Google Analytics

szombat, március 01, 2008

Buddha es Sajtkukac

Most, hogy mar elmultak a gyerekek 2 honaposak, es mar komoly kifejlett szemelyiseguk van :o), gondoltam irok egy kis elemzest a termeszetukrol. Ugyan a mieink ketpeteju ikrek, tehat a kulonbozoseg nem meglepo, de azert azt nem gondoltam volna, hogy ennyire szoges ellenteteik lesznek egymasnak, mind kulsoleg, mind belsoleg.

A kulsejukre vonatkozo kulonbsegek latszanak a fotokrol, ugyhogy ebbe nem is megyek bele, de azert az tenyleg erdekes, hogy nincs egyetlen egy olyan kulso jellemzojuk sem, ami egyforma lenne... Kulonbozik a fejuk formaja, az alkatuk, a fuluk, a szemuk, a hajuk, a szajuk, a boruk szine, minden de minden. Meg csak annyira sem hasonlitanak egymasra, mint ket 'atlagos' testver. Meg a vercsoportjuk is kulonbozo!

De ami igazan erdekes, az a belsejuk. :o) Gergo egy igazi kis Buddha, mig Bence egy total Sajtkukac. Gergo csendes, nyugodt, nem beszel sokat, nem sir, de nem is mosolyog tul sokat, nagyon turelmes es beketuro, olyan igazi komoly, megfontolt, es csendesen szemlelodik egesz nap. Bence mindekozben allando mozgasban van, be nem all a szaja (el nem tudom kepzelni, honnan orokolte... ;o), egyetlen pillanatra meg nem all, sokat nevet, de tobbet is sir es erosebben is, szoval joval temperamentumosabb. (Szerintem titokban valahol nezi a Futrinka utcat, es a Morzsa kutya lehet a kedvence, mert Bence folyton azt hajtogatja, hogy Beüüüü, beüüüü. :o)
Gergo nem tudom, mit nez titokban, de o meg mindig duplat tusszog, es utana dumal, hogy Pci, pci, haaaaaaa. Ilyeneket mondanak. :o)

Gergot siman le lehet tenni, ha almos, szepen csondben elaltatja magat. Bence fulsuketitoen visit, ha mar nagyon almos es nem tud elaludni. Ha ehesek, Bencet muszaj megetetni teljesen, amig tele nincs a hasa, vita nincs. Gergonek eleg egy nehany korty, hogy csillapitsa az etvagyat, aztan le lehet tenni, es majd Bence utan befejezi o is. Ugyanakkor Bencevel tobbet lehet kommunikalni, jobban reagal, vidamabb es akciokeszebb. Ejjel viszont Bence alszik jobban es tobbet, nyilvan o talan jobban kifarad a sok napkozbeni akciozastol... :o)

Egy dolog egyforma bennuk: mindketten egyforman edesek, Gergo ezert, Bence azert. Mielott megszulettek, eszembe jutott, hogy vajon egyforman fogom-e tudni oket szeretni, vagy titokban lesz egy kedvencem, vagy azert, mert esetleg aranyosabb, vagy azert, mert konnyebb vele, vagy valami. Mert persze mindenki mondja, hogy neeeem, pont egyforman szereti az ember a gyerekeit, de ez elegge hihetetlennek es elkepzelhetetlennek tunik, mielott maga is szulove valna az ember. De most mar en is elmondhatom, hogy tenyleg igy van, tenyleg egyforman szeretjuk mindkettot, valahogy olyan, mintha nem is lehetne maskepp. Persze lehet, hogy amikor majd kamaszodnak, es egyik elviselhetetlenebb lesz, mint a masik, akkor majd maskeppen gondolom, de most pont egyforman edesek. Meg azt se lehet mondani, hogy egyikuk jobb evo, vagy jobb alvo, vagy valami, mert egyszer egyikuk eszik jobban/tobbet/gyorsabban/tisztabban, masszor masikuk, es egyik nap egyik alszik jobban/tobbet/konnyebben, masik nap masik. (Es mindketto egyforman sokat es budoset kakkant es pukizik, ez is teny.)

Es persze most mar azt is latom, hogy mekkorat teved az ember, amikor kulso szemlelokent megitel valakit - akar pozitivan, akar negativan -, hogy mondjuk ha egy csendes 'jo' gyereke van, akkor biztos milyen jo es nyugodt anya, ha pedig egy kiabalos, izgaga gyereke van, akkor biztos hogy bannak vele otthon... Pedig nem, most ez tok tisztan latszik az ikreken, hogy az elso pillanattol fogva megvan ez a fo jellemzoje a termeszetuknek, hogy egyikuk nyugodt, masikuk izgaga. Egy buddha es egy sajtkukac. Fuggetlenul attol, hogy mi hogyan neveljuk oket. (Persze a neveles ugy egyebkent nyilvan sokat szamit, de az 'alaptermeszet' az, amirol beszelek.)

Termeszetuktol fuggetlenul probaljuk mindkettojuket minden iranyban fejleszteni, sokat beszelgetunk veluk, setalni visszuk oket, sok-sok zenet hallgatunk veluk, enekelunk stb. (Mindket gyerek kisse rocker tudatu, a kezuket mindig ugy tartjak, hogy a kozepso es a gyurus ujjuk be van hajtva, a tobbi nyitva, es bar a hajuk meg rovid, de mar mindketten utemesen razzak a fejuket… Mindenesetre a Halasz Judit-Kalalka-Levente Peter triumviratus mellett hallgattatunk veluk mindenfele szamunkra kedves zenet is, R.E.M.-et, Greendayt, Red Hot Chilli Peppers-t, Everest-et, Simon & Garfunkelt, Jethro Tull-t, mindenfelet tenyleg. Es remenykedunk, hogyha felnonek, nem fognak minket valami techno szarral gyilkolni…

5 megjegyzés:

Gergő írta...

Nagyon kedves kantáros rövidnadrágja van Balázsnak! :)
(És köszi, hogy a Chili és Simonék között kaptunk helyet a tanmenetben. :) )

krisz írta...

Mehetek hozzatok en is gyermeknek? Imadom ezeket a zeneket es igerem az ejszakat is nyugodtan atalszom! :)

Névtelen írta...

Nagyanyokent mondhatom, nagyon buszkek vagyunk Ratok, Lilluska, es persze a draga kis unokainkra! Igen, tanusithatom, mindegy, hogy Buddha vagy Sajtkukac, egyszeruen megbolondulunk ertuk/nelkuluk.

Pista írta...

Sziasztok,

Nagyon édesek a babák :) és ez a kenguruzsák amiben sétálni viszitek őket... :))). Jó olvasni, hogy milyen szépen fejlődnek mindketten.
Fel szeretném venni veletek a kapcsolatot ha van egy kis időtök mi is kb 1 év mulva megyünk ki és lenne pár kérdésem az első időkkel kapcsolatban. Minket a mail4pista(kukac)gmail(pont)com-on elérhettek.
Előre is köszi,
Pista & Szandra

Moki & Rudi írta...

Nagyon edesek a babak es minden elismeresunk Nektek, ahogy kezelitek a dolgokat, veszitek az akadalyokat! Erot, egeszseget! :)Moniek Dalmaciabol