Google Analytics

csütörtök, november 03, 2005

MELBOURNE CUP

Kedden unnepnap volt. Melbourne Cup. Ez egy nagyon-nagyon-nagyon nepszeru loverseny itt, midnen november elso keddjen tartjak. Korulbelul ugyanolyan nagy felhajtas van korulotte, mint a State of Origin focimeccs korul. Melbourne-ben munkaszuneti nap is ez a kedd, pedig maga a verseny csak 3 perc. Itt mondjuk nem munkaszuneti nap konkretan, de az biztos, hogy az egesz varos (orszag?) tele van vele, es mindenki ezzel foglalkozik, fogadasokat kotnek mindenhol, a cegek Melborune cup ebedeket tartanak a dolgozoknak, stb... Egy csomo bolt nem is tart nyitva a meccs estéjén... Én mar tavaly is meg voltam lepodve a korhazban a State of Origin alatt, amikor a noverek bordora festett arccal jottek dolgozni (bordo a Brisbane-i csapat szine - GO MAROONS!), es meg az orvosokon is kis bordo karszalag volt, meg minden, bordo terdzoknik a rendes 'komoly' nadragon KIVUL, stb.
Aztan meg masnap, mikor szegeny Queensland kikapott, minden apolon fekete karszalag volt a bordo helyett... :o) Szoval, az egesz varos be volt zsongva mar attol is. (State of Origin egyebkent egy nagy rugby meccs New South Wales es Queensland kozott, afféle "Örök rangadó". Nok, ferfiak, fiatalok, oregek, beosztastol es tarsadalmi helyzettol fuggetlenul orulten drukkolnak, es egy lelek nincs az utcan ezen az esten. De szo szerint. Mindenhol tévéket allitanak fel, es mindenhol lehet nezni a meccset. En dolgoztam aznap a Bunningsban, es persze nalunk is volt ket teve is, plusz rendeltek vagy 15 pizzat a dolgozoknak, es 8 orakor megallt a munka, mindenki leult a tevek ele, kajaltunk, es neztuk a meccset. 3 oran at. Persze fizetett munkaidoben. :o)

Na, es most ugyanez volt a Melbourne Cup-pal. Mar napokkal elotte elkezdtek szervezni, hogy akkor aznap ki milyen kajat hoz (en tortat sutottem, a szamomra szokasossa valt munkahelyi sutimet, a narancsos-makos tortat, aminek aztan nagyon nagy sikere volt - mint mindig :o). Tovabba fogadasokat kotottek mindenfele szerte a korhazban. Igazabol az volt, hogy mindenki beadott $3 dollart, es akkor bekerult a neve haromszor egy kalapba. A verseny napjan szepen kihuzgaltak mindenki nevehez egy-egy lovat. (3 lovat ebben az esetben.) Es a vegen, akinek a lova nyert, az vitte a penzt. Kapott valamennyit a masodik, meg a harmadik helyezett is, valamint az utolso is. Vicces volt. En mondjuk tokre nem nyertem (en csak egy 'sweep'-be szalltam be, a penzugyi osztalyeba, de jatszhattam volna a tobbi osztaly fogadasaban is, nem volt korlatozas), Mindenesetre nagyon jo hangulatu volt az egesz, Balazzsal el is hataroztuk, hogy valamikor kimegyunk majd egy igazi loversenyre eloben, mert nagyon jopofan csinaljak ezt is. Nem is annyira a lovak a lenyeg, mint inkabb maga az _esemeny_. A nok tradicionalisan valami hatalmas vagy nagyon erdekes kalapban mennek es koktel ruhaban, a ferfiak pedig vagy frakkban, vagy szinten valami exkluziv viseletben. Es persze ezt nem csak a meccsre csinaljak, hanem az utcan is meg a munkahelyen is igy oltoznek Melbourne Cup napjan. Azt beszeltuk bent a kollegakkal, hogy ez azert jo, mert az ember vesz egy koktelruhat, mondjuk egy kerti eskuvore, amit aztan soha tobbet az eletben nem tud felvenni. Es erre talaltak ki a Melbourne Cup-ot, hogy akkor legalabb felveheti az ember a legextremebb ruhajat is. :o)

Ennek megfeleloen a korhaz tele volt malomkerek kalapos nokkel, es frakkos fickokkal. En is kosztumben voltam, es aggodtam, hogy majd nehogy tul legyek oltozve, de nem kellett aggodnom, mert abszolut fel sem tuntem a nagy rozsaszin fatylas kalapot viselo apolonok kozott... :o) Mindenesetre tenyleg nagyon jo hangulat volt mindenhol. Az egesz nap a verseny jegyeben telt, holott valojaban tenyleg csak 3 perc volt maga a futam, delutan 2-kor. Egesz delelott kis statisztikakat gyartottunk, hogy melyik lonak milyenek az eselyei, plusz keszitgettuk a mindenki altal hozott kajakat, plusz az osztalyok egymassal beszelgettek, hgoy melyik osztalyon mi a helyzet, szoval "elvoltunk" egesz nap.

Aztan a futam elott nehany perccel a telefonkozpontba kezdtek befutni a telefonok az orvosoktol, hogy a kovetkezo 10 percben senki nem fogad hivast. (=mindenki a futamot nezi...) Vicces volt. Mondjuk nem is telefonalt senki. Amugy folyamatosan egnek a telefonok, de azalatt a 10 perc alatt nem akart mentot senki... ;o)

Ez volt a Melbourne Cup. Csak a pontossag kedveert: a futamot egy Makybe Diva nevu lo nyerte, iden egymasutan harmadszor, ami sosem fordult meg elo azelott, tortenelmi pillanatnak lehettuk tanui, ugyhogy extra nagy unneples volt. Rogton a verseny utan be is jelentettek, hogy ezennel nyugdijazzak is szegeny kis locit.

BALÁZS, AZ INTERJÚ HALMOZÓ

Balazs egesz jol halad az allaskeresessel szerintem. Ugy igazan meg csak a mult heten vagott bele a munkakeresesbe, es 2 nap mulva rogton be is hivtak egy interjura a city-be. Ugy erezte, hogy jol sikerult, es ugyan vegul azt a munkat nem kapta meg, de a fejvadasz megszerethette, mert azota mar ketszer is beszeltek, es keresnek neki valami mast.

Aztan ma is volt egy interjun, es holnap is megy! Szoval, remeljuk, hogy hamar talal valamit, es akkor vegre visszaterhetunk a normalis kerekvagasba, es csak napi 8 orat dolgozunk majd fejenkent.

VIZPARTI - SUNSHINE COAST

Mas ujsag nincsen egyelore. Hetvegen megyunk Noosara strandolni meg sarkanyozni a tobbiekkel, plusz piknikelunk is kint ott valahol a parton, aztan este nagy palacsinta parti nalunk. :o) Errol remelem lesz fenykepes beszamolo is! Ja, elkeszultek a kepek Balazs szulinapi bulijarol, de meg nem volt idom feltenni oket. Next time. Most mar megyek vasalni, hogy a kis interjúhalmozómnak legyen mi felvennie holnap... :o)

Nincsenek megjegyzések: