Google Analytics

csütörtök, augusztus 02, 2007

Hirek a Mamiból

"Kedves rokonaink es barataink, akik epp nem vizben vagytok!

Ma megint voltunk moziban a korhazban. Bar eleg nagy volt a lokdosodes, meg tuszakoltak minket erre-arra a mami hasan keresztul azzal az izevel, amivel a multkor is, es sokat nem is lattunk a filmbol, de a papa mondta tegnap este, hogy ma mozi lesz es fesulkodjunk meg es vagjuk le a kormunket, mert ez most nagyon fontos lesz, hogy a doktorbacsi (vagy mi) meg tudjon szepen vizsgalni minket es ellenorizhesse, hogy minden rendben van-e velunk. (Mi mondtuk, hogy minden oke, es hogy ne izguljanak folyton, de hat Ti tudjatok, milyen allati izgulosak, ugyhogy hiaba beszeltunk nekik.)

Odakint valami nagy fejetlenseg lehet, akkora, hogy allitolag azt sem tudtuk, hogy fiuk vagyunk-e vagy lanyok, de hat mi tudtuk eddig is, csak senki sem hallgatott rank, es a bugyborekolasbol amugy se ertettek volna meg. De most mar a doktorbacsi megnezte, es azt mondta, hogy mindketten kukisak vagyunk, sot azt is mondta, hogy nem is ket kisfiu van idebent, hanem ket ferfi. Allitolag a kukimereten viccelodott, de mi nem ertettuk igazan, de majd biztos nagykorunkban orulni fogunk ennek, legalabbis a rendeloben mindenki huncutul mosolygott erre. (A mami is, amit mi kicsit zokon is vettunk, de majd biztos elmagyarazzak, ha nagyobbak leszunk. :o)

A mamiek szerettek volna egy kislanyt is, ugyhogy most el is hataroztak, hogy majd lesz egy kishugunk is, es mi ezuton meg is igerjuk (mar a szivunkre is tudjuk tenni a kezunket, mert ma megmutattak, hogy melyik a szivunk! (a kezunket mar eddig is tudtuk, es szopogatjuk is folyton), szoval megigerjuk, hogy vigyazunk majd a hugira kesobb, mint a szemunk fenyere. (Ezt a 'szemunk fenye' dolgot egyelore meg csak hallasbol ismerjuk, mert idebent tok sotet van, es semmi fenye sincs a szemunknek, de biztos van valami ertelme, mert mar sokszor mondtak korulottunk. Ez is biztos olyan felnott-dolog, mint a kuki.)

Szoval mi orulunk, hogy kiscsakok lettunk mindketten, mert ha egyikunk punis, masikunk kukis, akkor az nem jo, mert akkor az iskolaban, amikor a lanyok gyorsan azt hiszik, hogy mar felnottek, nem jatszanak tobbet a fiukkal egy darabig, vagy legalabbis a nagyokkal csak. Es akkor meg mi lesz.

Szoval igy szerintunk tok kiraly lesz. Lehet majd focizniii, kirandulniiii, fel a magas hegyekre, ahova a lanyok nem is birnak felmaszniiii, es apival majd versenyzunk a garazsban a taviranyitos autoival, amit persze mar most latjuk, hogy nem fogja odaadni, mert azt hiszi, hogy majd jol elrontjuk, de majd vigyazunk. A mamival meg fogunk majd fozni, meg sutit disziteni, meg olvasni, meg homokozni meg minden.

Probaltak rolunk kepeket is csinalni, de mi folyton osszevissza mozogtunk, (mert eddig meg mindig azt mondtak, hogy mozogjunk sokat, hat most akkor micsinaljunk?) Ugyhogy nem nagyon lettek jo kepek, de egyszer pont azt kaptak le, amikor eppen azt sugdoloztuk, hogy ma mit rendetlenkedjunk. Ugy volt, hogy egyikonk kicsit keson kelos tipus, es meg szundikalt volna szepen csendben a sarokban es nem akart kamera ele allni, de a masikunk meg mar fent volt, es nagyon unatkozott, ugyhogy addig-addig mesterkedett, mig minden kepbe beuszott. :o) A mamiek is nevettek meg a doki is, ugyhogy ezt legkozelebb is jatsszuk, mert vicces volt. :o)

Hallottuk utkozben, mikor mentunk a mozibol a mami dolgozojaba, hogy beszeltek az osok, hogy az egyikunket ugy hivjak majd, hogy Bence, a masikunkat meg talan Samuel, de ebben meg nem voltak biztosak. Api persze siman ravagta, hogy jo a Samuel, csak legyunk mar tul rajta, de mami ugy gondolta, hogy a Samuel az angolul is hangzik valahogy, es nehogy veszekedes legyen hogy a Bence meg nem letezik angolul, es hogy itt Ausztraliaban az egyedibb (ezt a szot se tudjuk, hogy mit jelent...), vagy valami.

Szerintunk a papi jofej es laza, mami meg kicsit aggodos, de azt gondoljuk, hogy nagyon jo lesz nekunk veluk, jol kivalasztottuk oket. :o)

De még ezt nem ertjuk igazan. Pedig mar tok sokat tudunk, api mesel nekunk estenkent, es mar tudjuk hogy kutya, macska, kek vizilo, kenguru, wombat, preri kutya, maci, kutya, zsiraf, elefant, kis fekete kutya meg meg egy csomo mindenfele mas allatokat, amikre most nem emlekszunk.

Na most mar mami mondja, hogy ne bokdossunk tobb billentyut a hasan keresztul, mert kipukkad, es mert belenyulkalunk a munkajaba.

Remeljuk odakint minden jo, mert itt kezd kicsit szuk lenni a hely es mar csak 150 napra szol a jegyunk. Majd irjatok es a mami felolvassa nekunk vagy mi. Es keszitsetek a labdat meg kisdompert, jovunk nem soka jatszaniiii!

Legyen szep napotok odakint, es ha a mami kozeleben jartok, kopogjatok be hozzank is. :o)

a Zikrek."






Nincsenek megjegyzések: