Google Analytics

vasárnap, szeptember 25, 2005


Megint itt vagyok. Megint egyedul, Balazs dolgozik. De ma jon haza koran, es megyunk egy bunningsos kolleganomekhez vacsorazni. Egy szerb lany, Lidija (tenyleg igy irjak a nevet!), es az ausztral ferje Perry. Nagyon jol kijovunk Lidijaval, mert (majdnem) ugyanolyan a helyzete, mint az enyem, hogy idejott egy idegen orszagbol, szinten kozgazdasz, es szinten velem pakol ejjelente a Bunningsban. Szoval egyutt nagyon jokat tudunk rohogni a sajat kinunkon. :o( Neki mondjuk annyival jobb, hogy neki a ferje ausztral, physiotherapist (fizioterapeuta?), es nagyon jo munkaja van, tehat ok azert nincsenek igazan raszorulva arra, hogy Lidija dolgozzon, tehat raer keresgelni. Ok is nemreg vettek egy hazat, es voltam is mar egyszer naluk (kivittek a piacra az egyik ilyen hetvegemen, amikor csak egyedul voltam itthon, es utana beszaladtam hozzajuk egy kavera), es nagyon szep a hazuk!!!! Nekem nagyon tetszett, kicsi, oreg, de istenien ujitottak fel, igazi beach house lett belole, tele kagylokkal, ilyesmikkel, nagyon-nagyon izleses, stilusos. Ugyesek voltak tenyleg. Es persze kozel is van a tengerhez. Ok meg persze a mi hazunktol voltak elajulva. :o) A multkor gondolkodtam ezen, hogy akarki jon hozzank, mindig agyondicseri a hazat. Es ez persze nagoyn jo erzes is nekunk, hogy nahat tenyleg, milyen jo, hogy mindenkinek tetszik a hazunk. De aztan hamar rajottunk, hogy ez ugy van, hogy nyilvan akarki jon ide, az azt fogja mondani, hogy 'nahat, milyen szep', akkor is, ha nem is tetszik neki, mert azt megsem mondhatja, hogy 'fuj de csunya hazatok van'. Nem? Ugyhogy igazabol ezeket a dicsereteket nem lehet alapul venni. Erre jottunk ra. Sajnos. :o)

De persze az is igaz, hogy turo mindenki fulebe, mert mi akkor is szeretunk itt lakni, ha senki masnak nem tetszik! Es tudjuk, hogy meg egy csomo minden nincs kesz, es meg rengeteg mindent kell csinalni, es majd lassan-lassan meg is csinalunk mindent, de most csak ennyit birunk. Ennyi. Es kis vetemenyesunk is van. :oP

Tegnap delutan itt voltak a Tibek, jottek labdazni, de nem nagyon voltak hozzaoltozve sajnos, ugyhogy igy aztan leginkabb csak Balazs jatszott. Ugy volt, hogy Balazs egybol felengedte a sarkanyt, ahogy kiertunk a sportpalyara, mi meg a Tibbel labdaztunk kicsit, az uj tojasalaku (footy?) labdankkal. Veronika mindekozben egymillio kepet csinalt az uj hiper-szuper fenykepezojukkel, remelem, jok lettek!!!! Amint meg birom fejteni, hogy hogy is rakjak fel ide kepeket, fel is fogok rakni nehanyat, dokumentalando az esemenyeket. Korulbelul harompercnyi jatek utan Tibbel mindketten zihalni kezdtunk, es a tovabbiakban inkabb csak heveresztunk a fuben, es Balazst biztattuk, hogy merre roptesse a sarkanyt. :o) Aztan meg sotetedes elott hazamentunk (leginkabb azert, mert mar bazira kezdett korogni a gyomrunk, meg Verocs mar fazott is kicsit), es sutottunk pizzat vacsorara. Nagyon nyami volt, aztan piheneskeppen megnezegettuk Tibek fotoit Toscanarol, mert hogy oda szeretnenk menni nyaralni, es hogy megis legyen mar valami fogalmunk, hogy mirol is almodozunk. :o) Hat gyonyoruek voltak a kepeik!!!!! (Lehet, hogy meg is fogjuk venni a regi fenykepezojuket, mert meg az is szazszor jobb, mint a mienk, pedig a mienk se rossz, de abban bizunk, hogy azzal a geppel majd mi is fogunk tudni ilyen szep kepeket csinalni! ;o) Mindenesetre beszelgettunk veluk az arakrol is, es lehet, hogy megsem Olaszorszag lesz a nyaralasunk helyszine... Meglatjuk. Meg egyelore mindig a repjegyeket nezegetjuk, jo lenne, valami jo akciosat kapni, es akkor gyakorlatilag akarhol tesz le Europaban, ott fogunk nyaralni. :o) De ez meg odebb van, ugyhogy meg boven raerunk tervezgetni, meg kidolgozni a reszleteket.

Ma - meg Balazs nem tudja, szegeny - de gombas fettucini-t fogok fozni ebedre. (Sima teszta, lapos, hosszu csik teszta, olyan, mintha mondjuk a spagettit kilapitana az ember), szoval olyan lesz gombas-kapros szosszal. Elonye: jo lesz, mert egy csomo friss kaprom van, amit mar muszaj volt levagnom, mert mar felmeteresre nott az ablakban, valamint vettem egy kics friss gombat is tegnap, es ezt majd osszedolgozom valami szosszal, es ranyomom a tesztara. Hatranya: hogy Balazs csak ket osszetevot nem szeret ebbol az egeszbol: a gombat meg a kaprot... A teszta uresen viszont nem valami finom. Viszont erre meg azt gondoltam, hogy egyreszt o csak 4-kor jon haza, en meg elvileg ezt ebedre csinalom, tehat ha van kedve este megkostolhatja, de ha nem izlik sincs gond, mert ugyis megyunk vacsorazni Lidijaekhoz. :o)
(Lidija kulonben istenien foz, legalabb olyan jol, mint en. ;o))))) Ez csak vicc volt, de tenyleg jol foz, a szerb konyha nagyon finom fuszeres, kivancsi vagyok, mit fog csinalni ma estere. Nagyon-nagyon arra kert, hogy en semmikepp se sussek semmit, es ne vigyunk semmit, mert most o szeretne villogni a fozotudomanyaval, ugyhogy valoszinuleg majd viszunk valami finom uveg bort. (Mondjuk mi sem iszunk, meg ok sem...) Na mindegy, majd csak lesz valahogy.

Most mar mielobb ki kell talalnom, hogy hogy tegyek fel kepeket, mert egy csomo mindenrol akartam kepet csatolni. Peldaul valamelyik nap Balazs csinalt egy tok allat viragcserepet!!!! Illetve kettot! Mult heten kaptunk a szomszedoktol (Bronwyn+Barry) ket novenyt, olyan palmaszerusegek, eleg nagyok is, ami nekik megmaradt, nekunk viszont nagyon jol jott. Ki is tettuk oket egybol az alfrescoba, hatra, a fedett teraszunkra, a kijarat ket oldalara. Nagyon jol mutat! sima kis normal muanyag cserepben kaptuk oket, at is kellett ultetni, mert egesz picike volt a cserep a palmakhoz kepest, igy viszont maradt ket muanyag joformaju cserepunk. Es Balazs kiserletezni kezdett vele. Befestette feherre oket, aztan homokot szort ra, amitol eloszor rancos lett, majd boros, majd leesett az egesz reteg, de aztan tovabb festegette es homokozta, es most nagyon allat komintas cserepunk lett, ami teljesen olyan, mintha kobol lenne, pedig muanyag. (Most peldaul milyen jo lenne errol is egy kepet csatolni...) Tegnap teszteltuk a Tibeken, es ok is azt mondtak, hgoy ok is azt hittek, hogy ko. Pedig nem. De tenyleg szep.

Na, most ennyi. Most mar tenyleg bazira korog a gyomrom.

Nincsenek megjegyzések: