Google Analytics

szerda, augusztus 29, 2007

Most akkor cümmögjön az a gyerek vagy ne?!?

Tegnap volt a korhazi oktatas a szoptatasrol. Erdekes volt. De tenyleg. :o) Megint tok sokan voltunk, kabe 10 par. Meg az elozo heten mondtak, hogy minden par vigyen egy narancsot. Elkepzelesem nem volt, hogy mit is akarnak majd vele, es csak remenykedtem abban, hogy semmi gusztustalant... ;)

Megint kiosztottak a kis muanyag babakat mindenkinek, most mar gyakorlottabbak voltunk mindannyian. A multkor nekunk egy eleg csunyacska baba jutott, a masik meg egy nagyobbacska oriasbebi lett, de most szemfulesek voltunk, es aranyosabbakat (es kicsit kisebbekett ergo konnyebbeket is) valasztottunk, azokat istapolgattuk egesz vegig. :o)

Szamitottam némi macsós-cikizos megnyilvanulasra, amikor a vedono korbeadott egy mücicit, de nem volt veszes. :) Megint egy csomo erdekeset tudtunk meg, bar azert a nagyreszevel tisztaban voltunk. Egy ponton a vedono kis cetliket osztott ki, amiken mindenfele szoptatassal kapcsolatos infok voltak, amiket az ember altalaban hall, mint pl. “akinek kicsi a melle, annak nehez lesz szoptatni”, “ha anyukadnak nem volt teje, akkor neked sem lesz”, “a szoptatott gyerekek koverek lesznek”, “a szoptatastol megereszkedik a melled”, stb. Minden ilyenen egyesevel atmentunk, es elmagyaraztak, hogy mi miert tevhit, es hogy honnan eredhet, erdekes volt.

Megneztunk egy videot is a szoptatasrol, (igen fiuk, mutattak igazi ciciket), eleg fura volt. Ami szamomra uj informacionak bizonyult, az az, hogy az a kedves kis cümmögõ hang, amit a babak szopasakor szoktunk mindig hallani, filmekben, meg ilyenekben, az valojaban annak a jele, hogy a kicsi nem jol szopik! Ezt nem gondoltam volna, meglepeteskent ert. De persze ezt is elmagyaraztak tudomanyosan, hogy ha a baba megfeleloen van ‘csatlakoztatva’ (attached properly), akkor egy teljes vakuum keletkezik es nem tud cümmögni. Es ebbol az is kovetkezik, hogy a helyesen csatlakoztatott babakat nem kell bufogtetni sem (hiszen nem tud levegot nyelni sehogy), es a hasuk is kevesbe faj. Szoval erre majd figyelunk, mert az jo lenne, ha nem lennenek hasfajosak a kicsik. :o)

Ja, es a narancs. A narancsokat felvagtak negyedekbe, es mindenki kapott hozza egy szivoszalat es azt az instrukciot, hogy probalt a gerezdbol kiszivni a narancsnak a levet a szivoszallal. En elegge frusztralva ereztem magam, mert egy csepp nem jott, de aztan lattam, hogy a tobbieknek sem. (Azt hittem, majd biztos a vakuumot akarjak bizonyitani, vagy valami hajszalcsovesseget, vagy mittudomen, de en csufos kudarcot vallottam, akarmire is ment ki a jatek.) De aztan kiderult, hogy mindenki bukasra volt itelve, es azt akartak bizonyitani, hogy ugy tudsz a legtobbet kiinni belole, ha az egesz gerezdet a szadba veszed, es ugy szivod egyben. Ezzel megint a helyes cicire csatlakoztatast probaltak a fejunkbe verni, meglehetosen plasztikusan. Miutan mar mindenki kelloen beparazott az egesztol, akkor azert megnyugtattak, hogy ne izguljunk, a szules utan mindenkihez odajon majd egy vedono, es megmutatja a helyes szoptatast, nem kell elore aggodni. (De azert persze mindenki aggodik kemenyen.)

Az oktatas utan ertunk jottek Meliek es utana naluk is aludtunk, ami bazi jol jott, mert nagyon bena a tomegkozlekedes este 9-kor hozzank, szaladni kene a busztol a vonatig, hogy ha nem akarunk egy ujabb orat varni a kovetkezore, viszont a szaladassal ugye alapveto gondjaim akadnak... Szoval oke, oke, hogy jo a kertvarosban lakni, de azert az a biztos, ha az embernek vannak jobaratai a varos minden reszen, biztos ami biztos. :o)))

Pocak update: megint egyre gombolyubb vagyok. Szerintem naponta novok egy kicsit... Nehezedni nehezedik a dolog, azt erzem a derekamon, sot, valamelyik estere a labam is tokre beducult. De aztan Balazs epitett nekem egy nagy duci labtartot, azon pihentetem a labam, igy most jobb eggyel. De mar tok sokat rugdosnak a kicsik, olyan, mintha egy kis polip probaln feszkelodni bennem. :o) Balazsnak is probaltam megmutatni, amikor rugdosodnak, de amikor kiabalok neki, hogy ‘most, most, gyere gyorsan’, akkor hirtelen abbahagyjak. Akkor is abbahagyjak, ha csak szepen csondben teszem a hasamra a kezet. Szerintem szivatjak. :o) De lehet, hogy csak jatszanak. :o)

péntek, augusztus 24, 2007

Pocak update

Tegnap reggel megint voltam a QFG klinikan ellenorzesen, (hal'istennek ide tobbet mar nem kell menni, most mar majd csak a korhazba kell jarni, aminek leginkabb azert orulok, mert a klinikahoz 100 lepcso vezetett (Jacob’s Ladder a Central Station mogott a Wickham terrace-ra), amin allandoan kikopom a tudomet, foleg miota nagy a hasam... :( Megneztek a kicsiket, minden rendben volt, aludtak még, de kozben züzörögtek, es olyan volt, mintha fognak egymas kezet. :o) Edesek voltak.

Ma ejjel ugy aludtam, mint akit agyonvertek, meg pisilni sem keltem fel, ami pocakossagom ota igen nagy hirertekkel bir. :o) Viszont a nagy zavartalansagnak megvolt a bojtje is, nagyon rosszat almodtam, illetve inkabb nagyon frusztralot. Mar megvoltak a babak, epp csak hazahoztuk oket a korhazbol, es egyszeruen nem ment semmi, nem szoptak rendesen, nem birtam oket normalisan tisztaba se tenni, leforgolodtak az agyrol (Ujszulottkent! Tehetsegesek es gyorsan fejlodnek!), meg minden, nagyon rossz volt. :o( Remelem, az eletben azert jobbak leszunk ennel…

Tegnap vettunk szazkilo pelenkat, most mar kezd ugy kinezni az egyebkent meg ures szoba, mint egy igazi gyerekszoba. Mindenfele vackok vannak szetdobalva a foldon (ami maris kivaloan tukrozi a jovojet fiuszobakent...), micimackos pelenkas doboz (nem azert, mert ilyet valasztottunk, hanem mert ilyen volt) :o), babatorlo kendo, textilpelenkak, kis ruhacskak, jatekok, ez-az-amaz. Alakulunk… A heten elvileg megjonnek a kisagyak is, amiket a netrol rendeltunk, tovabba vettunk mar ikerbabakocsit is. Jipi. A babakocsi mondjuk nem fer ki a bejarati ajton, de erre majd idovel kidolgozzuk a taktikat. (Az ikerbabakocsik kozul nem nagyon fer ki egyik sem, szoval nincs mit tenni.)

Talaltunk egy bababoltot vegre (Babies Galore), ami nincs nagyon messze tolunk, es nem is olyan nagyon draga, mint a legtobb ilyen bolt, bar nem is igazan olcsobb, viszont ikrek eseten mindenre adnak 10% kedvezmenyt. :o) Ez teszi szamunkra olcsobba, mint akarmelyik masik bababolt. :o) A mult hetvegen talaltuk, es egyelore csak egy szoptatos parnat vettunk ott, ami egy patko alaku parna, amin egyszerre lehet szoptatni a ket babat, de kineztunk egy csomo tovabbi cuccot is.

Talaltunk peldaul nagyon kedves babaszoba kellekeket, amibol tobbfele tema van, es a valasztott temabol a vilagon mindenfele kelleket meg lehet venni, kezdve az agynemutol a szonyegen at a lampaig, pelenkatartoig, szennyeskosarig, mindent. Kineztunk egy baranyosat, (meg mindenfele egyeb haziallatok vannak meg rajta), es abbol szeretnenk megvenni a darabkakat, de valszeg majd csak aprankent, mert nem mérik nagyon olcson ezeket persze. :( Ki van ez talalva...

Mindenesetre az az elmeletunk, hogy egy csomot sporoltunk mind a babakocsin, mind az agyakon igy, hogy a netrol rendeltuk oket, ugyhogy a megsporolt penzbol vesszuk a kedves kis kiegeszitoket. :)

Pocak update: most mar a kedvenc es utolsokent talpon maradt piros kapucnis folsom is alig-alig er ossze a hasamon, ugyhogy most mar jo lenne, ha jonne a joido, es nem kellene tobbet pulovert hordani... (Nalunk tel van, es epp iteletido.) Az utobbi napokban masszivan esik az eso, es a normalis esokabatomat eronek erejevel kell lecibalni, hogy atjojjon a hasamon, es aztan egy kulon tortura a levétele, amihez idonkent szegyenszemre segitseget is kell igenybevennem. Asszem, a kovetkezo babat ugy idozitjuk majd, hogy a pocakos resz a napos idoszakokra essen. (Ami egyebkent nem lesz nehez, mert – foleg ebben a szarazsagban – az ev nagy reszeben szakadatlanul sut a nap.) :o) Mar csak nehany het es itt a tavasz!!! (Elvileg...) Hurraaaaa! :o)

szerda, augusztus 22, 2007

Terhesgondozás ausztrál módra

Mar mult pentek ota nem voltam dolgozni, otthon voltam betegallomanyban. Megint ramtort ez a bena kohogos betegseg, ami normalis esetben nem veszes, de most nagyon feltettem a babakat, hogy nem lesz-e valami bajuk a folyamatos kohogesemtol… Egy csomo helyen utananeztem, es mindenhol azt irtak, hogy felteve hogy nincs magas lazam, a kohoges nem tesz kart bennuk. Hat nagyon remelem. Remelem, hallaskarosodast sem senvednek az ugatasomtol… ;o) Ma mar jottem melozni, bar meg kicsit kohecselek, de mar korant sem olyan rossz a helyzet, mint eddig, ugyhogy most mar nem birtam tovabb a lelkiismeretfurdalasommal es beevett a fene. :o)

A mult heten sikerult beszelnem a fonokkel, es bazi rendes volt, megprobalja elintezni, hogy oktober 1-tol otthonrol dolgozhassam!!! Az oriasi segitseg lenne, mert a legmegterhelobb igy pocakosan nem maga a munka es a gep elott valo ules, hanem a bejaras, a napi majd’ haromoranyi zotykolodes a buszon-vonaton, meg neha jolesne ledolni is egy fel orara napkozben. Igy ezeket majd mind megtehetem otthon. Jipiiii! :o)

Kedden voltunk antenatal class-on, az volt a tema, hogy mit csinaljunk a babaval, amikor hazavisszuk a korhazbol. Vicces volt. :o) Reszben. Egesz kedves tarsasag jott ossze, kb. 10-12 par. Mindenki a 33-35. hetben volt, en voltam csak ilyen fiatal babakkal (22. het), de meretben egyaltalan nem logtam ki kozuluk. (Valszeg pont ezert tettek ebbe a csoportba…) Az elejen el kellett mondani, hogy ki hol jar a terhessegben, es mit var, kisfiut vagy kislanyt. Szinte mindenki kislanyt vart, alig volt elvetve 1-2 fiu a mieinken kivul, ugyhogy ha ez most valami tendencia, akkor jo vilag lesz a sracokra! :o)

Rogton az ora elejen kiosztottak minden parnak egy csecsemot (muanyagot), nekunk mindjart kettot ugye :o), es a babakat tartani kellett egesz vegig a 2 es fel ora alatt. Hat mit mondjak, kabe az elso ora vegere mar majd’ leszakadt a karunk… Minek nezunk elebe?!? :o)

Aztan volt egy resz, amikor le kellett vetkoztetni aztan fel kellett oltoztetni a babat, kezben tartva, mikozben magnorol folyamatosan egy nagyon szivszaggato gyereksirast jatszottak be, de nem csak olyan monoton gepit, hanem igazit, amit a szuleszeten vehettek fel, egyre szaggatottabb, stresszesebb, elkeseredettebb lett a siras, amikor erezni, hogy mar majd megfullad szegeny, meg el-elcsuklik a hangja, a szivem szakadt meg, a vegere mar en is sirtam. :o( Pedig a muanyag gyerekek nem is probaltak poliposat jatszani, mikozben oltoztettuk oket…

Egy csomo erdekeset mondtak egyebkent, peldaul a kozvetlen bõrkontaktusrol a szules utan, hogy mennyire fontos, hogy a mamara tegyek a bebit szuletes utan, ugy ahogy van, magzatmazasan, mert igy all helyre leggyorsabban a homerseklete es a szivverese is, nem is beszelve arrol, hogy mennyire megnyugszik ott. Hihetetlen, hogy ha pl a bebi testhomerseklete nem eleg meleg, akkor az anyae 2 fokkal is felmelegszik, hogy a kicsit jobban felmelegitse, ha viszont tul meleg a pici, akkor az anya homerseklete csokken 1-2 fokot. Dobbenet. Ugyhogy nem is viszik el a gyereket, fel se oltoztetik, semmi, hanem egy jo felorat-orat a maman hagyjak, mielott barmit csinalnanak vele.

A szoptatast is mondtak, hogy mennyire jo, mennyivel jobb, mint a tapszer, de erre nem fektettek most tul nagy hangsulyt, mert errol lesz egy kulon ora legkozelebb. A pelenkazassal kapcs itt is azt mondtak, hogy az elso hetekben semmikepp se gondoljunk a textilpelenkara, maradjunk a sima eldobhatosnal, meg akkor is, ha harcos Greenpeacesek vagyunk. Aztan kesobb at lehet szokni, ki ahogy akar. Mi egyelore az eldobhatosra szavazunk, egyreszt azert, mert a ket gyerekre egyfolytaban moshatnam a trutyis pelusokat, masreszt pedig azert, mert nalunk ugye komoly vizkorlatozas van, ugyhogy ezert is javasoljak az eldobhatosat gondolom.

Ja, es kaptunk poo-chart-ot is, kaki-tablazatot. :o) Hogy melyik idoszakban milyen kakira lehet szamitani a pelusban. Megprobalom majd letolteni a netrol, es feltenni ide, eleg erdekes... :)

Neztunk nehany videot furdetesrol, errol-arrol, erdekes volt. Meseltek az oltasokrol, szules utani idoszakrol a korhazban es otthon, jo volt tenyleg. Kaptunk hazit is, ki kell tolteni egy kerdoivet, amin fel van sorolva egy csomo dolog (pl. kettesben toltott ido a baba nelkul, babaval toltott ido, szex, szorakozas, ilyesmik), es 1-5-ig kell rangsorolni, hogy mennyire tartjuk fontosnak ezeket az elso 6 hetben, aztan az elso 3 honapban. :o)
A masik kerdoiv pedig felsorolja az osszes gyerek koruli teendot, meg a haztartassal kapcsolatos dolgokat, es be kell irni, hogy melyik kinek legyen a feladata. (Mindket kerdoivet kulon-kulon kell kitolteni, fejenkent, es majd a vegen vetjuk ossze, hogy a par mennyire ert egyet a kulonbozo dolgokban. Erdekes lesz. ;o)

Minden heten lesz egy most meg 4 hetig. (Osszesen 6 alkalom, 6 x 2,5 ora). Jovo heten a szoptatas lesz, aztan a szules, aztan a varatlan dolgok a szules korul (csaszarmetszes, koraszules, komplikaciok es tarsai), aztan egy fizio, hogy hogyan epuljunk fel a szules utan konnyen-gyorsan. :o)

Szoval ‘elmeletben’ kivalo szuloket nevelnek belolunk, gyakorlatban meg majd meglatjuk… Mindenesetre asszem elkezdek konnyeden sulyzozni… ;o)

kedd, augusztus 14, 2007

Strandlabda alakú teknõc

Hala Istennek a napjaink mostanaban teljesen unalmasan es esemenytelenul telnek, marmint abban az ertelemben, hogy semmi extra kellemetlensegem vagy tunetem nincs tovabbra sem a terhesseggel kapcs, nem kellett gorcsoles miatt korhazba menni, vagy ilyesmi, aminek nagyon-nagyon orulunk. :o) Mar feluton jarunk, tul vagyunk a 20. heten. :o)

Egyetlen tunetem van csak – persze a lassan strandlabdanyira gombolyodott hasamon kivul – az, hogy a mult het ota elegge kivanom a marhahust. Elotte csak csirket meg halat ettem, ettunk, mas nem is nagyon van a hutoben sem, es még amikor a steakhouse-ba mentunk ebedelni, en akkor is csirket ettem… De most megvalamelyik nap ellenallhatatlan vagyat ereztem egy jo husos hamburger irant, es be is nyomtam egy mcdonalds’ burgert. Mondjuk, probaltam kivalasztani azt, amelyikben a legtobb zoldseg van, de megis allati lelkiismeretfurdalasom volt utana. Pedig nagyon jolesett! :o) Beszeltem errol Zsuzsival, es meselte, hogy amikor o varta Benit, akkor kabe felidotol szamitva (tehat nagyjabol ugyanekkortol) semmi mast nem tudott enni joforman, csak steak-et. Szoval biztos a fiukban van valami, ami szereti a marhahust. :o) A hetvegen Meli hozott somloit, amit szinten ellenallas nelkul felfaltam gyakorlatilag egy ulto helyemben, de nem tudom, hogy azt konkretan a gyerekek kivantak-e vagy inkabb en. Asszem, a somloi kivano gén bennem lehet… :o)

Aztan most mar egeszen nagy a hasam (nem a somloi miatt!!!), meretileg most mar kozelitek egy egybabás mindenoras kismamahoz, ugyhogy ennek megfeleloen elkezdodott nalam a lassulas es a faradtsag is. Penteken vanszorogtam haza a buszmegallobol, kabe gyok kettovel, es hatalmas sikerelmenykent eltem meg, hogy egy 90 eves nenit ‘lazan’ megeloztem!!! :o) Tancolni tudtam volna az oromtol (ha tudtam volna tancolni amugy…), hogy nem en vagyok a leglassubb leny a vilagon! Ugyhogy elmondhatom, hogy gombocsegemtol fuggetlenul egy csigat, vagy teknocot, vagy 90 feletti nyugdijas neniket barmikor lazan megelozok, akar emelkedon is. :o) Ezzel nagyjabol ki is merult a nalam lassubbak listaja… :o)

Vasarnap megint voltunk ultrahangon, most a Royalban, megint megneztek a gyerekeket, csomot forgolodtak, tok jol elvoltak, megint megerositettek, hogy fiuk, es megnyugtattak, hogy a tudomany (es az ultrahang) mai allasa szerint teljesen epnek es egeszsegesnek tunnek, es boldogan jatszadoznak bent. Most még… Mert meg elfernek… (Kabe 25 centisek most fejenkent fejbubtol a talpukig, ez meg emberseges.) Az ultrahangon egyszer ugy tunt, mintha az egyik baba puszit nyomna a masik baba fejere. (Legalabbis odanyomta a szajat, de lehet, hogy meg akarta harapni…) Ez nagyon aranyos volt, kar, hogy ezek a fenykepeken nem jonnek ki. De nem baj, majd csinalunk roluk millio-millio fenykepet, amikor mar majd kijottek. :o)

Balazs tovabbra is mesel nekik sokat, most mar nappal is, utkozben mutogatja nekik, hogy melyik auto micsoda (no comment…), meg hogy hova merre kell menni, meg ilyenek. Sot, a multkor szamolni is tanitotta oket ugy, hogy kopogott a hasamon az ujjaval egyet es mondta: “ez egy”, aztan kettot es “ez ketto”, szoval szegeny gyerekek koran kezdik az okulast. :o) Most ujra gitarozgat estenkent, es gondolta, hogy szerez Levente Peter kottakat, hogy megtanuljon nehany gyerekdalt jatszani, mire megszuletnek a toportyuk. :o) Vettunk egy fuzetet is, amiben nagyon edes allatfigurakat tanitanak rajzolni, es az alapjan akarunk majd rajzolni mindenfele allatokat a gyerekszoba falara, de ebben egyelore csak a tanulmanyozas szintjen allunk, de majd belevagunk nem soka. Lassan mar szeretnenk berendezni a babaszobat, mert az orvos kezdettol fogva riogat a ‘20. hettol fogva agynyugalommal’, ugyhogy bar most meg jol erzem magam, elkepzelhetonek tartom, hogy meretnel fogva hamarosan abba kell hagynom a munkat, es azzal egyutt a kelengyeert szaladgalast is. :o( Ruhacskakat mar vettunk egy jonehanyat, de gyakorlatialg meg semmi mast nem sikerult beszereznunk. De rajta vagyunk! :o)

A masik napirendi pont a baby shower. Ez egy angolszasz (?) szokas, a baba szuletese elotti parti, amikor a (tobbnyire nonemu) vendegek mindenfele ajandekokat hoznak a szuletendo babanak vagy a mamanak, kozben esznek-isznak-dumalnak-jatszanak. Hat, nekem eleg fura erzeseim vannak ezzel kapcsolatban, valahogy furanak tartom, hogy meghivok embereket nem is burkolt szandekkal azert, hogy ajandekot hozzanak a még meg sem szuletett babainknak… Probaltam beszelni errol a kollegaimmal, elmondtam, hogy en mit erzek ezzel kapcs, de lazan kirohogtek, es azt mondtak, hogy ne izguljak, ok mar szervezik az enyemet, es mar kulonben is vettek egy csomo mindent… Szoval nem sok valasztasom maradt. :o) Aztan azota mar nagyjabol atlatom az ertelmet, hogy miert is a baba szuletese _elott_ van a buli, mert hiszen utana nem nagyon lesz az ember lanyanak ideje-ereje bulit szervezni egy jo darabig… Talan ezert. Na mindegy, majd meglatom, mi lesz ebbol… (Es persze majd jol meg is irom.) :o)

csütörtök, augusztus 02, 2007

Hirek a Mamiból

"Kedves rokonaink es barataink, akik epp nem vizben vagytok!

Ma megint voltunk moziban a korhazban. Bar eleg nagy volt a lokdosodes, meg tuszakoltak minket erre-arra a mami hasan keresztul azzal az izevel, amivel a multkor is, es sokat nem is lattunk a filmbol, de a papa mondta tegnap este, hogy ma mozi lesz es fesulkodjunk meg es vagjuk le a kormunket, mert ez most nagyon fontos lesz, hogy a doktorbacsi (vagy mi) meg tudjon szepen vizsgalni minket es ellenorizhesse, hogy minden rendben van-e velunk. (Mi mondtuk, hogy minden oke, es hogy ne izguljanak folyton, de hat Ti tudjatok, milyen allati izgulosak, ugyhogy hiaba beszeltunk nekik.)

Odakint valami nagy fejetlenseg lehet, akkora, hogy allitolag azt sem tudtuk, hogy fiuk vagyunk-e vagy lanyok, de hat mi tudtuk eddig is, csak senki sem hallgatott rank, es a bugyborekolasbol amugy se ertettek volna meg. De most mar a doktorbacsi megnezte, es azt mondta, hogy mindketten kukisak vagyunk, sot azt is mondta, hogy nem is ket kisfiu van idebent, hanem ket ferfi. Allitolag a kukimereten viccelodott, de mi nem ertettuk igazan, de majd biztos nagykorunkban orulni fogunk ennek, legalabbis a rendeloben mindenki huncutul mosolygott erre. (A mami is, amit mi kicsit zokon is vettunk, de majd biztos elmagyarazzak, ha nagyobbak leszunk. :o)

A mamiek szerettek volna egy kislanyt is, ugyhogy most el is hataroztak, hogy majd lesz egy kishugunk is, es mi ezuton meg is igerjuk (mar a szivunkre is tudjuk tenni a kezunket, mert ma megmutattak, hogy melyik a szivunk! (a kezunket mar eddig is tudtuk, es szopogatjuk is folyton), szoval megigerjuk, hogy vigyazunk majd a hugira kesobb, mint a szemunk fenyere. (Ezt a 'szemunk fenye' dolgot egyelore meg csak hallasbol ismerjuk, mert idebent tok sotet van, es semmi fenye sincs a szemunknek, de biztos van valami ertelme, mert mar sokszor mondtak korulottunk. Ez is biztos olyan felnott-dolog, mint a kuki.)

Szoval mi orulunk, hogy kiscsakok lettunk mindketten, mert ha egyikunk punis, masikunk kukis, akkor az nem jo, mert akkor az iskolaban, amikor a lanyok gyorsan azt hiszik, hogy mar felnottek, nem jatszanak tobbet a fiukkal egy darabig, vagy legalabbis a nagyokkal csak. Es akkor meg mi lesz.

Szoval igy szerintunk tok kiraly lesz. Lehet majd focizniii, kirandulniiii, fel a magas hegyekre, ahova a lanyok nem is birnak felmaszniiii, es apival majd versenyzunk a garazsban a taviranyitos autoival, amit persze mar most latjuk, hogy nem fogja odaadni, mert azt hiszi, hogy majd jol elrontjuk, de majd vigyazunk. A mamival meg fogunk majd fozni, meg sutit disziteni, meg olvasni, meg homokozni meg minden.

Probaltak rolunk kepeket is csinalni, de mi folyton osszevissza mozogtunk, (mert eddig meg mindig azt mondtak, hogy mozogjunk sokat, hat most akkor micsinaljunk?) Ugyhogy nem nagyon lettek jo kepek, de egyszer pont azt kaptak le, amikor eppen azt sugdoloztuk, hogy ma mit rendetlenkedjunk. Ugy volt, hogy egyikonk kicsit keson kelos tipus, es meg szundikalt volna szepen csendben a sarokban es nem akart kamera ele allni, de a masikunk meg mar fent volt, es nagyon unatkozott, ugyhogy addig-addig mesterkedett, mig minden kepbe beuszott. :o) A mamiek is nevettek meg a doki is, ugyhogy ezt legkozelebb is jatsszuk, mert vicces volt. :o)

Hallottuk utkozben, mikor mentunk a mozibol a mami dolgozojaba, hogy beszeltek az osok, hogy az egyikunket ugy hivjak majd, hogy Bence, a masikunkat meg talan Samuel, de ebben meg nem voltak biztosak. Api persze siman ravagta, hogy jo a Samuel, csak legyunk mar tul rajta, de mami ugy gondolta, hogy a Samuel az angolul is hangzik valahogy, es nehogy veszekedes legyen hogy a Bence meg nem letezik angolul, es hogy itt Ausztraliaban az egyedibb (ezt a szot se tudjuk, hogy mit jelent...), vagy valami.

Szerintunk a papi jofej es laza, mami meg kicsit aggodos, de azt gondoljuk, hogy nagyon jo lesz nekunk veluk, jol kivalasztottuk oket. :o)

De még ezt nem ertjuk igazan. Pedig mar tok sokat tudunk, api mesel nekunk estenkent, es mar tudjuk hogy kutya, macska, kek vizilo, kenguru, wombat, preri kutya, maci, kutya, zsiraf, elefant, kis fekete kutya meg meg egy csomo mindenfele mas allatokat, amikre most nem emlekszunk.

Na most mar mami mondja, hogy ne bokdossunk tobb billentyut a hasan keresztul, mert kipukkad, es mert belenyulkalunk a munkajaba.

Remeljuk odakint minden jo, mert itt kezd kicsit szuk lenni a hely es mar csak 150 napra szol a jegyunk. Majd irjatok es a mami felolvassa nekunk vagy mi. Es keszitsetek a labdat meg kisdompert, jovunk nem soka jatszaniiii!

Legyen szep napotok odakint, es ha a mami kozeleben jartok, kopogjatok be hozzank is. :o)

a Zikrek."