Google Analytics

péntek, november 04, 2005

Sikeres(?) interju technikak 1.

Ahogy en csinaltam.

Eloszor is a legfontosabb dolog hogy igyekezz minnel tobb munkara jelentkezni kozel egy idoben hogy a valasz teleofonhivasok viszonylag egyszerre jojjenek. Egy kis csikos fuzetbe erdemes leirni a poziciot a datumot amikor hirdettek es a ceg nevet. Lehet Excel tablazatban is vezetni de szamomra a fuzetet meg mindig hamarabb megnyitom mint a munkalapot az Excelben. Ha csorog a telefon rohanas a fuzethez. legyen keznel toll es papir amire rogton le tudod irni a nev es ceg foszlanyokat mikozben gyorsan kikeresed a naplobol es megprobalsz visszaemlekezni mi is volt a munka. Ha ez megvan fogadd el az ajanlatot egy interjura es ird le az adatokat egy papirra.

Es most kovetkezik a fontos dolog!

Fogd az idopontokat es csereld meg, de a napokat ne se a helyszint. Vegyuk az en peldamat. Valosagban csutortok 1 ora es pentek 11 ora a ket interju idopontja. A csutortoki maga a ceg mig a penteki egy fejvadasz. Ha ez megvan jelenj meg az 1 oras interjun 11 kor. Erre ki fognak jonni hozzad es megmondjak hogy meg hatra van 20 perc az elozo interjubol es gyere vissza kesobb. Jelenj meg pontosan 20 perc mulva ulj le a varoban es varj tovabbi 20 percet amig befejezik az interjut. Majd amikor azt mondjak hogy elnezest amiert elhuzodott mondd meg hogy nem problema meg szora sem erdemes.

Az interjun meselj el minden felet meg nem szakmai dolgokat is. Sot ha nem kerdezik meg idoben a szokasos interju kerdeseket, hozd fel egy hasonlo temanal hogy "bar nem kerdeztek de ha kerdeznek hogy pl mi a legrosszabb tulajdonsagod akkor arra a valasz ..." Persze illenie kell a kerdesre.

Ha ez meg van koszond meg hogy idot szakitottak rad es kivanj jo napot. A bejaratnal mar varakozo kovetkezo jelentkezonek (akinek az idejet ugyesen elhasznaltad kuldj egy How are you-t.

A kovetkezo nap amikor a 11 oras interju lett volna ucsulj otthon es szamitogepezz, majd ha csorog a telefon 11.06-kor vedd fel es legyel meglepodve amikor azt kerdezi a fejvadasz hogy uton vagy-e mar. Es mondd meg hogy bocsanat de ugy emlekeztel hogy 1-re kell menned de 1 oran belul ott tudsz lenni, erre felajanlja hogy jo akkor menjel 1-re de mast kell keresni mert o mar nem lesz ott.

Jelenj meg az 1 ora interjun es kerjel bocsanatot hogy osszekeverted az idopontokat, es amikor azt mondja hogy mirol beszelek (mert persze a kollega nem mondta el a sztorit hogy ne legyen ciki) meseld el reszletesen hogy mi is tortent.

Az oneletrajzodban sok mindent le fog majd huzni a fejvadasz neni es mondjad hogy igaza van tenyleg nem tudsz annyit amenyit mondtal, mert persze egy kicsit tobbet raktal az oneletrajzba mint a valosag, de igazabol meg tudod csinalni.

Koszond meg a segitseget majd bucsuzz el, kivanj jo hetveget es hagyd a telefonod kikapcsolva tovabbi ket orat hogy hangposta uzenetet kelljen hagynia arrol hogy van egy ceg aki pont engem keres.

Szoval most ott tartok hogy hetfon proba munka az elso cegnel es hetfore ki kell egesziteni tobb reszlettel az oneletrajzom hogy a fejvadasz elkuldje a cegnek aki erdekelt. Mindez 2 het alatt. Ha osszejonne akkor egy idore felrerakhatom a munkakeresos csikos fuzetet.

A fejlemenyekrol hamarosan beszamolok.

Nincsenek megjegyzések: