Google Analytics

csütörtök, április 24, 2008

Update a betegszobából

Nagyon koszonjuk a jotanacsokat es a jobbulast-kivanasokat is, nagyreszuket beepitettuk a betegszoba kinalataba. Vegul a kovetkezo kombinacio jott be nekunk: Fess Little Noses orrcsepp (sóoldat) + Euky Bearub (kb. mint a vietnami balzsam, a mellkasukra kell kenni, es egesz nap olyan szaguk van tole, mint a kinai piacnak) + orrszivo porszivo. Ez lett a nyero kombinacio.

Idokozben csatlakozott a betegszobahoz eloszor Bence majd Balazs is, ugyhogy mar csak en vagyok az egy csak egy legeny talpon a videken, akinek nem folyik az orra. (Persze azert nem vagyok teljesen takonypoc mentes, mert a gyerekek rendszeresen ramtusszogik az o orruk tartalmat.... De mondjuk legalabb Balazs nem...) :o)


Ezek vannak. De azert mar nagyjabol a gyogyulas utjara leptek, es igazabol nem is viselte meg oket az egesz betegseg, csak szortyognak. De kozben azert nevetgelnek.

Egy masik update a mult heti interjummal kapcsolatban: nem kaptam meg az allast sajnos. Mindenkepp a rendes munkahelyemre megyek vissza a szulesi szabi utan (julius 1-tol), de ez egy eloleptetesi lehetoseg lett volna. Diohejban annyi a lenyeg, hogy van egy allando poziciom, de egy annal 2 szinttel magasabb beosztasban dolgoztam mar majdnem egy eve a gyerekek elott. Most meghirdettek ezt a magasabb poziciot, es egy masik srac kapta meg, aki mar 11 eve dolgozik ott, es ennek a magasabbnak volt a senior-ja, tehat valahol szamitottam ra, hogy o fogja megkapni. A mindennapi helyzet ettol fuggetlenul nem valtozik, tovabbra is en csinalom a munkat, es a fizetest is en kapom erte, csak maga a pozicio névleg ehhez a srachoz tartozik. (Mindekozben o is egy magasabb poziciot tolt be atmenetileg. Ez nagyon tipikus a kormanyzati munkaknal, mindenkinek van egy 'alappozicioja', de rendszerint a vilagon senki nem abban dolgozik...) Jo lett volna megkapni, de vegul is nincs katasztrofa. Majd ha visszamegyek dolgozni, akkor majd jelentkezgetek erre-arra, hatha megcsipek egy magasabb alappoziciot. :o) De persze most mar nem csak a penz szamit, meg a beosztas, hanem az is, hogy pl. lehessen otthonrol dolgozni legalabb 1-2 napot, legyenek rugalmasak, lehetoleg kozel legyen, stb... Ugyhogy most mar valogatos lettem. :o)
Ez a 'visszamegyek dolgozni' egyebkent tovabbra is fajo pont. Leginkabb probalok nem gondolni ra, es akkor hatha addig megnyerjuk a lottot, vagy valami, es akkor nem is megyek vissza. Meglatjuk. Most ugy lesz, hogy heti 2 napot mennek a gyerekek oviba (bolcsibe), 1 napot Balazs marad itthon veluk es a tobbit en. Ezt vagy ugy lehet megcsinalni, hogy en heti 3 nap part time-ra megyek, vagy ugy, hogy a maradek 2 hetkoznapot otthonrol dolgozom. En ezt az otthonrol melozast szeretnem leginkabb, dehat ez a mi miniszteriumunkban nem valami bevett gyakorlat sajnos... Amikor veszelyeztetett terhes voltam, akkor is kerelmezni kellett, es vegul miniszteri engedely kellett ahhoz, hogy interneten keresztul melozzam. Pedig hat no extra, meg is van hozza minden, RSA token, minden, ki van epitve az egesz, csak nem engedelyezik valamiert... Pedig szerintem otthonrol hatekonyabban lehet dolgozni, mint az irodabol, mert nincs az a rengeteg zavaro tenyezo, nincsenek tok felesleges meetingek egyfolytaban, meg kavezasok, ez-az-amaz, szoval en biztos, hogy tobbet haladtam otthonrol, mint bentrol. Nem is beszelve arrol, hogy pl. nem hasznalok se autot, se tomegkozlekedest, se az irodat nem koptatom, szoval meg takarekos is az allam szempontjabol is. Asszem, be is fogom ezt venni a tervezett PhD temaim koze mint a kormany felelossege a fenntarthato fejlodes megvalositasaban.

Persze neheziti a helyzetet az, hogy ez az egesz rugalmassag a munkahely reszerol amugy is csak maximum egy evig lehetseges, illetve csak a gyerekek 1 eves koraig vagyok jogosult ilyen-olyan kedvezmenyekre a multato reszerol, utana mar vissza kell alljak az eredeti teljes munkaidos rendbe. Mivel en novemberben kezdtem a szulesi szabadsagot, igy nekem novembertol vissza kell allnom a heti 5 napra. Ha minden jol megy, akkor szuleim jonnek majd ki hozzank 1 evre onnantol, es akkor veluk lesznek otthon a kicsik, es akkor nyugodtan dolgozhatunk, nem kell aggodni, hogy kire hagyjuk a gyerekeket, az lesz az igazan jo megoldas. Nem nagyon mertem eddig ebbe beleelni magam, ugyhogy probaltunk mindent ugy tervezni, hogy biztos, ami biztos, ketten is meg tudjuk oldani a gyerekek megorzeset, de azert az lenne a legjobb, ha tenyleg ki tudnanak jonni a nacculok. Hat, meglatjuk. Remeljuk a legjobbakat. :o)

Ezek jutottak most eszembe nagy hirtelenseggel.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Lilla,

Hat sajnalom, hogy nem sikerult az allas, de ha visszamesz dolgozni biztos osszejon valami ennel is jobb! :))
Az nagyon szuper lenne ha tudnal otthonrol melozni es nem kene bejarnod heti 5 napot, remelem sikerul elintezni.
Szerencses vagy hogy a szuleid vallaljak hogy segitenek az ikrekkel, nalunk sajnos nem volt ilyen, de azert az Isten aldja meg oket akkoris! :))

Minden jot kivanok!

Gabi (Kanadabol)