Google Analytics

hétfő, június 30, 2008

Elsõ napunk az óvodában

Hat ez a nap is jol kezdodott... Eleve ugy volt, hogy amiota hazajottunk Magyarorszagrol, osszevissza aluszkaltunk, es ejjel tobbszor is felebredtunk, es nyoszorogtunk, hogy jojjon mar be hozzank a mami. Es mindig be is jott, rendes csaj, biztos szeret minket, vagy valami. De most mar ket hete, hogy itthon vagyunk, es mar napok ota mondogatjak, hogy azert most mar igazan aludhatnank ujra rendesen. Na, megszantuk szegenykeket, mert lattuk, hogy ezen a heten valami nagy durranas lesz, mert mindketten csomot keszulodtek, szervezkedtek, ugyhogy akkor tegnap ejjel szepen hagytuk oket aludni, es hat mi is aluszkaltunk kicsit, ha mar ugyis ott voltunk a kiságyunkban. Erre meg nem felzargattak minket hajnali 5-kor?!?!?!? Nem tudjuk pontosan, mikor is van az 5 ora, de az biztos, hogy naggggyon koran van es sotet is van meg. Szoval felzargattak.

Aztan rogton meg is lettunk etetve (ezzel még nem is lenne baj, a tejecske johet barmikor), de egyben meg is kellett mosakodnunk (fuuuuuj, hajnali 5-kor!), es at is lettunk oltoztetve. Ugyhogy mar sejtettuk, hogy valami keszul. A mami tok ki volt csipve, es izgatottan gyuszmekelt a hazban, ugy keszitgetett minket. Aztan kicsit meg vissza lettunk teve aludni, ugyhogy innentol nem tudom, mi tortent, de az biztos, hogy mindannyian beultunk az autoba, es elindultunk. Az ovodaba. Ez lett az elso napunk az ovodaban.

Az ovoda mar rogton megtetszett, mert a bejaratnal egy lila maci ul harom epitokockaval. Hat ez csak jo lehet.

Amikor megerkeztunk, egy csomo masik gyerek volt ott es rengeteg szines szagos mindenfele, amit alig vartunk, hogy kiprobaljunk, megnyomogassunk, osszelapitsunk, megragcsaljunk. Ketto ovonenink lett, missz dzsuli es missz natali. Rogton kezbevettek es korbehurcolasztak minket az ovodan, megmutattak mindenfelet. Tok jo, mert mi vagyunk egyedul fiuk a csoportban, a tobbiek mind lanyok es korulugralnak minket. Aranyosak, a nevuket nem tudjuk meg, de van koztuk egy kis kerekszemu kopasz, egy aranyos rozsaszinharisnyas, egy nyavogos barna, es egy kohogos-orrfolyos. Ennyien vagyunk egyelore. A kerekszemukopaszkas velunk egyidos, a tobbiek nagyobbak kicsivel es mar jarni is tudnak. (Ami egyben azt is jelenti, hogy kivaloan tudjak nekunk ringatni a kis hintaszeket.) :o)

Napkozben volt mese egy kis pillangorol, es zenet is hallgattunk, de nem ertettuk igazan, de azert rohogcseltunk. Mami atjott hozzank delben es megetetett minket, ennek orultunk, mert mar tok reg lattuk. El is altatott minket, jo volt. Mire felebredtunk, mar nem volt ott, ugyhogy sirtunk is kicsit. De csak a tarsasag kedveert. Aztan inkabb jatszottunk a nagy piros muanyag autoban! Hat az nagyon kiraly! Van rajta tukor, meg duda, meg minden! Csak nem halad sehova. De nem baj, ugyse akarunk menni sehova, mert ugyis csak eltevednenk egyedul, es akkor meg hogy talalnanak meg? Ugyhogy csak dudaltunk rajta es forgattuk a kormanyt. Mint a nagyok. :o)

Aztan egyszer csak azon kaptuk magunkat a nagy jatek kozepette, hogy jott ertunk a Mami. Kicsit meg jatszottunk kozosen, aztan Apa is megerkezett, es beultunk az autoba es hazamentunk. Jo napunk volt. Szines, hangos, mozgos, sikitos, berhelõs. Remeljuk, megyunk maskor is. Majd ma is jo sokat alszunk, es akkor hatha holnap is mehetunk...

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szisztok Gergo, Bence!
Az elso ovis napotokon legalabb annyira izgultunk, mint amikor a Mamitokat vittunk oviba, csak most van koztunk 15 ezer km es kozben eltelt 26 ev...Orulunk, hogy jo elmenyekkel hagytatok magatok mogott eleteteknek ezt a nem kis esemenyet. A kiscsajszikkal azert csak ovatosan, ne adjatok magatokat tul konnyen :o)

Névtelen írta...

Kedves Gergő és Bence!
Belevaló fiúk vagytok!!!! És nagyon rendesek, hogy nem nehezítettétek meg Mamiéknak a dolgot. Király az ovi, igaz? :-) Bár én még nem járok...
Majd faggassátok ki Mamit, milyen volt első nap a munkában, tudott-e rajtatok kívűl másra is gondolni és hogy ugye azért jó kedve van?
Puszi
Bácskai Flóra
:-)

JuditAu írta...

Örülök, hogy viszonylag simán telt az első nap! :) Hajrá, csak így tovább!

Névtelen írta...

Azért szerencse, hogy egymás közelében vagytok napközben... és tényleg: hogy ment a munka? Hatalmas váltás lehet megint benne lenni a forgatagban... A fiúk előtt is le a kalappal!

Névtelen írta...

A csoppsegek hamar elkezdek a proletariatusi eletet.