Google Analytics

kedd, december 04, 2007

36 és fél hét

Vissza a bababloghoz. :o) Ujabb het telt el - ismet esemenytelenul. Tegnaptol az esti meseben mar veget ert a visszaszamlalas, es most mar mondogatjuk a kicsiknek, hogy ha akarnak, most mar biztonsagosan kijohetnek. De nem akarnak...

Penteken voltunk ultrahangon, ahol is kiderult, hogy a kicsik fejenkent 2,8 kilosak (!) es 50 centisek. (Ha belegondolok, hogy nehany hete meg azon gorcsoltunk, hogy barcsak elernek a 2 kilot, mielott megszuletnek, most meg ugy nez ki, hogy mar most, 8 honaposan nehezebbek, mint pl en voltam szuletesemkor...) Viszont ez most kabe olyan erzes, mint egy 6 kilos gyereket hordani... :o) A hasam mar leszallt nehany napja, a konyv szerint ez a 36. het korul esedekes, nekem is pont akkor tortent, ugyhogy teljesen a konyv szerint alakulok. :o)

Egy erdekesseg. Az eddigi 8 honap alatt minden orvos vegig azt mondta, hogy csaszarral kellene szulni a kicsiket, mert hogy az nekik a biztonsagosabb, rovidebb, kevesbe stresszelnek, es kevesebb a szuletes kozbeni serules lehetosege. Ugyhogy ehhez tartottuk magunkat. Aztan a ket hettel ezelotti vizsgalaton a doktorno azt mondta, hogy szerinte meg pont hogy inkabb termeszetes uton kellene megszulnom, mert hogy az sokkal kevesebb szovodmennyel jarna, meg minden. Na, most legy okos, ahany orvos, annyifelet mond... Azt tanacsolta, hogy jojjunk haza, gondoljuk at, es majd a jovo heti vizsgalat alkalmaval dontunk. Ugyhogy a vizsgalat utan hazajottunk, es elolvastunk mindent, ami ebben a temaban fellelheto volt, kb. 3 orat toltottem a neten is kulonbozo forrasokat olvasgatva, es nem sokkal jutottam elorebb, mert az egyeduli gyerekek szuletesevel kapcsolatban egyertelmuen a termeszetes utat javasoljak mindenhol, de ikrek eseteben megoszlanak a tapasztalatok es a velemenyek, es persze ertelemszeruen nincs is ebben a temaban annyi rengeteg adat. Ikreknel kicsit a csaszar mellett talan tobb velemeny szolt a fellelheto irodalomban, ezert efele hajlottunk mi is.

Vegul meg mindig ketsegek kozott visszamentunk mult heten az orvoshoz (minden alkalommal mas orvos van, nem lehet tudni elore, kihez is kerul az ember, hacsak nem privat beteg es kifejezetten valaszt egy bizonyos orvost es fizet is erte, de public betegkent nincs valasztasi lehetoseg), es elmondtuk neki a dilemmankat. O egybol azt mondta, hogy o egyertelmuen a csaszart ajanlja azert, amiert az eddigi osszes orvos is a mult hetit kiveve, mert a termeszetes szules nekem mint szuloanyanak elonyosebb, mert kevesebb a szovodmeny lehetosege, es a felepules is joval kellemesebb es gyorsabb, viszont a gyerekekre nezve az en esetemben a csaszar a kevesbe veszelyes, a fenti okok miatt (gyorsabb, stresszmentesebb, kisebb a kockazata). Raadasul mivel a masodik babanak, (aki poziciojanal fogva masodikkent fog megszuletni), hozzam hasonloan eleg magas a pulzusa, attol is tartanak, hogy termeszetes szules eseten esetleg amig az elso baba szuletik, addig a masodik stresszel, es megjobban felmegy a pulzusa, es nem tudnak mit csinalni vele. Mig a csaszarral 2 perc alatt kikapjak mindkettot, es nem lesz idejuk stresszelni. :o) Ugyhogy akkor innentol kezdve el is dolt a dolog, csaszar lesz. Kicsit sajnalom, de a picurok biztonsaga a legfontosabb most, aztan majd a kovetkezot szulom rendesen! :o)

A heten meg is jott az ertesito level a mutetre valo kiirasrol, es mikorra vagyok kiirva? December 24-re. Szentestere. :o( Szegeny gyerekeknek nem eleg, hogy egymassal osztozniuk kell majd a jovendo szulinapjaikon, de raadasul meg karacsony is... :o((( Na, majd kitalalunk valamit, Balazs mondta, hogy majd juliusban tartjuk a szulinapjukat mindig, fel ev eltolassal. :o) Vagy valami. Igazabol abban bizunk, hogy nem fognak bent maradni addig amugy sem, hiszen dec 24 az mar nekem majdnem a 40. het, nem hiszem, hogy addig kitartananak bent, hiszen mar most se nagyon fernek. (Eddig is ereztem, de az ultrahangon most latni is lehetett, hogy az egyik baba rendszeresen betornazza a feneket a bordam ala, hogy jobban ferjen. Remelem, kis fokhagyma feneke lesz, es nem noveszti nagyon nagyra, mert a bordam tagulasa veges...)
(Csak a felreertesek elkerulese vegett: azert szeretnenk, ha kibujnanak mar, mert ikreknel a 37. het szamit teljes idonek, tehat gyakorlatilag mar keszen vannak, raadasul igen jo meretuek is, innentol mar tulhordas van, mindannyiunknak jobb lenne, ha kibujnanak lassacskan.)

Amugy erdekes, mert most az utobbi egy hetben teljesen uj erore kaptam, es az eddigi teknoc sebessegemet nyuszira csereltem (na jo, nem duracell nyuszi, de a teknosnel mindenkepp gyorsabb!), es sokkal konnyebben mozgok, mint eddig! Pedig a suly egyre csak no, 16kg korul van most rajtam a ket babaval. Arra tudok gondolni, hogy talan az lehet, hogy mivel leszallt mar a hasam, a sulypontom talan kozelebb jott a gerincemhez, es nem huz annyira elore, mint eddig, es ezert erzem konnyebbnek talan a mozgast. Mindenesetre erdekes, azt gondoltam, hogy eddigre mar tuti meg se fogok tudni moccanni. Erre meg tessek, most eledtem ujra hamvaimbol. :o) A feszekrakas rajtunk is rajtunk van, ami elvileg a kozeledo szules jele, de mivel ez nalunk gyakorlatilag mar az elso honaptol jelentkezett, igy ennek nem tudok tul nagy jelentoseget tulajdonitani... Raadasul Balazs is boven benne van, es o meg nem tudom, mikor tervez szulni... ;o) Mindenesetre a karacsonyi dekoralast beiktatjuk ezen a heten, biztos ami biztos alapon. (Itt ugy van, hogy a csaladok altalaban mar december elejen feldiszitik a hazakat, karacsonyfat, mindent, viszont dec 26-an le is szednek mindent - szemben az otthoni dec 24-i feldiszitessel es vizkereszti leszedessel.)

Tegnapelott szilvasgombocot foztem, es istenien sikerult, bar nem lett valami edes (a diabetes miatt nem tettem bele cukrot), de Balazs az ovet utolag meg tudja cukrozni, es igy pont jo lett mindkettonknek. :o) Gondoltam, hogy hatha attol majd beindul a dolog, es majd meselhetjuk a gyerekek 21. szuletesnapjan, hogy "nahat, amikor szuletettek, aznap meg szilvasgombocot foztem", de vegul egyaltalan nem bujtak ki aznap (sem), hanem szep bekesen beeszegettek a gombocokat.

2 megjegyzés:

krisz írta...

Nahat, nem semmi milyen nagyokra nottek a fiuk! Az se semmi, hogy milyen jol viseled meg a dolgokat, le a kalappal elotted! :)
A szulinap+karacsony dilemmat konnyu feloldani: 24-en szulinap, 25 reggel karacsony, hiszen itt akkor szokas ugyis ajandekot nyitni, nem? Vajon te mit kertel iden karacsonyra? :) Ket gyorsan kozeledo golyat? :))

Lilla írta...

:o) Ezek a golyak nem hallgatnak senkire, pedig meg tejet meg sutit is tettem ki nekik... Vagy azt a Mikulasnak kellett volna?!? ;o)