoltak is, es egyszer a nagy kecske is oldalba dofte a nagy baranyt, aki ettol nekidolt a keritesnek, de aztan tovabb ment, mintha mi sem tortent volna. :o) Orakig el tudtuk volna oket nezni, de menni kellett munkaba. (Ez is milyen hulyeseg.) :o(

Persze megvolt a kis allatsereglet oka is, jovo heten itt az EKKA, ami az itteni legnagyobb show, es azt reklamoztak. Minden allamnak megvan a sajat show-ja, Sydneyben (NSW) az Easter Show, Queenslandben pedig az Ekka. (A tobbi allamot nem tudom.) :o) Olyasmik ezek, mint otthon mondjuk egy nagyobb bucsu, orisaskerekkel, korhintaval mindenfele ilyesmikkel, szazmillio bodeval, ahol vehetsz ezt-azt, stb. Mivel itt az EKKA eredetileg valami mezogazdasagi kiallitaskent indult evekkel ezelott, ezert ezt a jelleget is megtartottak, es ilyenkor felvonulnak a farmerek is a mindenfele allataikkal, lovakkal, tehenekkel, ilyesmikkel, es persze van allatsimogato is a kicsiknek. (Mert hat azert az EKKA vegul is a kicsiknek szol azert nagyreszt, batr ketsegtelen, hogy rengeteg a felnott is.

Ami igazan ausztrállá teszi ezt az egesz show dolgot, az az, hogy bar maga a rendezveny altalaban 1 hetes, egy nap mindig munkaszuneti nap azon a heten. (Igy probaljak biztositani azt, hogy mindenki eljusson a show-ra, ha akar.) A szervezettsegre vall, hogy ugy szokott lenni, hogy az allamon belul nem mindenkinek ugyanaz a munkaszuneti nap, hanem teruletenkent valtozik, hogy ne legyen az, hogy mindenki azon az egy napon nyomul, es akkor tumultus lesz. Ugy van valahogy, hogy a Brisbane-ieknek szerda a szabadnap, a Gold Coast korulieknek a csutortok, a Sunshine Coast-on eloknek pedig talan a kedd. Igy aztan szepen eloszlik a tomeg. Okos.

Mi nem nagyon megyunk ki, Sydneyben sem jartunk, itt sem voltunk meg, de valahogy nem is vágyunk egyelore. Talan ha gyerekei vannak az embernek, az mas, akkor talan musz menni a gyerekek miatt. De egyelore el vagyunk nelkule. De a munkaszuneti nap azert jol jon! :o) Most mar ez az utolso public holiday karacsonyig. (Meg szerencse, hogy addig azert nekunk lesz egy jo nagy szabadsagunk! Kulonben hogy birnank ki karacsonyig?!? ;o)

Nincsenek megjegyzések: