Google Analytics

vasárnap, május 13, 2007

Tûzkereszt, vagy amit akartok

Bizony, atestunk a tuzkeresztsegen, es ellatogattunk - igy majdnem 5 ev itt let utan eloszor - a Magyar Hazba Marsden-ben.

Gyereknapi mulatsagot rendeztek, es eredetileg ugy volt, hogy regi jo baratunk, a Kolbaszos Feri fog bogracsgulyast fozni es langost sutni, amit semmikepp sem akartunk kihagyni, ugyhogy bejelentkeztunk. Aztan - nem sokkal a jelentkezesunk utan - kiderult, hogy van némi kavaras, es megsem o foz majd, hanem siman a magyar hazbeli konyha, de akkor mar nem akartuk lefujni az egeszet, es megis elmentunk.

Az igazat megvallva eleg vegyes - sot inkabb negativ - eloerzettel mentunk, leginkabb azert, mert azert sajnos tobb rosszat hallottunk a magyarhazrol, mint jot, igy aztan most se vartunk csodat. Igaz, hogy nehany hettel ezelott csinaltak ott egy allati jol sikerult bulit, ugyhogy azert volt remeny arra, hogy ez se lesz talan olyan rossz. :o)

Odaertunk, viszonylag koran, ott talalkoztunk Meliekkel, Bettiekkel, Zsuzsiekkal, jatszottunk kicsit Benivel (ok a delutani gyerekprogramra jottek) aztan 'belevetettuk magunkat az ejszakaba'... Ahogy azt mi szoktuk. :o) A szervezo srac (Pali) korbevezetett minket a Magyar Hazon, es meg kell mondjam, egesz komoly hely, szep a kornyezet is, meg minden. (Csak az a kar, hogy olyan bazi messze van...) Latszott, hogy bazi sok energiat fektettek most a szervezok a berendezesbe is, tok komoly vilagitas volt a 'diszko helyisegben', meg minden. Le a kalappal ezek elott a Paliek elott, mert azert nem semmi melo (+idegeskedes) lehetett mogotte...

Osszbenyomasok:
+ maga a haz egesz jo benyomast tett rank (lasd feljebb)
+ a tarsasag atlageletkora joval alacsonyabb volt a vartnal
+ osszeakadtunk nehany olyan ismerosunkkel, akiket mar ezer eve nem lattunk
+ nagyon jo hangulat volt (mi ebbol szemelyesen nem sokat ereztunk, mert mire hangulat lett volna, mi beajultunk, es hazamentunk. Hiaba na, oregszunk... De a tobbiek hajnalig tancoltak!)
+ rengeteg fiatal magyar csalad volt, kisgyerekekkel, akiket nem ismertunk eddig. Beni be is csajozott, es meg kell mondjam, hogy zsenge kora ellenere igen jo izlessel valasztott ki egy hasonlo koru (1 ev koruli) tunderi gondor kislanyt, es ot hajkuraszta. Hiaba na, apja fia! :o)

- a gulyas es langos sajnos nem volt az igazi... A beigli se... az almaspite allitolag jo volt, amibol viszont mi nem ettunk... :o)
- ugy volt meghirdetve, hogy hozd a sajat italod, de amikor az ember a sajat soret itta (nem mi nyilvan), akkor a bárosok rászoltak... (Korrigalas vegett lasd a kommenteket, ez utolag kiderult, hogy mi tudtuk rosszul, megsem ugy volt meghirdetve. De raszolni azert raszoltak az emberre!) ;o)

Osszessegeben tehat jol ereztuk magunkat, es bar nem hiszem, hogy torzsvendegekke valnank, azert lehet, hogy neha-neha elmegyunk majd egy-egy rendezvenyre. Leginkabb a tavolsag a gat, meg hat azert az is igaz, hogy orias buli ide vagy oda, mi azert csak a mar meglevo baratainkkal beszelgettunk, es alig-alig ismerkedtunk. Gyakorlatilag az egyetlen ismerkedes reszunkrol Marti volt, aki nemreg erkezett Brisbanebe egyedul szegenyke, es vele dumaltunk. (Marti aranyos, a blogjainkrol ismerjuk egymast kolcsonosen. :o)

Hat ezek vannak errefele... Ja, azota voltunk megint etteremben, a legkozelebbi ajanloban a Pane e Vino olasz ettermet fogjuk velemenyezni. :o) Tartsanak velunk, hamarosan jovunk! :o)

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sziasztok,
Majdnem stimmel minden, leszamitva a BYO, ami csak soft drinkre volt meghirdetve este 7-ig. A multkor volt rendes BYO , mert kibereltuk a helyet, most viszont ingyen megkaptuk amivel nincs BYO a bar nyitvatartas alatt. A meghivo a forumon ott van, abbol kiderul. Amugy orulok, hogy jol ereztetek magatokat, tervbe van veve a folytatas, fel kellene dobni vegre azt a helyet, mert hatalmas potencial van benne. Ez eddig csak a kezdet volt, majd mindig javitunk valamin. (amig birom idovel es energiaval) Errol jut eszembe, jo lenne ha a forumot kovetnetek, mert keszuloben van egy-ket dolog. Legkozelebb a Feri foz es segithettek Ti is. Reszletek a forumon.
Nagy hetvegenek nez ki!!!

Udv,
Pali.

Lilla írta...

:o) Szia Pali, nem is tudtam, hogy Te is olvasol minket. :) Mindjart korrigalom a BYOs cuccot a posztban. :)

A forumot Balazs koveti asszem, mert nekem nincs hozzaferesem a yahoo oldalakhoz bentrol. :( Igazsagtalansag. Szerencse, hogy legalabb a blogot tudom irni. :)

Tovabbi jo munkat! :)

Névtelen írta...

Mit gondolsz, hogyan tudtam osszeszedni a csapatot a forumra ???? Blog-ok es IWIW ! :-) :-)
Mizujs az Augusztusi programmal? (reszletek a forumon). Ott valoban Feri foz !
Sziasztok,
Pali.

Lilla írta...

Az augusztusi program nalunk nem all sajnos, de majd figyeljuk a kepeket a forumon! :o)