Google Analytics

kedd, június 13, 2006

Isten aldja a kiralynot!

Ausztraliaban mar tobbszor volt nepszavazas arrol, hogy levaljon-e az orszag formalisan is Angliarol mint anyaorszagrol es onallo koztarsasag legyen, vagy maradjunk a kiralyno ‘fennhatosaga’ alatt. Eddig mindig ugy szavaztak az emberek, hogy maradjon csak a kiralyno, abbol baj nem lehet. Ezutan persze mindig nagy talalgatasok es elemzesek kovetkeztek vilagszerte, hogy miert is nem akarnak az emberek onallosodni, pedig mennyivel jobb lenne gazdasagilag, politikailag, mindenhogy, meg hogy a kiralyno fennhatosaga amugy is csak formasag, stb… Egyertelmuen ezek a kulfoldi – amerikai es europai – elemzok egyaltalan nem ismerik az ausztralokat. Szerintem tok egyertelmu, hogy egeszen egyszeruen azert akarnak tovabbra is a kiralynohoz tartozni, mert igy megmarad nekunk a kiralyno szuletesnapja nemzeti unnepnek, azaz munkaszuneti napnak!!!! Tuti, hogy a szavazok felenel ez a fo motivacio. :o) (Egyebkent reszemrol en is remelem, hogy akarhogy is alakul a kesobbiekben az allamformankkal kapcsolatos helyzet, tovabbra is munkaszuneti nap marad a kiralnyo szulije, mar csak tiszteletbol is.)

Ezen a hetvegen volt egyebkent a szulinap, Queens birthday, ennek megfeleloen mindenfele voltak kulonbozo szabadteri rendezvenyek, de mi nem mentunk ezek kozul egyikre sem, hanem sajat ‘belso’ bulikra mentunk. Szombat delelott a szokasos eves bogracsos bulira mentunk a Gap-be, amit egy regota itt elo magyar festo hazaspar szervez minden evben itt elo magyaroknak, es meghivasos alapon megy a dolog, mi még csak most voltunk masodszor. Nagyon jol sikerult a dolog, bar sajnos eleg esos volt az ido, de ez a hangulatot egyaltalan nem rontotta. Meg aznap este Zoli es Gyula szuletesnapi bulijara mentunk, (a felreertesek elkerulese vegett tisztazando, hogy nem Zoli a kiralyno!), itt szinten bogracsgulyas volt a menu, de ez minket egyaltalan nem zavart, egyik finomabb volt mint a masik, ugyhogy gyakorlatilag csak elvezkedtunk egesz nap a finomabbnal finomabb etelekben+sutikben. :o)

Vasarnap pedig Mesch Ritaekhoz mentunk ebedre, Rekaekkal, Tibekkel es Tamas Andiekkal kozosen. Itt tejfolos csirket ettunk (kicsit mar hianyoltam a gulyast), de nagyon finom volt minden, es isteni jot beszelgettunk es rohogtunk igy kozosen. :o)

Visszaterve a szulinapra, ez is jellemzo, hogy igazabol mindegy, hogy ki a kiralyno, vagy hogy mikor is szuletett pontosan, Queens Birthday-t mindig junius masodik szombatjan unneplik, fokent idojarasi szempontbol. Mert pl. a mostani kiralyno aprilis 21-en szuletett szegeny, de akkor ugyis olyan csunya esos ido van, ugyhogy inkabb juniusban unneplik. :o) Es persze amikor valami unnep hetvegere esik - jelen esetben szombatra - akkor persze kiadjak a hetfot szabadnapnak, nehogy mar megroviduljon egy szabadnappal a szegeny dolgozo. Hat, igy jartunk.

Most aztan elmult az osszes hosszu hetvege egy idore, a legkozelebbi munkaszuneti nap majd csak augusztusban lesz, Show Day, ami szinten nagyon ausztralos, hogy minden evben van egy egyhetes ‘fesztival’ minden allamban, es egy-egy nap munkaszuneti nap jar mindenkinek azon a heten, hogy ki tudjon menni nyugodtan a fesztivalra mindenki. Raadasul – nagyon elorelatoan – a kulonbozo keruletek kulonbozo napokat kapnak meg szunetnek, ezzel elkerulik azt, hogy az egesz varos azon az egy szabadnapon nyomuljon ott a fesztival helyszinen. Szoval ki van ez találva. Hat unnepelni meg munkat kerulni az tudunk! :oD

Nincsenek megjegyzések: